ERDOĞAN:“TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ TEKNOFEST KUŞAĞIDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’te; Yunanistan’ın S-300 Hava Savunma Sistemi’ne ait füzeleri Türk savaş uçaklarına kilitlemesine ilişkin “Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur...

4.09.2022 01:31:00 0
ERDOĞAN:“TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ TEKNOFEST KUŞAĞIDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’te; Yunanistan’ın S-300 Hava Savunma Sistemi’ne ait füzeleri Türk savaş uçaklarına kilitlemesine ilişkin “Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a bizim tek cümlemiz var. İzmir’i unutma... Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz'” dedi. Erdoğan “Kendi uçağımızı yapmak için 70 yıl beklemek zorunda kaldık. Bir daha böyle durumlara düşmemek için en büyük güvencemiz ve umudumuz TEKNOFEST kuşağıdır. Ne 'Z' ne 'Y' kuşağıdır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Samsun’da TEKNOFEST’te konuştu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
“TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ TEKNOFEST KUŞAĞIDIR”

“Bir teknoloji etkinliğinin özellikle gençlerimiz tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir. Bazıları gençlerimizi harflerle kuşaklara ayırarak, umutsuzluk ateşi yakmaya çalışırken asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor. Türkiye’nin gerçeği de ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. Her kim, bu gençliğe bakıp ülkesinin ve milletinin aydınlık geleceğini değil de başka şeyler görüyorsa dönüp kendi zihnini kendi gönlünü sorgulasın.

Bu gençlik bir asır önce Çanakkale’de yedi düveli dize getirmiştir. Bu gençlik bir asır önce, Milli Mücadele’yi zafere ulaştırmış, düşmanı denize dökmüştür. Bu gençlik, Cumhuriyet tarihi boyunca hem demokrasinin kalkınmanın istiklalinin ve istikbalinin yanında yer alarak ülkesini yükseltmiştir. Bu gençlik, 20 yıldır verdiğimiz her mücadelede bizim de yanımızda yer almış, en büyük güç ve moral kaynağımız olmuştur. Bu gençliğin sadece 15 Temmuz gecesi yazdığı destan bile başlı başına bir efsanedir, bir başarı hikayesidir.

Türkiye kendi teknolojilerini geliştirmek, kendi savunma sanayi ürünlerini tasarlamak üretmek için yola çıktığında biz gençlerimize güveniyoruz. Birileri ise hep yaptıkları gibi, gençlerimizi küçümseyerek, gönül dünyalarını karartarak, zihin dünyalarını karıştırarak bozgunculuk peşindeydi. Zaman bizim haklı olduğumuzu göstermiştir. Dün Nuri Demirağ’a, Nuri Killigil’e, Vecihi Hürkuş’a, Şakir Zümre’ye yaptıkları eziyetleri bugünkü geçlerimize yapmalarına izin vermedik, vermeyeceğiz. 

“İHA’LARIMIZ DÜNYANIN 30’DAN FAZLA ÜLKESİNDE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYOR”
Bugün, sadece silahlı insansız hava araçlarımız dünyanın 30’dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla temsil ediyor. Bu araçlara entegre edilen her tür cihazın ve mühimmatın üretimini de kendimiz yapıyoruz.
‘Bir fikrim var’ diyen gençlerin bunu gerçekleştirmek için yurt dışına gitmeyi düşündüğü değil, diğer ülkelerdeki gençlerin ülkemize akın ettiği bir teknoloji iklimi inşa etmeliyiz. Bunun ilk adımları atıldı. İlk kozaları örüldü. İlk çiçekleri boy göstermeye başladı. Bunun için öncelikle ülkemizde huzuru, istikrarı, güveni, barışı, gelişmeyi, kalkınmayı, demokrasiyi güçlü tutmamız gerekir. Bölgemiz başta olmak üzere dünyada haksızlık ve adaletsizlik yanında krizlerin, çatışmaların, yıkımların, sefaletin hakim olduğu pek çok yer var. 

“BİZİ SURİYE’DEN, UKRAYNA’DAN, BOSNA’DAN BETER EDERLER”

Türkiye tarihinden, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden aldığı güçle bu ateş çemberinden kendini bir istikrar ve huzur sembolü olarak ayrıştırmaktadır. Ben milletimle gurur duyuyorum. Ülkemizin böyle bir coğrafyada, böyle bir tarihi miras üzerinde, böyle bir devlet geleneği etrafında zayıf olmak, zayıf kalmak gibi bir şansı yoktur. Biz siyasi, ekonomik, teknolojik, diplomatik, askeri, sosyal, kültürel her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindedir. Aksi takdirde, bizi Suriye’den de Ukrayna’dan da Bosna’dan da beter ederler. Bunun için her alanda eksiklerimizi hızla gidermeye çalışıyoruz. Bunun için demokratik reformlarla siyasi altyapımızı, sosyal bünyemizi kurumsal yapımızı güçlendirmek için mücadele ediyoruz. Bunun için milli teknoloji hamlesini baş tacı ediyoruz. 

Son çeyrekte 7,6 büyüdük. Türkiye şu anda büyümede ikinci sırada. Böyle bir gidişimiz var. Hani diyorlar ya, Çılgın Türkler. Evet, yanılmadınız. Şimdi sizi yanıltıyoruz. Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor.
“EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ TEKNOFEST KUŞAĞIDIR. NE ‘Z’ NE ‘Y’ KUŞAĞIDIR”
Kendi uçağımızı yapmak için 70 yıl beklemek zorunda kaldık. Bir daha böyle durumlara düşmemek için en büyük güvencemiz ve umudumuz TEKNOFEST kuşağıdır. Ne 'Z' ne 'Y' kuşağıdır.
Bir zamanlar Amerika’sından Avrupası’na, Rusya’sından Japonya’sından hatta Hindistan’ından Brezilya’sına kadar nice ülkeler harıl harıl çalışırken, teknoloji üretirken, bizimkiler vesayet ve darbe bataklığında çırpınıyordu. Onlar gençlerini teknolojiyle bilimle erdemle yoğurarak yetiştirirken, bizdekiler üniversite kapılarında benim başörtülü kızlarımı, bacılarımı üniversiteye almamakla uğraştılar. Gelişmiş ülkeler dünyanın dört bir yanından gelen insanları kalkınma atılımlarının desteği haline dönüştürürken bizimkiler kendi vatandaşlarına bile asgari insani olanakları sağlamayı başaramıyorlardı. Tüm bu yaşananlarda siyasetçisinden bürokratına, iş insanından akademisyenine herkesin payı vardır. En son FETÖ ihanet çetesinin yaptığı alçaklıkların ortaya dökülmesi bile tek başına Türkiye’nin nelere rağmen bugünlere geldiğinin ispatıdır. FETÖ değil mi başörtü için ‘Teferruat’ diyen? Yazık. Hoca diye geçin, başörtüsüne teferruat de. Şimdi nerede? Pensilvanya’da. Kimin besmelesi, Amerika’nın. Kimin dost, kimin karşımızda olduğunu iyi bilmemiz lazım.
“YUNANİSTAN’A TEK CÜMLEMİZ VAR. İZMİR’İ UNUTMA”
Şu anda bu Amerika, Dedeağaç’a Yunanistan’a silahları gönderiyor mu? Uçakları gönderiyor mu? Oradan S-300’ler ile bize tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan, bak, tarihe bak. Tarihe dön. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. Yunanistan’a bizim tek cümlemiz var. İzmir’i unutma. Aynı Türkiye şimdi kimi alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin de üzerine çıkan başarılarıyla kendini kabul ettiriyor. Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’.”
Konuşmasının ardından Erdoğan, kazananlara ödüllerini takdim etti. Ödül takdiminin ardından açılışı yapılacak tesislere video konferans bağlantısı yapıldı. Toplu açılış töreninden sonra Erdoğan, Kızılelma ve Hürjet uçaklarını imzaladı.
(ANKA)

  • BIST 100

    10370,71%2,46
  • DOLAR

    40,22% -0,01
  • EURO

    46,74% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4321,01% -0,25
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,30

MECLİS’TE GERGİNLİK SÜRÜYOR… Varank’ın Sözleri Tartışma Yarattı

MANSUR YAVAŞ’TAN ADAYLIK ÇIKIŞI: “EKREM BAŞKAN TUTUKLUYKEN KONUŞMAK AYIPTIR!”

ÖZEL, ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

“KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: ERDOĞAN’DAN VEDA YEMEĞİ SİNYALİ”

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'BEYAZ TOROS' AÇIKLAMASINA SORUŞTURMA

CHP KARTAL’DAN İKTİDARA MEYDAN OKUDU: “GÜLDÜR GÜLDÜR İKTİDARA GELİYORUZ”

EKREM İMAMOĞLU'NUN 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA KARAR: İKİ MAHKUMİYET, BİR BERAAT

TEKİRDAĞ'DA ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇANAKKALE'YE SIÇRADI: MÜDAHALE SÜRÜYOR

‘BOYKOT ÇAĞRISI’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 21 KİŞİ HAKKINDA HAPİS TALEBİ!

TUTUKLU BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK, ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK EDİLDİ

HATAY BAROSU’NDAN TOKYAZ AİLESİNE TAZİYE

SAVCILIK İMAMOĞLU İÇİN 7 YIL HAPİS VE SİYASİ YASAK TALEBİNDE ISRARCI!

ERDOĞAN: HAİNLERİ BOZGUNA UĞRATTIK AMA MÜCADELE SÜRÜYOR"

MURAT EMİR’DEN BAKAN TEKİN’E SERT CEVAP…

LGS TARTIŞMASINDA TEKİN, OKLARI CHP’YE ÇEVİRDİ: “PİS KOKU ORADAN GELİYOR

ERDOĞAN’IN DANIŞMANINDAN ARINÇ’A SERT SÖZLER

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN TUTUKLAMA İMASINA SERT ÇIKTI

İSKENDERUN’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE KARANFİLLERLE ANILDI

HATAY’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE ETKİNLİKLERLE ANILDI

Özgür Özel 15 Temmuz gecesini anlattı! "Herkesi darbeye direnmeye çağırdık"

HAKMAR ve TATBAK'a FETÖ operasyonu! Kayyum atandı

OYAK Çimento, Capital500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Sürdürüyor

ALTAYLI’DAN ÇARPICI İDDİA: ERDOĞAN, ALTUN’UN İPİNİ KOMPLO BELGELERİYLE ÇEKTİ

8,5 AY SONRA TAHLİYE KARARI: AHMET ÖZER CEZAEVİNDEN ÇIKAMIYOR

HBB'DEN SURİYE’DEKİ YANGIN MÜCADELESİNE TAM DESTEK

TERÖRİST SÖYLEMİNE SERT ÇIKIŞ: METİNER "YENİ DÖNEME UYGUN DİL ŞART!"

HAKSIZLIĞA TEPKİ GÖSTERDİ CHP’YE GEÇTİ

MHP’DE ‘YENİ AÇILIM SÜRECİ’ İSTİFASI

ODTÜ MEZUNİYET TÖRENİNDE REKTÖRE PROTESTO! DAKİKALARCA YUHALANDI

AHMET ÖZER İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Yükleniyor


MANSUR YAVAŞ’TAN ADAYLIK ÇIKIŞI: “EKREM BAŞKAN TUTUKLUYKEN KONUŞMAK AYIPTIR!”

ÖZEL, ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

“KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: ERDOĞAN’DAN VEDA YEMEĞİ SİNYALİ”

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'BEYAZ TOROS' AÇIKLAMASINA SORUŞTURMA

CHP KARTAL’DAN İKTİDARA MEYDAN OKUDU: “GÜLDÜR GÜLDÜR İKTİDARA GELİYORUZ”

EKREM İMAMOĞLU'NUN 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA KARAR: İKİ MAHKUMİYET, BİR BERAAT

  • Cuma 35.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.6 ° / 21 ° Güneşli
  • Pazar 32.8 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2