AKP'Lİ VEKİLİN SÖZLERİNİN ARDINDAN MHP'Lİ VEKİL KÜFÜR ETTİ
TBMM Genel Kurulu'nda AKP Sivas Milletvekili Semiha Ekinci'nin sözlerinin ardından çıkan tartışmada MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü'nün tepkisine küfürle karşılık verdi. Yaşa
TBMM Genel Kurulu’nda, grup önerilerinin görüşülmesinden önce, ilk olarak “Kobani” daha sonra da “Sam Amca” tartışması yaşandı.AKP Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, yerinden söz alarak; “Selahattin Demirtaş'ın ‘7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa ve harekete geçmeye çağırıyoruz, bundan böyle her yer Kobani'dir’ diyerek fitilini ateşlediği 6-8 Ekim katliamının yıl dönümü. Elleri altındaki bindirilmiş kıtaları sokağa salarak onlarca sivil, savunmasız vatandaşlarımız çocuklarımızı taşlarla linç ettirip, katlettiler. İşyerlerini, evlerini yakıp, bölgeyi cehenneme çevirdiler” dedi.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise “Ayıptır, ayıp. HDP'nin 37 üyesi katledildi” karşılığını verdi.AKP’li Ekinci ise “Aynen 2015 ağustosunda bir özyönetim saçmalığı adı altında hendekçilik oynayarak 5 kentimizin neredeyse tamamını yerle bir edip, yüz binlerce insanımızın evlerini yurtlarını terk etmesine sebep oldukları gibi” dedi.
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un küfretmesi üzerine Genel Kurul’da tartışma yaşandı.
HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, “Daniskası sensin” dedi. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Olcay Kılavuz’a küfrettiği gerekçesiyle tepki gösterdi. Bunun üzerine MHP ve HDP milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime 15 dakika ara verdi.
'ZİLLET İTTİFAKI, SAM AMCA’NIN GÖLGESİNDE YAPILAN İTTİFAK'
Tartışma dolayısıyla verilen aranın ardından, bu kez de “Sam Amca” polemiği yaşandı.AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'Parlamenter sistemi talep edenlerin ortak noktası şu, milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçme hakkını elinden almak istiyorlar. Bu zillet ittifakı rıza göstermemiş' dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özeli ise 'İttifakımız adını milletten alıyor, sen millete zillet yakıştırması yapmaya başlarsan bu siyasi iktidarın gücünden değil tükenmişliğin itirafından başka bir şey değildir. Allah yardımcınız olsun, bundan sonra daha çok çirkinleşeceğiniz, çirkefleşeceğiniz anlaşılıyor. Kendine zillet diyen millet seçim için gün saymaktadır' karşılığını verdi.
Bunun üzerine yeniden söz alan Akbaşoğlu, 'Ben millete zillet demedim bu nedenle bana sataştı. Yalan siyasetine bizzat yalanın mücessem hale geldiği noktaya özenilmemeli. Kendi tabanlarını bile kandıran ittifaka dönük değerlendirme yaptım bunun dışında bir değerlendirmem olmadı. PKK 'Kürt' diyerek aldattı, FETÖ 'hizmet' diyerek aldattı, siz de 'millet' diyerek milleti aldatıyorsunuz' dedi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da söz alarak, şunları söyledi:
Beyefendi kendisini hakikat sanıyor, hakikat olunmaz hakikat aranır. Yalanla iftira ile aranmaz grup toplantı salonlarına LED ekranlar konularak, yalan algı yaratmak yarattığı algıyı yönetmeye kalkışmak. FETÖ şunu kandırdı, PKK şunu kandırdı diyorsunuz. FETÖ, PKK, önce sizi kandırdı. Bizi aldatmak kandırmak öyle kolay değil, siz kandırılmış da değilsiniz işinize geldiği için öyle davrandınız.
Akbaşoğlu'nun 'Nedir zillet ititfakı, Sam amcanın gölgesinde yapılan ittifak. Sonuç ittibariyle, açık ve seçik bir şekilde konuştuk' ifadeleriyle Genel Kurul'da yeniden tartışma çıktı. CHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleri ayağa kalkarak tepki gösterdi. TBMM Genel Kurulu’nda gerginlik dinmeyince, TBMM Başkanvekili Bilgiç, 30 dakika ara vererek grup başkanvekillerini Başkanlık Divanı’nın arka odasına davet etti.
-
BIST 100
16078,39%0,98
-
DOLAR
44,47% 0,07
-
EURO
51,83% 0,89
-
GRAM ALTIN
6765,78% 1,40
-
Ç. ALTIN
10940,23% 2,29
İlgili Haberler
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI
HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
Yükleniyor
SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




