AKRABALARINI İŞE ALDIĞI İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN MHP'Lİ BAŞKANDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Elazığ’ın MHP’li Sivrice Belediyesi belediye bünyesinde daimi olarak istihdam etmek üzere 12 Ocak’ta işçi alımı ilanı açtı. 26 personel alımı için açılan ilanda 7 şoför, 13 beden işçisi, 6 temizlik işçisi alımında MHP’li B

GÜNDEM 17.01.2022 10:40:39 0
AKRABALARINI İŞE ALDIĞI İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN MHP

Elazığ'ın MHP'li Sivrice belediyesi 12 Ocak'ta belediye bünyesinde daimi işçi almak için ilan açtı. 26 kişilik personel alımı ilanında MHP'li Başkan Turgay Gündoğan'ın akrabalarını aldığı iddia edildi.
Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; geçen yıl Sivrice belediyesi tarafından 5 kişilik temizlik personeli için ilan açıldığı ve müracaat edenlere mülakat yapılacağına dair duyuru yapılmasına rağmen yine belediye başkanı Gündoğan’ın akrabalarının alındığı ileri sürüldü.
“DAHA ÖNCEDE AKRABALARINI ALDI”
Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan'ın geçen yıl da akrabalarını aldığını iddia eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, şöyle konuştu:
* Sivrice Belediyesi 5 Nisan 2021 yılında 5 tane temizlik işçisi alımı için ilan vermişti. İlan sonrasında ben dahil ilçedeki birçok kişi belgelerini vererek müracaatlarını yaparak mülakat tarihini bekledik.
* Ancak halk arasında bu müracaatların formalite icabı olduğu ve belediye başkanı kendisine yakın kişileri ve akrabalarını alacağına dair söylentiler vardı. Ancak ben buna inanmayıp müracaatımı yaptım.
* Mülakat günü gittiğimde belediyedeki yetkililer mülakat olmadığını söylediler. Beş gün sonrasında ise belediye başkanı bir kız kardeşinin eşi iki tane de kuzenin eşi iki tane de akrabasını almıştı.
* Belediye yine 12 Ocak'ta daimi kadroya almak üzere 7 tane şoför, 13 tane beden işçisi ve 6 temizlik işçisi olmak üzere toplan 26 adet personeli alımı ilan açtı ve bu ilan bir günle sınırlı kaldı. Burada da yine aynı şekilde yeğeni, kuzeni, teyzesinin torunu işe alıyor.
“SİVRİCE BELEDİYESİNİ RESMEN AİLE ŞİRKETİNE ÇEVİRDİ”
Akraba alımlarıyla ilgili belediye başkanını aradığını belirten vatandaş, “Belediye başkanını aradım bu durumu söyledim ancak bana ‘ben kimseyi almadım adaletsizlik yapmam diyerek' telefonu kapattı. Belediye tarafından açılan ilanlarda belediye başkanı hep akrabalarını işe alıyor. Sivrice belediyesini resmen aile şirketi haline getirdi. Bu usulsüzlükleri valiliğe söyledim ‘bizim yapacak bir şeyimiz yok' diye cevap verdiler. Ben yıllardır işsizim bana yazık değil mi? Boş dolaşmamak için  temizlik işçisi olmak için başvuru yapmıştım. Başka bir çarem yoktu çünkü. Bizleri göz önüne almayan belediye başkanı belediyeye bağlı şirkette öz yeğenini dahi muhasebecisi yapmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesine laf edenler kendi belediyelerine bir baksınlar da adaletsizliklerini görsünler. Yetkililerin bu belediye yapılan usulsüz alımları incelemeye almasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.
“DIŞARIDAN İŞÇİ ALMIYORUM İŞÇİLERİ FARKLI BİR YERE KAYDIRIYORUZ”
26 kişilik daimi işçi alımı ilanı açmasına rağmen dışarıdan işçi alımı yapmayacağını söyleyen Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, şu ifadeleri kullandı:
*Ben bu elemanları dışarıdan almıyorum bizim belediyemize bağlı bir anonim şirketimiz var. O şirkette bir yıldan fazladır çalışan personelimiz var o personelimizi limited şirketimize geçiriyoruz.
*Dışarıdan işçi veya akraba alma olayı yok sadece işçileri farklı bir yere kaydırıyoruz. Yapılan şikayetlerin hiçbiri doğru değil. Sivrice küçük bir ilçe ve burada herkesin birbiriyle akrabalık bağı var.
*Benim soyadım Gündoğan, bir tane soyadı Gündoğan olan bir kişiyi benim önüme çıkartsınlar tamam derim.

*Alınanların hemen hemen hepsi evli, ihtiyaç sahibi olan daha önce hiç bir geliri olmayan kişiler ve her kesimden de adilane bir şekilde personel istihdamına gittik.
*İlçedeki işsizlik oranı oldukça fazla, bizlerde belediye olarak ihtiyaçlarımız doğrultusunda hem daha kaliteli hizmet verebilmek hem de bir nebze işsizliği azaltmak için personel alımında bulunduk.
*Sivrice halkı bu konuda ne kadar adil davrandığımızı biliyor. Bu konuda eşit ve adaletli bir şekilde davrandığımızdan tek bir şüphem yoktur, içim rahattır.
*Bu konuda dedikodu ve iftira atanlar başka hesaplar peşinde olan kişilerdir.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2