Tarih: 06.04.2020 12:08

GAZETECİLER ARKADAŞLARI İÇİN SESLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteciler hapisteki arkadaşları için seslendi. Bir grup gazeteci bir araya geldiği Haberin Var mı İnisiyatifi, yeni kampanyasında 'evde kalsak da sessiz kalmayacağız' dedi. Kampanyada, Salı günü TBMM'de görüşülecek yeni infaz düzenlemesine gazetecilerin de dahil edilmesi talep edilirken, gazeteciler arkadaşları için kamera karşısına geçerek 'Gazetecilere Özgürlük' çağrısı yaptı. Kampanyanın çağrı metninde şu ifadeler yer aldı: 

'Türkiye ev hapsinde. Büyükşehirler karantinada. Pek çok gazeteci haber merkezlerinde, sokaklarda. 100’den fazlası ise demir parmaklıklar ardında, hapishanelere virüs bulaşmasın diye, virüs girmeden çıkar mıyım diye umutla bekliyor.

Salı günü TBMM yeni infaz düzenlemesini görüşecek, pakette gazetecilere tahliye yok. “Terör” ile ilişkilendirilen haber yapma, yazı yazma, görüş açıklama, tweet atma gibi “suç”lar nedeniyle kaçakçıların, dolandırıcıların, uyuşturucu tacirlerinin serbest kalacağı düzenlemeye dahil edilmediler. Yetkili yetkisiz herkese sesleniyoruz, hapisteki gazetecilerin virüs tehdidi ile yüzleşmeden serbest bırakılması için harekete geçin.
Sesimize ses katın.
Gazetecilere özgürlük!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —