Eski futbolculardan derbi yorumları

Eski futbolculardan derbi yorumları

Yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada heyecanla beklenen Fenerbahçe Galatasaray maçı için eski futbolcular açıklamalarda bulundu.

Şu anda Galatasaray teknik ekibinde yer alan Hasan Şaş’ın futbolculuk dönemlerinde de takımı motive ettiği ifade eden Hasan Kabze, “Hasan Şaş ağabey heyecanlıdır. Bu tip maçlarda konsantrasyonu çok üst düzey olur, hırslı olur, çok fazla heyecan yapar. Heyecanı kendi içinde yaşar. Hırsını bize yansıtır. O bu hafta inanılmaz heyecanlıdır. Hem antrenmanlardaki özverili çalışması hem hırsı hem de hal ve hareketleri bizi motive ediyordu” dedi.

Fenerbahçe’nin özellikle Kadıköy’deki derbilerde Galatasaray’a psikolojik üstünlük kurduğunu belirten Hasan Kabze, “Fenerbahçe’de, şampiyon olamasam da Galatasaray maçını kazanalım, mutlu oluyoruz diye bir algı var. Galatasaray’da ise hem camia hem taraftar, yıllardır kazanamamanın verdiği bir üzüntü var. Her iki tarafta da dengeler farklı. Gerçekten çok değişik bir maç.

Bizim oynadığımız dönemlerde psikolojik olarak pek etkilenmiyorduk ama orada Fenerbahçe daha şanslı oluyor. Psikolojik olarak da Fenerbahçe üstünlük kuruyor. Galatasaray’ın iyi oynayıp kazanamadığı maçlarda oldu. Futbolda her şey var. Belki bu sene kazanırız, ben bu sene daha rahat geçeceğini ve kazanabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle Galatasaray’ın erken ilk 15-20 dakikada atabileceği bir gol Fenerbahçe’yi kaosa sürükleyebilir, o zaman toparlayamazlar” şeklinde konuştu.