28. dönem milletvekili seçimlerinde CHP listesinden seçilen Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından istifaya ilişkin açıklama yapan Demir açıklamda şu ifadelere yer verdi:
"19 Aralık 2019 tarihinde kurucuları arasında yer aldığım Gelecek Partisi’nden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım.
Yaklaşık altı yıllık bu süre zarfında, Türkiye’yi il il, ilçe ilçe gezerek partimin başarılı olabilmesi; daha da önemlisi, milletimizi içine girdiği siyasi çıkmazdan çıkararak bir alternatif sunabilmek adına her kesimden insanla bir araya geldim. Demokrasi kültürümüzü güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü, eşit ve adil bir yaşamı tesis etmek amacıyla çok uzun yollardan geçtik.
Ancak geldiğimiz noktada sürdürülebilir bir siyasi zemin kalmadığından ve yaklaşık iki yıldır tüm uyarılarımıza rağmen ortak bir alan oluşturulamadığından bu ayrılığı gerekli gördüm.
Tüm kurucu arkadaşlarıma, genel merkez yöneticilerine, teşkilatlarda emek veren üye ve gönüllülere teşekkürü bir borç bilirim.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi:
“Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”
Başta milletvekili olarak görev yaptığım güzel İstanbul’umuz olmak üzere, ülkemiz ve aziz milletimizin geleceği için mücadelem devam ediyor ve edecektir.
Doğan DEMİR
İstanbul Milletvekili"
GELECEK PARTİSİ'NDE İSTİFA RÜZGARI
Gelecek Partisi İstanbul milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin de önceki gün yaptıkları ortak açıklamayla partilerinden istifa ettiklerini duyurmuştu. Konya milletvekili Hasan Ekici ise Mayıs ayında Gelecek Partisi'nden istifa ettiğini duyurmasının ardınan AKP'ye geçti. Doğan Demir'in istifasıyla birlikte geçtiğimiz 3 ayda Gelecek Partisi'nden 4 milletvekili istifa etmiş oldu.
10366,2%-0,04
40,40% 0,02
47,06% 0,04
4376,38% 0,61
6950,62% 0,00