GEBE ANNELERİN ÇOCUĞUNA KORONAVİRÜS BULAŞIR MI?

GEBE ANNELERİN ÇOCUĞUNA KORONAVİRÜS BULAŞIR MI?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Belgin Esen koronavirüsün gebe kadınların karnındaki bebeğe bulaşıp bulaşmadığı sorusuna yanıt verdi. 

Gebelikte anne karnındaki bebeğe geçtiğine yönelik kanıtlanmış bir bilgi olmadığını ifade eden Esen, “Ancak bilinen bir gerçek gebelikte immün sistem (bağışıklık sistemi) zayıfladığı ve bu durumda gebeler bazı hastalıklar açısından daha yatkın” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Belgin Esen koronavirüsün gebe kadınların karnındaki bebeğe bulaşıp bulaşmadığı sorusuna yanıt verdi. Virüsün yeni olduğunu ve gebelikte anne karnındaki bebeğe geçtiğine yönelik kanıtlanmış bir bilgi olmadığını ifade eden Esen, “Hasta annenin doğum esnasında virüs bulaştırıp, bulaştırmadığı konusunda net bir veri yok. Ancak bilinen bir gerçek gebelikte immün sistem (bağışıklık sistemi) zayıfladığı ve bu durumda gebeler bazı hastalıklar açısından daha yatkın” dedi.
‘SOSYAL İZOLASYON ŞART’                                                                                                 
Esen gebelerin virüsle karşılaşmaması gerektiğini vurgulayarak, “Sosyal izolasyon şart. Düzenli uyku uyumalılar ve dengeli beslenmeliler. Gerek mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı ve hastaneye gitmemeli. Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi belirtiler varsa en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliler” diye konuştu.