AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN ARACINI DURDURAN POLİSLER AÇIĞA ALINDI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Çeşmeli otobanının başında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran polis memurlarının açığa alınmasını meclis gündemine taşıdı

GÜNDEM 5.08.2021 23:20:01 0
AKP

18 Temmuz 2021 tarihinde Mersin Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesi’nde Kurban Bayramı öncesi AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı görevli trafik polisleri tarafından durdurulduğu için görevli trafik polislerin açığa alınması hakkında konuşan CHP’li Başarır, “Kurban bayramı arifesinde M.A ve M.Y adlı kıymetli polis arkadaşlarımız rutin kontrol nedeniyle AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın çakarlı aracını durdurmuş ve AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da kişisel egosu sebebiyle kıymetli polis arkadaşlarımızı açığa aldırmıştır. Milletvekili makamı kişisel egolarla işgal edilecek bir makam değildir. Bu makam bizlere halkın sözcüsü olarak verilmiş kutsal bir makamdır. Biz burada halka hizmet etmek için otururken bu yapılan davranış kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.
“SÜLEYMAN SOYLU NEDEN SUSPUS?”
Son yıllarda artan polis intiharlarından ve ağır baskılardan da bahseden CHP’li Başarır, “Polis teşkilatımız pandemi döneminde çok zor şartlar altında çalıştı. Dikkat ederseniz son zamanlarda polislerin intihar oranları çok yükseldi. Bunların araştırılması ve çözümlerinin üretilmesi gerekmektedir ancak kendisini halktan üstün gören ve fildişi kulelerinde yaşayan bu zat-ı muhterem (!) gibiler Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu unutmuş olmalı ki polislerin görevinden ve sorunlarından bile bihaber. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her olayda polisimizin arkasındayız derken iş kendi partisindeki milletvekiline gelince suspus oluyor..” dedi.

Son olarak bu konuyla ilgili soru önergesi verdiğini belirten CHP’li Başarır, “Biz bu kutsal makamı kendi kişisel egolarımız için değil, milletimizin bize verdiği görev bilinciyle gerçekleştiriyoruz. Bu görev bilinciyle polis arkadaşlarımızın neden görevden uzaklaştırıldığını soran soru önergemizi TBMM’ye sunduk. Sadece görevlerini yerine getirmeye çalışan, bayram arifesinde gece gündüz demeden çalışan, evdeki çocuklarına ekmek götürmeye çalışan polis arkadaşlarımızın bir an evvel görevlerine geri dönmelerini temenni ediyorum.” Sözlerini dile getirdi.
Başarır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları yöneltti:
1-Devletin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan görevli trafik polis memurları Muharrem Aydoğan ve Muhammet Yar neden açığa alınmıştır?
2-Görevli trafik polis memurlarının açığa alınmasının maddi gerekçesi AK Partili Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının durdurulması mıdır?
3-İçişleri Bakanlığı’nda görevden uzaklaştırmalara ilişkin tedbir kararları hukuka uygun olarak değil de AK Parti milletvekillerinin ağzından çıkan sözlere göre mi verilmektedir?
4-Görevli trafik polis memurları Muharrem Aydoğan ve Muhammet Yar’ı hangi yetkili görevden uzaklaştırmıştır?
5-Polis intiharlarının arttığı, ağır baskı altında kaldıkları bu dönemlerde sadece görevini yapıyor olan iki polis memurunun görevlere iadesi için işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50