Tarih: 08.09.2020 13:44

ESNAF ZOR DURUMDA

Facebook Twitter Linked-in

Geçmişten gelen ekonomik krizle birlikte covid-19 pandemi sürecinin yarattığı olumsuzlukların küçük esnafı daha da yaşama alanını daralttığına vurgu yapan İskenderun Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, bankaların esnaflara ait bireysel kartları kapatmasına anlam veremediğine dikkat çekti.

Bankaların bireysel kartları kapatma veya limit düşürme yerine daha farklı yöntemler geliştirmelerini öneren Oda Başkanı Mustafa Çöloğlu “Esnafa ulaşsalar, esnaflarımız kredi kartlarını ticari kart olarak kullanmaları gerekir hatta bu esnaflarımız için de daha iyi de olabilir.

Çünkü ticari kartlarda daha fazla taksitlendirme oluyor ama her bankanın esnaflarıyla diyaloğa geçen memurları var, esnaflarımızla diyaloğa geçerek birden bire hiç haberi yokken, esnafımız her hangi bir yerde alışveriş yaparken bunu öğreniyor.  

Bu da esnaflarımızı sıkıntıya sokuyor, hem esnafımız orada zor durumda kalıyor, itibar kaybına uğruyor, hiç beklemediği bir şeyle karşılaşıyor. Esnafımızın bu tür şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Tamam bizim bankalara ihtiyacımız var, onlarla çalışmak zorundayız, onlardan krediler alıyoruz. Ama onların da bizlere ihtiyaçları var, bunu ulutmamaları gerekir” şeklinde konuştu.       




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —