BAHÇELİ ELEKTRİK FATURALARI HAKKINDA KONUŞTU

MHP lideri Devlet Bahçeli, elektrik zamlarından sonra ortaya çıkan sorunlar hakkında tavsiyelerde bulundu. Bahçeli, “TEDAŞ'a denetim yetkisi tekraren geri verilmelidir” dedi.

GÜNDEM 15.02.2022 15:58:08 0
BAHÇELİ ELEKTRİK FATURALARI HAKKINDA KONUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan kısımlar şöyle:
'Tehditlere boyun eğen milletlerin kaçırdıkları fırsatlar onları sömürülen, kafeslenen ilkel bir duruma sürüklenmelerine neden olmuştur. Tarih sadece muktedirlerin yazdığı, muzafferlerin yaptığı sürükleyici bir serüven olmayıp, onuruna düşkün zulme düşman toplum ve milletlerin marifetidir. Böylesi bir hakikate en layık millet büyük Türk milletidir. Akan tarih nehrinin içinden Türk milletini çıkardığınızda geriye hiçbir şey kalmayacaktır.
Ne kadar geriye bakarsak o kadar uzak geleceği görebileceğimizin idrakinde olduk. Millete adanmış, ecdada vakfedilmiş, tarihe mal olmuş bir mücadele şerefiyle siyasetin temelini oluşturduk. MHP bir millet eseri, bir irade estetiğidir. Dışımız milletle, içimiz de Allah'la beraberdir. İlkelerimizden taviz vermeden ilerliyoruz. Düğüm içindeki düğümleri çöze çöze hızımıza hız, gücümüze güç katıyoruz. MHP, teşkilat kapasitesi, fikir kalıbı, siyaset kalitesiyle şükürler olsun ki gıpta edilecek bir seviyededir.
RUSYA-UKRAYNA KRİZİ
Dünya nefesini tutmuş Rusya, Ukrayna arasındaki yüksek tansiyonun ağır sonuçlarına, neden olacağı küresel alaboraya odaklanmıştır. ABD'den Avrupa'ya alarm zilleri şiddetle çalmaktadır. Bu iki ülkenin sıcak bir çatışmaya girmesi büyük bir risk ve tehdittir. ABD Başkanı Biden'ın dünya savaşı ihtimalini telaffuz etmesi, covid salgınından çok daha vahim bir tehlikenin ayak sesi, krizin çok geniş bir coğrafyaya yayılabileceğinin ön haberidir. Böylesi bir cinayete hiçbir ülke kalkışmamalıdır.
Muhatap devlet veya hükümet başkanlarının gün aşırı görüşmeleri, liderlerin telefon diplomasileri, biri biterken diğeri başlayan görüşmeler beklenen yumuşamayı sağlayamamıştır. Rusya Dışişleri Bakanı'nın 'Müzakereler için ışık görüyoruz' açıklaması önemlidir.
Rusya-Ukrayna kutuplaşması yalnızca bu iki ülkenin sorunu olmaktan çıkmış, dünyanın kafa yorduğu bir numaralı gündem konusu haline gelmiştir. Bir yanda krizin kademe kademe artışını kışkırtan ülkeler varken, diğer yandan gerginliğinin yatışmasını arzulayan ülkeler bulunmaktadır. Türkiye bu ikinci seçenekte yer alan ülkelerin başını çekmektedir.
Putin'in arabuluculuk hevesine kapılan Macron'u 4.5 metrelik masanın ucuna oturtması manidar bulunmuştur. Biden'ın, Rusya işgal ederse Almanya ile birlikte müdahale ederiz açıklaması, Polonya'ya askeri birlik göndermesi, silah yüklü 14'üncü uçağı indirmesi gerilimi diri tutan marazi adımlardır. Ortamı geren ABD, Kiev Büyükelçiliği'ni boşaltmanın yanı sıra vatandaşlarını Ukrayna'dan ayrılmaya çağırmıştır. Ukrayna'da süre gelen panik havasının sürdürülmesi sistematik şekilde ilerletilmektedir.
Temennimiz Rusya ile Ukrayna'nın silahlardan elini çekmesidir. Rusya'nın Belarus'taki askeri tatbikatları, Ukrayna sınırındaki devasa askeri varlığı akıllara her türlü kötü senaryoyu getirmektedir. Kafkasya'daki bir savaşın kazananı olmayacaktır. Her ülkenin hanesine kayıplar az ya da çok yazılacaktır.
MHP, bu sıkıntılı günlerde devletimizin ve hükümetimizin sonuna kadar yanındadır. Tarafı da barıştır.
Ahmet Cevdet Paşa, Kırım Harbi sırasında fırsatçıların, asker cephedeyken vurgunculuk yaptıklarını yazmış ve bundan şikayet etmişti. Un yoktu, ekmek pahalıydı, İstanbul'a karaborsa egemendi. Düşman postalları topraklarımızı çiğnerken hayat pahalılığı insanımızı canından bezdirmişti. Felaketten istifade edip arsa toplayanlar ön plandaydı.
'YIKICI ARTIŞLARIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ'
Fırsatçılara göz açtırılmamalıdır, Stokçuların üzerine gidilmelidir. Temel gıda ürünlerindeki yüzde 8 KDV yüzde 1'e çekilmiştir. Temel gıdaların fiyatları yüzde 7 ucuzlamıştır. Bu ürünlerin enflasyon sepetinde önemli bir ağırlığı olduğu malumunuzdur. Devlet üzerine düşeni yapmıştır. Sektör indirimleri ile temel gıdalardaki fiyat düşüşleri vatandaşlarımıza can suyu olacaktır. İndirime gitmeyenlere en ağır cezalar uygulanmalıdır. Her sektör taşın altına elini koyması şarttır. Enflasyon ile savaş geniş bir katılımla icra edilmelidir. Bu canavarın kafasının ezilmesi milletimizin temel arzusudur. Hayat yükü altında tek bir insanımızın yaşamasını kabul edemeyiz.
Bilhassa elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki yıkıcı artışların önüne geçmeliyiz. Hükümetin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Üzerimize düşen desteği sonuna kadar vereceğiz. Son günlerde elektrik faturalarındaki artışlar vatandaşlarımızı bilindiği üzere çok rahatsız etmiştir.
Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp görevli tedarik şirketleridir. Görevli tedarik şirketlerinin tarifeleri de EPDK tarafından belirlenmektedir. Elektrik şirketlerinin zam yapması mümkün değildir. Arıza bakım ve onarım işlerini yapmak, bağlantı taleplerini karşılamak, sistem kullanıcılarına ayrım gözetmeksizin bağlantı hizmetlerini sunmaktır.
TEDAŞ'a denetim yetkisi tekraren geri verilmelidir. Elektrik dağıtımının devlet eliyle yapılması maruz kaldığımız sorunları hafifletecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10860,83%-0,58
  • DOLAR

    42,23% 0,05
  • EURO

    48,86% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5536,39% 1,90
  • Ç. ALTIN

    9158,56% 1,58

KURULTAY TARTIŞMASINA NOKTA: MAHKEME ‘HUKUKEN DAYANAK YOK’ DEDİ

ATATÜRK’ÜN ARDINDAN GEÇEN 87 YIL: MİNNETLE…

İSMİ OKUNDU, ÇELENGİ GELMEDİ! AKP, 10 KASIM TÖRENİNDE ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKMADI

DİYANET'TEN ATATÜRK ANMASI!

EKREM İMAMOĞLU YENİ SEÇİM ŞARKISIYLA MEYDAN OKUDU: HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA

CUMHURİYET’E MİNNET DUYMAYI BİLE HAZMEDEMEDİ: PROF. UYSAL’DAN SKANDAL ÇIKIŞ!

ABD, UKRAYNA’YA “YENİDEN YAPILANDIRMA” GÖRÜNÜMLÜ KAPİTÜLASYON DAYATTI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN SELAHATTİN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

“DEVLETİN İKİNCİ ADAMI: YETKİLİ AMA ETKİSİZ!”

AKP–CHP HATTINDA YENİ KRİZ: TAYYAR, ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF GÖSTERDİ!

MHP’DE İSTİFA DALGASI DEVAM EDİYOR: BOLVADİN MECLİS ÜYESİ ELİF TOPÇU GÜÇLÜ PARTİDEN AYRILDI…

KOCAELİ’DE KORKUNÇ YANGIN: KOZMETİK DEPOSU ALEV TOPUNA DÖNDÜ!

CHP LİDERİ ÖZEL: ERDOĞAN KONUŞUNCA CANLI YAYINLAR BİLE UTANIYOR!

DEPREM İÇİN TOPLANAN PARA, ‘SOYLU KÜLTÜR EVİ’NE AKTARILDI, RAPORLA BELGELENDİ!

RÜŞVETTEN TUTUKLANAN DHMİ DAİRE BAŞKANININ GİZLİ MAL VARLIĞI SAYMAKLA BİTMİYOR

BİR ÜLKE KENDİ YOKSULLUĞUNA BU KADAR RAZI OLABİLİR Mİ?

ÖZEL KONUŞTU, SAVCILIK JET SORUŞTURMA BAŞLATTI

BAHİS SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: İKİ KULÜP BAŞKANI DAHİL 21 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

AKARYAKITA GECE YARISI ZAMMI: MOTORİN 60 LİRAYA DAYANDI!

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN DAVUTOĞLU’NA GÖNDERMELİ ÇIKIŞ: “GELECEKTİ AMA GELEMEDİ”

KOCAELİ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MANEVİ SAYGI DURUŞU: 10 KASIM’DA MEVLİD-İ ŞERİF

“BEŞİKTAŞ’A KAYYUM ATANMALI” DEDİ, KULÜPTEN FIRTINA GİBİ YANIT GELDİ!

MECLİS’TE HSK SEÇİMİ TAMAMLANDI: HAVVANUR YURTSEVER DÖRT YIL DAHA GÖREVDE

30 BARODAN ORTAK ÇAĞRI: AİHM VE AYM KARARLARI DERHAL UYGULANMALI

SABAH BASKINIYLA İFADE OPERASYONU: GAZETECİLER EMNİYETTE!

Ümraniye’de tansiyon yükseldi... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AĞIR SÖZLER!

AHMET TÜRK’ÜN GÖREVE İADESİ BEKLENİYORDU: BAKANLIKTAN MARDİN KARARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'DEMİRTAŞ 'AÇIKLAMASI

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEKİ SORUYA ADALET BAKANI’NDAN YANIT

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN KKTC’YE ANLAMLI ZİYARET

Yükleniyor


ATATÜRK’ÜN ARDINDAN GEÇEN 87 YIL: MİNNETLE…

İSMİ OKUNDU, ÇELENGİ GELMEDİ! AKP, 10 KASIM TÖRENİNDE ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKMADI

DİYANET'TEN ATATÜRK ANMASI!

EKREM İMAMOĞLU YENİ SEÇİM ŞARKISIYLA MEYDAN OKUDU: HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA

CUMHURİYET’E MİNNET DUYMAYI BİLE HAZMEDEMEDİ: PROF. UYSAL’DAN SKANDAL ÇIKIŞ!

ABD, UKRAYNA’YA “YENİDEN YAPILANDIRMA” GÖRÜNÜMLÜ KAPİTÜLASYON DAYATTI

  • Salı 26.4 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.9 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7