ALBAYRAK'A YAKIN GAZETEDE SOYLU ELEŞTİRİSİ

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın sahibi olduğu Sabah'ın yazarlarından Hıncal Uluç, kaleme aldığı köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. Uluç, 'Si

GÜNDEM 26.03.2022 10:59:39 0
ALBAYRAK

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin yazarı Hıncal Uluç, “İki sahne ve devletim nerede” başlıklı bir yazı kaleme aldı.Hıncal Uluç yazısında, İçişleri Bakanlığı'nın trafik genelgesini ele aldı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi. Uluç, “Sizin Valiniz, sizin Emniyet ve trafik müdürleriniz kıllarını kıpırdatmazken, en alt derecedeki memurun günahı ne” diye sordu.
Öte yandan, Süleyman Soylu’ya eleştiri oklarının iktidar içinden de yöneltildiği günlerde, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya Grubu’na bağlı Sabah gazetesinin Bakan Soylu’yu hedef alması dikkat çekti. 
Öyle ki son dönemlerde kulislerde, Soylu ile güç mücadelesinde olan Berat Albayrak’ın AKP’de etkinliğini artıracağı konuşuluyordu.
Uluç’un yazısı şöyle:
Şimdi Türkiye'deki trafik düzeni içinde devletle tanışan, o trafik içinde büyüyen çocukların ve gençlerin gözündeki devleti bir düşünün, lütfen.. En başta da siz düşünün, Sayın İçişleri Bakanımız!. Göreve geldiğinizde tüm teşkilatınıza bir Trafik Genelgesi yayınlamış, bu genelgeyi, resimli, kolay okunur bir kitapçık haline getirmiş, birer örneğini de medyaya dağıtmış olmalısınız ki, bana da geldi. Heyecanla sayfaları karıştırdım. Satır satır okudum.. Ve müthiş keyifle bir yazı kaleme aldım.. 'Uzun yıllar sonra ilk defa bir İçişleri Bakanımız oldu' diye özetleyebilirim o yazıyı. Sorunlara vâkıf, çözümleri öneren ve teşkilata emreden bir bakan için daha ne denir ki?  Sonrası hayal kırıklığı.. O kitapçık hâlâ benim ofis masamda duruyor. Ama acaba İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Trafik Müdürü alır almaz mı çöpe attılar yoksa şöyle bir karıştırıp mı fırlattılar?
'Çünkü 2016 Ağustos'undan bu yana, yani nerdeyse 6 senedir, zerre değişiklik görmedim desem yeridir. Kanıtı.. Yazacağım 2 sahne.. 2022 Mart'ından söz ediyorum.. Bu defa resim de basmıyorum, tarih de vermiyorum.. Çünkü, her gün, her saat bu sahneler aynen ve de aynen tekrarlanırken, tek günahları benim o sırada ordan geçmem olan polis kardeşlerimi yakmak istemiyorum.. Sizin Valiniz, sizin Emniyet ve Trafik Müdürleriniz kıllarını kıpırdatmazken, en alt derecedeki memurun günahı ne?. Balık alırken, başına mı bakar, koklarsınız yoksa kuyruğuna mı?. Atalarımız neler demiş neler?. At sahibine göre kişner değil mi?.
Sahne 1.. Yer İstanbul'un tam da merkezi diyebilirsiniz.. Akmerkez'deki o zenginler ve sosyete lokantası Paper Moon'un önü.. Kaldırımın kenarında 'devletin koyduğulevha' var.. Mavi fon üzerinde kırmızı bir çarpıişareti. Bu işaret, geçin park etmeyi, durma veduraklamayı da yasaklar. Çünkü burası Ulus,Zorlu AVM ve Arnavutköy'den gelen ve gidenyolların kesiştiği çok yoğun, çok bilmece gibibir kavşaktır, bir.. O restorana gelen zenginler,efendiler, üst düzey, mesela Vali gibi bürokratlarınarabalarının park edeceği, açık ve kapalıiki de park yeri vardır, çok ama çok kısa mesafeleriçinde.
Şimdi sahneyi yazıyorum Sayın Bakanım.. Tam da o 'Durmak, duraklamak yasaktır'levhasının altında hem de duble park etmiş birlüks arabalar dizisi.. Ve kaldırımda bu arabalarboyu gidip gelen bir vale, bir değnekçi.. değil..değil.. Bir polis memuru. Devletin polisi, duraklamanın bile yasak olduğu yere duble park etmiş zengin arabalarına göz kulak oluyor, iyi mi?.
Sahne 2.. Keyifli bir iş için hafta arası öğleden sonra Hadımköy'e dek gittim geldim.. TEM yolunda gidiş 3 saati buldu.. Biz trafiğin zaman zaman tıkalı olduğu yolda, kurallara uygun gidiyoruz. Ama emniyetşeridi vızır vızır.. Geçen üç dört arabadan biri de beyaz plakalı ama çakarlı.. Ben uygar vatandaş olmanın bedelini avanaklık olarak öderken, devleti hiçe sayanlar benim üç saatte aldığım yolu yarım saatte gidiyorlar. Bu ölçümü ben yaptım. Dönüş gece geç vakitti.. Ayni yolun tamamı, emniyet şeridi gibi boş olunca yarım saat, bilemedin 40 dakika sürdü.
Şimdi o emniyet şeridinde nerdeyse kilometre başı 'Bu yolda EDS ile kontrolyapılır' yazıyor.. EDS.. Yani ElektronikDenetleme Sistemi..
Yapılıyor da, niye yüzlerce ama ne yüzlerce araba zerre takmıyor.. Talimhane'den birkaç yüz liraya aldığı çakarları çakarak, çoğu onu bile takmayarak emniyet şeridinden basıp gidiyor..
Çünkü öğleden sonra gittim. Gece döndüm. Yolda her türlü rezilliği gördüm, bir tek şey görmedim, Sayın Bakanım.. Trafik polisi.. Oysa İstanbul'un bir de 'otoban polisi'kadrosu var.. Nerde bu polis?. Yok..
Ne işe yarar EDS.. Hiçbir şeye.. Bu ülkede plakaya yazılan cezayı benim gibi uygar vatandaş(!) ya da gerçek adı ile enayiler hemen öder. Ötekiler, zerre aldırmazlar. Çünkü ben bildim bileli öyle oldu.. Bir af çıkar, tüm trafik cezaları, ana para ve faizleriyle silinir.. Sizin zamanınızda da silinmedi mi?.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9