Tarih: 21.07.2020 14:58

GÜLTEKİN’İN KATİL ZANLISINDAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA

Facebook Twitter Linked-in

Üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i öldürdüğünü itiraf eden Cemal Metin Avcı, emniyet ifadesinde genç kızı suçlayarak, “Pınar ile ilişkimiz vardı. Eşine söylerim, diye sürekli tehdit ediyordu, para istiyordu. O gün de para istedi verecektim ama sinirlendim tartıştık. Bir anlık öfke ile öldürdüm” dedi.

Muğla'da 5 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in ormanlık alanda cesedine ulaşıldı. Gültekin’in öldürdüğünü itiraf Cemal Metin Avcı emniyet ifadesinde,  Gültekin ile eskiden sevgili olduklarını ileri sürerek, olay günü bir bağ evine götürüp öldürdüğünü söyledi.

Gültekin’in cesedine işkence yaptıktan sonra gömdüğünü belirten Avcı, onu suçlamaya çalıştı: “Pınar ile ilişkimiz vardı. Eşine söylerim, diye sürekli tehdit ediyordu, para istiyordu. O gün de para istedi verecektim ama sinirlendim tartıştık. Bir anlık öfke ile öldürdüm.'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi davasına müdahil olacaklarını bildirdi.Selçuk, Twitter'da yaptığı paylaşımda, Pınar Gültekin'in katledilmesinin yürekleri yaktığını belirterek, 'Bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız' ifadelerini kullandı.

Gültekin'in cinayeti Ankara ve İstanbul’da protesto edilecek. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Ankara’da Çankaya Belediyesi önünde, İstanbul’da Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda basın açıklaması yapacak.Pınar Gültekin'in, yaşam dolu görüntüleri de sosyal medyada paylaşıldı. 
NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'nde yaşayan Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü evinden ayrıldı. İstanbul’da yaşayan abla Sibel Gültekin, telefonda görüştüğü kardeşinden bir daha haber alamadı. Kardeşinin hayatından endişe duyan abla, annesi Şefika Gültekin ile birlikte Muğla’ya geldi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin’in bulunması için ailesi tarafından Akyaka Karakol Komutanlığına kayıp ihbarında bulunuldu. İhbarın ardından genç kadının bulunması için jandarma ekiplerince arama çalışması başlatıldı.

Sibel Gültekin, kardeşinin Akyaka'da kendi evinde kaldığını belirtip, 'Onunla en son geçen perşembe günü saat 15:00 sıralarında telefonla görüştüm. Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezinde olduğunu söyledi. Daha sonra telefonu kapandı ve bir daha ulaşamadık. Gerekli yerlere durumu bildirdik. Akyaka’da ertesi gün görüldüğü söylendi' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —