BAKAN DÖNMEZ'DEN DOĞALGAZ ZAMMI AÇIKLAMASI

BAKAN DÖNMEZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir TV programında doğalgaz fiyatlarıyla ilgili olarak "Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz" açıklamasında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir TV programında doğalgaz fiyatlarıyla ilgili olarak 'Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz' açıklamasında bulundu. Bakan 'Hane halkına ve küçük tüketiciye artan maliyeti tam yansıtmıyoruz.' dedi. 

Bakan Dönmez, doğalgaz arzında bir sorun olmadığını belirtti. Dönmez, 'Gerekirse Rusya'dan ilave gaz alınır. yetkililer bu konuda bir sıkıntı olmayacağını belirtti' ifadelerini kullandı. 

Bakan Dönmez elektrik üretimiyle ilgili olarak da 'Teknik alt yapı olarak herhangi bir sorun yok, kuraklık nedeniyle elektrik üretim miktarımız azaldı.' dedi. Bakan Dönmez, elektrik fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği sorusuna ise 'Dar gelirli ailelerin elektrik tüketimlerinin bir kısmını karşılıyoruz. Devlet fedakarlık yaparak maliyeti vatandaşa yansıtmıyor.' yanıtını verdi. 

Bakan Dönmez, akaryakıtta devlet desteği ile ilgili olarak şu sözleri kullandı 'Devlet vergi gelirinden 52 milyar TL fedakarlık yaptı.' 

KARADENİZ GAZI 2023'TE 

Bakan Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili olarak hedefini şöyle açıklıyor 'Türkali'de bugün itibariyla 6 kuyumuz var. Hedef 2023'te vatandaşımızı Karadeniz gazıyla buluşturmak.'