Tarih: 26.06.2021 23:04

FENERBAHÇE'DE İKİNCİ ALİ KOÇ DÖNEMİ...

Facebook Twitter Linked-in

Kulüp tarihinde ikinci kez statta düzenlenen genel kurulda, aidatını yatıran 29 bin 9 üyenin oy kullanma hakkı vardı. 6 bin 682 oyun kullanıldığı kongrede Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 6 bin 459 oy alarak yeniden başkan seçildi.
Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda tek aday Ali Koç, 6 bin 459 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede 6 bin 682 oy kullanılmıştı.
ALİ KOÇ OYUNU KULLANDI
Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Ali Koç, tek aday olarak seçime girdi. Kulüp tarihinde ikinci kez statta düzenlenen genel kurulda, aidatını yatıran 29 bin 9 üye oy kullanma hakkına sahipti. Fenerbahçe kongresinde oy verme işlemi 17.00'de bitti ve sayıma geçildi.
Seçime tek aday olarak giren Başkan Koç, Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede oyunu kullandıktan sonra Eyüp Yeşilyurt'un yanına gitti. Ali Koç ile Yeşilyurt, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ali Koç, oyunu kullandıktan sonra, 'Tüm Fenerbahçe camiası için hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah güzel bir dönem olur.' ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Ali Koç, gerekli imza şartını sağlayamadığı için adaylığını koymayan Eyüp Yeşilyurt ile bir araya geldi.
Seçime tek aday olarak giren Başkan Koç, Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede oyunu kullandıktan sonra Eyüp Yeşilyurt'un yanına gitti. Ali Koç ile Yeşilyurt, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Eyüp Yeşilyurt için 'Gerçek bir Fenerbahçeli' ifadesini kullanan Koç, 'Eyüp bey çocukluğundan beri bu armanın peşinden koşan biri olarak bir yolculuğa çıktı. Aday oldu, sonra vazgeçti. Sebepleri doğru. Vazgeçmeyebilirdi. Şöhret olmak ve tanınmak istese işi çok farklı yerlere götürebilirdi. Fenerbahçe'de birlik, beraberlik ve barışın her şeyden önemli olduğunu düşünerek, böyle bir karar aldı. Ona çok teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'nin iyiliğini ve çıkarını her şeyin önüne koyduğu için ona teşekkür ediyorum. Kısa süre önce tanıştık ama galiba uzun vadeli bir dostluğun da tohumlarını atmış olduk.' ifadelerini kullandı.
'Fenerbahçe'ye yönetimde olmayan milyonlarca insanın katkısı var.' diyen Ali Koç, şu görüşleri aktardı: 'Katkı sadece adaylıkla ölçülmüyor. Fenerbahçe'ye sevdalı olduktan sonra hayatın boyunca ne yaptın? Sevdalıları var, maçtan maça seyrediyorlar. Sevdalıları var, Fenerbahçe uğruna yüzlerce ve binlerce kilometre yollara düşüyorlar. O, küçüklüğünden beri öyle biri. Yönetimde de arkadaşları var. Bence Fenerbahçe ile var olanlardan değil, Fenerbahçe için var olanlardan. Bu, benim için çok önemli bir ayrım. Bunu birkaç senedir dillendiriyorum. Görünen o ki son yaşadıklarımıza bakınca daha fazla dillendirmem gerekecek.'
Eyüp Yeşilyurt ise 'Sayın başkanıma başarılar diliyorum. İnşallah bizi şampiyon yapar. Allah başkanımızın ayağını taşa değdirmesin.' değerlendirmesinde bulundu.
CANER ERKİN DE OY VERDİ
Fenerbahçe'nin deneyimli yıldızı Caner Erkin de oy kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Erkin, 'Umarım başkanımız uzun yıllar görevine devam eder. Ben de uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet etmeye devam edeceğim.' dedi.
Fenerbahçe Kulübü'nün dün başlayan olağan seçimli genel kurulunda oy verme işlemi 38 sandıkta gerçekleşti. Mevcut başkan Ali Koç'un tek aday olarak girdiği seçimde 29 bin 9 üye oy kullanma hakkına sahipti.
Genel kurul için belirlenen 38 sandıkta 190 görevli sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamladı. 800 üyeye bir sandık olarak ayarlanan genel kurulda Ali Koç, 21 numaralı sandıkta oy kullandı.
Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de sona erdi.
ALİ KOÇ'UN 2. DÖNEMİ OLACAK
Seçime tek aday olarak giren Ali Koç, Fenerbahçe'de 2. dönemini yaşayacak. Üç yıl önceki seçimde 20 yıllık başkan Aziz Yıldırım karşısında oy kullanma hakkına sahip 26 bin 2 kişiden 21 bin 350 kişi oy kullanmış ve bu oyların 16 bin 92'sini elde eden Ali Koç, sarı-lacivertlilerin 33. başkanı olmuştu.
YÖNETİM KURULU VE DİĞER KURULLAR DA SEÇİLİYOR
Kongrenin ikinci gününde başkanlık seçiminin yanı sıra yönetim kurulu ve diğer kurullar da seçiliyor.
Başkanın yanı sıra yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, sicil kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, balotaj kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, tarih, müze ve arşiv kurulunun asıl ve yedek üyelerinin seçiminin ardından seçim sonuçları açıklanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —