FETÖ'DEN CEZA ALAN İŞADAMI, AKP’YE YAKIN DERNEĞE BAŞKAN OLDU

FETÖ’nün Adana yapılanması içerisinde yer aldığı gerekçesiyle “terör örgütü üyesi” olmak suçundan 5 yıl 22 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu...

GÜNDEM 29.07.2022 23:48:00 0
FETÖ

FETÖ’nün Adana yapılanması içerisinde yer aldığı gerekçesiyle “terör örgütü üyesi” olmak suçundan 5 yıl 22 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu’nun, AKP’ye yakın kuruluşlardan İlim Yayma Cemiyeti’nin Adana Şube Başkanı olarak seçildiği ortaya çıktı. Şube kongresine AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün de katıldı.

Adana’daki FETÖ soruşturması kapsamında, 24 Eylül 2016’da tutuklanan Çomu, 9 Aralık 2016’da tahliye edildi. Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Aralık 2018 tarihinde FETÖ yapılanmasına ilişkin Adana’daki ana davada 90 sanık arasında yer alan Çomu’ya FETÖ üyeliğinden 5 yıl 22 ay 15 gün hapis cezası verdi. 

ÖRGÜTSEL TOPLANTILAR YAPTI

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; mahkeme, gerekçeli kararının hukuki değerlendirme bölümünde sanık Çomu’nun örgütsel konumunu anlattı. Çomu’nun FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne ait olduğu sabit olan Kanuni Üniversitesi’nin mütevelli heyeti içerisinde yer aldığına işaret edilen kararda, sanığın kapatılan AGİD isimli derneğin toplantılarına katıldığı, Bank Asya’da 2015’e kadar aktif hesabının bulunduğu, örgütün sohbet adı altındaki toplantılarına 17-25 Aralık sürecinden sonra da katılmaya devam ettiği ve kendi işyerinde örgüt mensuplarına sohbet toplantıları düzenlediği anlatıldı.

Sanığın örgüt mensupları ile arasında yakın irtibat ve ilişki bulunduğu, örgüte kurban bağışı adı altında maddi yardımda bulunduğu kaydedilen kararda, sanığın örgüt elebaşısı Gülen’i 2009’da Amerika’da bulunan Pensilvanya şehrindeki karargâhında ziyaret ettiğine dikkat çekildi. Kararda, sanığın, 2013 yılı nisan ayında ABD/Houston’a gittiğinde bir kez daha örgüt elebaşısı ile görüşmek istediğinin ancak Gülen’in rahatsızlığı gerekçesiyle görüşemediğinin anlaşıldığı, sanığın örgütle olan irtibat ve iltisakının örgüte sempati boyutunu aşar nitelikte olduğu vurgulandı. 

GÜLEN'E MERAKTAN GİTMİŞ!

Çomu, savunmasında suçsuz olduğunu, örgütün ‘sohbet’ adı altındaki toplantılarına hiçbir zaman katılmadığını, örgüt liderini ABD’de bulunan karargâhında yalnızca meraktan ziyaret ettiğini öne sürdü. 
Mahkeme kararında tanık Mustafa İnan’ın ifadesinde, Çomu’nun fabrikasında o dönemdeki cemaat içerisinde mütevelli heyetinde yer alan şahıslara yemek verdiğini anlatarak, “Yemekten sonra sohbet toplantısı sırasında kendisi bize konuşma yaptı. Kendisinin üniversite mezunu olduğunu, ekonomik açıdan güçlü bir konumda ve bilgiye sahip olduğunu ancak Gülen’in yanında bir hiç olduğunu söyledi ve cümlesinin sonunda ‘Ben, Fethullah Gülen âşığı bir insanım’ şeklinde söylemişti. Ben 2010 yılında bu cemaatten ayrıldım. Benim anlattığım olaylar 2010 yılı öncesidir” dedi.

GENEL KURULDA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İşadamı Çomu’nun 13 Aralık 2018’de FETÖ’den ceza almasının ardından İlim Yayma Cemiyeti Adana Şube Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu 28 Ocak 2019’da yapıldı. Tek aday olan Çomu’nun yeniden şube başkanı seçildiği genel kurula, AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, il müftüsü Hasan Çınar, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da katıldı. Burada bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti Genel Bakanı Yusuf Tülün, başkan seçilen Çomu’yu şu sözlerle övdü:

“2019 yılı itibarıyla 175 şube, 179 öğrenci yurdu ve 68 eğitim merkezine sahip cemiyetimizin ana gayesi; dini yönü güçlü, vatan ve bayrak sevdalısı nesil yetiştirme çabasıdır. Bu çaba için şube yönetimi ile birlikte kendisini adayan, nesil yetiştirme çabasında gecesini gündüze katıp bu yurt inşaatını teşekkül ettirmek için tüm sıkıntılarına rağmen dimdik ayakta duran Hüseyin Nuri Çomu kardeşimizin biz de genel merkezimiz olarak dimdik yanındayız. Kendisini destekliyoruz ve gayretleri için teşekkür ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler: ' İŞADAMI YAKIN DERNEĞE BAŞKAN
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: AKLINIZI BAŞINIZA TAKININ...

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

ÇAYKUR RİZESPOR, HATAYSPOR'U 5-2'LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

Yükleniyor


BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: AKLINIZI BAŞINIZA TAKININ...

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

  • Cuma 34.3 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.5 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazar 33.8 ° / 18 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2