AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Pandemi döneminde senden başka temel ihtiyaçlara zam yapan hükümet var mı? Et

GÜNDEM 7.07.2021 14:58:26 0
AKŞENER

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle oldu:
Milletimizin iktidarı denetleme görevi verdiği bizler bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekonomiden adalete, kadın haklarına, gençlerimizin sorunlarından, esnafımızdan, memurlarımıza her bir vatandaşımızın iktidar karşısında hakkını, hukukunu savunmaya çalışıyoruz.
Hayatın her alanında ağır sorunlar yaşadığımız bir gerçek. Son dönemde bunlara sayın Erdoğan'ın da ruh hali eklenmiş bulunuyor. Sabah söylediğini akşam yalanlayan, 5-6 hatta 11 maaşlı kifayetsiz danışmanlarının elinde adeta oyuncak olan, milletimiz mağdur, ülkemizi de mahçup eden, bir gün çıkıp şurada bir hata yaptık diyemeyen bir garip ruh hali ile karşı karşıyayız.
Bunun son yansımasını aşı meselesinde yaşadık. Erdoğan, 'Batılı ülkelerde aşı ücretli yapılıyor' dedi. Bunun üzerine Avrupa'dan kahkaha sesleri yükseldi. Biz duyduk, kendisi adına utandık ama sayın Erdoğan düştüğü gülünç durumdan hiç utanmadı. 

Ben size doğrusunu anlatayım. Küçük bir ülke hariç dünyanın bütün ülkeleri aşıyı ücretsiz yapıyor. Bununla kalmıyor, gelişmiş ülkeler aşı yaptırmaları için gençlerine bir de ödül veriyor. Esnafına, işçisine, memuruna pandemide ayakta kalabilsinler diye nakit desteği sağlıyor. Bu kez de kendisi, sanki hiç yalan söylememiş gibi 'Biz de dünyadaki ülkeler gibi aşıyı ücretsiz yapıyoruz' dedi. Sayın Erdoğan aslında aşıyı sen vatandaşına parayla satıyorsun. Hem de bunu aklınca vatandaşa hissettirmeden yapıyorsun. Tahsilata da insanlarımız daha ikinci doz aşısını olmadan yapıyorsun.

Önce elektriğe yüzde 15, ardından da doğalgaza yüzde 12 zam yaptın. 4 kişilik bir aile bir sene boyunca yeni zam yapılmazsa yılda 600 lira fazladan para ödemek zorunda kalacak. DMO'nun açıklamasına göre, bir doz BionTech aşısının Türkiye'ye maliyeti 12 dolar yani 100 lira. Yani 4 kişilik ailemiz, kişi başı 100 liralık ikinci aşı için 600 lira ödeyecek. Böyle bir tezgah olabilir mi? 

Elektriğe sadece 1 kuruş zam yapıldığında mevcut tüketime göre vatandaşımızın cebinden 2.3 milyar lira çıkıyor. 12 kuruş zam yapıldığına göre, 27.6 milyar lira çıkacak. Bu, pandemi boyunca vatandaşına sadece 10 milyar liralık nakit desteği veren AK Parti iktidarı, aynı vatandaşının cebinden bunun yaklaşık 3 katını alıyor demektir. 

Pandemi döneminde senden başka temel ihtiyaçlara zam yapan başka bir hükümet var mı? Etrafına bak da utan...Biri gelip partili cumhurbaşkanı nedir diye sorsa 'Zamdır, zulümdür, milletini yoksulluğa mahkum etmektir' demek derim. Tasarruf Saray'ın yanından bile geçmiyor. Milletimiz porsiyonlarını küçültmek zorunda. Bu arkadaş yeni sarayında sefa sürebilir her gün 8.6 milyon lira saraya para harcayabilir. 
İktidarın büyüklü, küçüklü ortaklarına her fırsatta vatandaş zorda, nakit desteği verin diyoruz. Doğalgaza zam yapıyolar, esnaf perişan borçlarını ödeyin faizsiz kredi verin diyoruz elektriğe zam yapıyorlar. KÇÖ, işten çıkarma yasağını uzatın diyoruz duymazlıktan geliyor. Bu dar zamanda vatandaşlarımıza destek vermeye gelince cebinde akrep olanlar, milletimizi yolmaya gelince sınır tanımıyorlar.

Kamudaki israfa son verin deyince bize itibardan tasarruf olmaz nutukları atan Sayın Erdoğan, son olarak çıktı tasarruf genelgesi yayınladı. İtibar her zamanki gibi bu genelgeden muaf tutulmuş. Tasarruf sarayın yanından bile geçmiyor. Tasarruf Saray'ın yanından bile geçmiyor. Milletimiz porsiyonlarını küçültmek zorunda. Bu arkadaş yeni sarayında sefa sürebilir her gün 8.6 milyon lira saraya para harcayabilir.  Erdoğan, kendi nefsinde yapamadığını milletimizin yapmasını istiyor.Böyle vicdansızlık, umursamazlık olabilir mi? Ayıptır günahtır...

İlginç olan yaşlı bir hanımendinin biz Sayın Erdoğan'ın üvey evladı değiliz demesi. Vatandaş Sayın Erdoğan'ın babamız olduğuna inandırmasını kabul etmiş. Aile içinde haksızlık yaptığını söylüyor.Sayın Erdoğan bunlar masal değil, Türkiye'nin gerçekleri. Gerçeklerin farkına var artık. O duvar var ya o duvar, o duvar işte senin Sarayının duvarları. Milletimizin feryadı, saray duvarlarından geri dönüyor. Bu gittiğin yol değil. Ya bu yoldan döneceksin ya da ilk seçimde tıpış tıpış gideceksin. Ya işini yapacaksın ya da sandık gelince yıkılan o duvarın altında kalacaksın. 

Tütün meselesi gerçekten önemli. Ben tütüncü bir ailenin kızıyım. Çilesini de kıymetini de bilirim. Tütün ithal ederek tütüncümüzü perişan eden bu iktidarın abuk subuk icraatları artık kemiğe dayandı. Sarmalık tütün denilince aklımıza Adıyaman, Bitlis, Samsun, Çanakkale, Düzce, Mardin, Muş, Bingöl, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Balıkesir, Bursa, Denizli, İzmit yani Türkiye'nin her bir köşesi aklımıza gidiyor. Şimdi üreticilerimize 6 ay içerisinde kooperatiflerinizi kurun yoksa tütün üretemezsiniz diyorlar. 3 yıldan 6 yıla kadar hapis diyorlar. Sayın Erdoğan sen farkında olmayabilirsin ama ülkemizin üzerinde Kovid diye bir bela var. Lebaleb kongrelerinde, viyadük açılışlarında pandemi seni teğet geçmiş olabilir.

Sokağa çıkma yasakları, kısıtlamalar varken memlekette herkes canının derdine düştü. Üreticimiz bu sürede hazırlıklarını yapamadı. Şimdi utanmadan çıkmış, 'Süreç 1 Temmuz'da başladı hepinizi yakarım' diyorsun. Böyle vefasızlık, devlet insanlığı olmaz. Bu millet seni sandıkta öyle bir yakacak ki şaşırıp kalacaksın. Tütün üreticisini hapse değil tarlalara gönderelim. Sayın Erdoğan gitmeden Türkiye zenginleşemez, sayın Erdoğan ve arkadaşları gitmeden Türkiye düze çıkamaz. Sayın Erdoğan ne ekersen onu biçersin. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9112,19%-0,60
  • DOLAR

    38,56% -0,01
  • EURO

    43,73% 0,26
  • GRAM ALTIN

    4106,84% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6658,01% 1,86

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ ERDEM BAKİ İSTİFA ETTİ…

CİMER’DEN ‘HULUSİ AKAR’IN KIZININ YATAY GEÇİŞİ’ SORUSUNA YANIT…

DONALD TRUMP: ERDOĞAN'LA İLİŞKİM MÜKEMMELDİ...

ERDOĞAN'IN AÇILIŞI İÇİN K. KIBRIS’A GÖTÜRÜLENLER FREE SHOP’TA İÇKİ-SİGARA İÇİN BİRBİRİNE GİRDİ

ESKİ CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA 27 YIL HAPİS İSTEMİ

İMAMOĞLU KURULTAY SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ!

ŞİŞLİ'DE KADIN CİNAYETİ: SOKAK ORTASINDA KATLETTİLER

TÜSİAD YÖNETİMİNE İKİNCİ İDDİANAME

TÜİK: NİSAN ENFLASYONU YÜZDE 3

MANSUR YAVAŞ:"DİMDİK AYAKTAYIZ VE AYAKTA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

ÖZGÜR ÖZEL'E SALDIRAN KİŞİ 2004'TE 2 ÇOCUĞUNU ÖLDÜRMÜŞ, 2020'DE ŞARTLI TAHLİYE İLE SERBEST BIRAKILMIŞ!

BAHÇELİ'DEN ÖZEL'İ VE CHP'Yİ ANMADAN "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI

ÖZGÜR ÖZEL'E YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN SIRRI SÜREYYA ÖNDER MESAJI: HER DAİM KIYMETLİMİZSİN

SIRRI SÜREYYA ÖNDER İÇİN YAPILAN TÖREN ÇIKIŞINDA ÖZGÜR ÖZEL'E YUMRUKLU SALDIRI!

SIRRI SÜREYYA ÖNDER İÇİN AKM'DE TÖREN: "BİR MURADI VARDI, O DA BARIŞ"

İYİ PARTİLİ ASLAN'DAN TEPKİ ÇEKEN MESAJ…

SIRRI SÜREYYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

AKP’NİN KALESİNDE MEYDAN HINCA HINÇ DOLDU

MANSUR YAVAŞ'TAN ERDOĞAN'A TELEF YANITI

MARMARA'DA DENİZİ'NDE DEPREM: İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

BORSADAKİ KAYIP 40 GÜNDE 1,5 TRİLYON LİRA OLDU

SARIYER'DE YOL ÇÖKTÜ: ESKİ BÜYÜKDERE CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI

TRUMP’IN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF GÜNDEM OLDU

KONYALI VATANDAŞLAR: İMAMOĞLU'NU KURTARMAYA GELDİK

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

Yükleniyor


CİMER’DEN ‘HULUSİ AKAR’IN KIZININ YATAY GEÇİŞİ’ SORUSUNA YANIT…

DONALD TRUMP: ERDOĞAN'LA İLİŞKİM MÜKEMMELDİ...

ERDOĞAN'IN AÇILIŞI İÇİN K. KIBRIS’A GÖTÜRÜLENLER FREE SHOP’TA İÇKİ-SİGARA İÇİN BİRBİRİNE GİRDİ

ESKİ CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA 27 YIL HAPİS İSTEMİ

İMAMOĞLU KURULTAY SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ!

ŞİŞLİ'DE KADIN CİNAYETİ: SOKAK ORTASINDA KATLETTİLER

  • Salı 24.7 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 12 ° Güneşli
  • Perşembe 30.6 ° / 14 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51