ERDOĞAN'IN EN YAKININDAYDI! İMAMOĞLU İÇİN AYETLE MESAJ VERDİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, Sebe Suresi’nin 14. ayetini paylaşarak dikkat çeken bir mesaj verdi.

GÜNDEM 17.03.2025 10:48:00 0
ERDOĞAN

Özgenç'in paylaşımı İmamoğlu’nun diploması tartışmaları sürerken iktidara ve Erdoğan’a yönelik bir gönderme olarak yorumlandı.AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı döneminde hukuk danışmanlığını yapan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Sebe Suresi’nin 14. ayetini paylaşarak yöneticilere yönelik dikkat çeken bir mesaj verdi.

Özgenç’in bu paylaşımı, Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaliyle ilgili tartışmaların gölgesinde, iktidara ve Erdoğan’a yönelik bir mesaj olarak yorumlandı.Sebe Suresi’nin 14’üncü ayeti şöyle: “Egemenler, iktidarlarını, kamu gücünün sağladığı imkânlarla, az veya çok, bir süre sürdürebilirler. Ancak, yönetimdekilerin tefessühünün etkisiyle, kurtçuğun içeriden kemirdiği değneğin kırılması gibi, günün birinde aniden çöküvermektedirler.”

İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin iddialar ve YÖK raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. İmamoğlu’nun avukatları Prof. Dr. Adem Sözüer ve Mehmet Pehlivan, konuya dair belgelerle yanıt verirken, Prof. Dr. Özgenç de sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Özgenç, mevcut mevzuatta yatay geçişin kötüye kullanılmasını önleyecek hükümler bulunduğunu belirterek, 35 yıl önceki bir işlemin bugünün kurallarıyla değerlendirilmesinin yanlış olacağını vurgulamıştı. Özgenç şunları dile getirmişti:

"Malum 'sahte' diploma tartışmasının temelinde, yükseköğretim mevzuatımızdaki yatay geçişle ilgili düzenlemelerin tarihsel süreç itibarıyla yetersizlik sorunu yer almaktadır. Tarihsel süreçte yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulü, üniversitelerin kendi takdirlerinde olan bir husustu. Buna göre üniversiteler yatay geçiş yoluyla hangi programa ne kadar öğrenci kabul edeceğini kendileri belirleyebilmekteydi.

Mevzuattaki yetersizlikler, zaman zaman kötüye de kullanılabilmekteydi. Örneğin Türkiye’de yapılan yükseköğretime giriş veya yerleştirme sınavlarında belirli bir program için yeterli puan alamayan kişiler, başka ülkelerde kayıt yaptırdıkları üniversitelerden Türkiye’de giremedikleri programa yatay geçiş yoluyla kayıt yaptırabilmekteydi. Bu durumlarda esas itibarıyla sorunu, yatay geçiş işlemini yapan yükseköğretim birimlerinin yöneticilerinde aramak gerekir.

Bugün yürürlükte olan mevzuatımızda yatay geçiş yolunun kötüye kullanılmasının mümkün olduğunca önüne geçilecek hükümlere yer verilmiştir. Zaman içinde iyileştirilen mevzuatımızın bugün yürürlükte olan hükümlerinden hareketle, 35 yıl önceki bir yatay geçiş işlemini değerlendirmek yanlış olur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisine vazife olmayan bir konuda kaşıdığı sorun budur.

Bu bağlamda belirtmeliyim ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında Orman Kanununa muhalefetten dolayı kesinleşmiş bir mahkûmiyet hükmü mevcuttu ve bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı tartışma konusu yapılmıştı.

Benden talepte bulunulması üzerine, bu mahkûmiyet hükmünün Sayın Cumhurbaşkanımızın o tarihte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasına ve seçilmesine engel olmadığı yönünde değerlendirmede bulunmuştum ve bu değerlendirmem dikkate alınarak, önünün kesilmesi girişimleri akim kalmıştı."

 

  • BIST 100

    10892,96%0,36
  • DOLAR

    41,95% 0,20
  • EURO

    48,91% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5280,77% -1,51
  • Ç. ALTIN

    9122,83% 0,00

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

EUROFİGHTER ANLAŞMASI İMZALANDI: TÜRKİYE, KATAR, UMMAN VE İNGİLTERE’DEN 44 SAVAŞ UÇAĞI ALIYOR!

İSTANBUL SENİN SORUŞTURMASINDA 6 TUTUKLAMA

SINDIRGI’DA 6.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM! İSTANBUL DAHİL BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

“BİR OY, BİR HARF, BİR KOLTUK: BAYRAMPAŞA AKP’DE!

KILIÇDAROĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU: “PALAVRA! PARTİYİ TERK ETMİYORUZ!”

MERSİN'DE DEPREM OLDU!

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE SİLAH SESLERİ: “KENDİMİ ÖLDÜRMEK İÇİN KAÇTIM”

CASUSLUK SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDILAR: İMAMOĞLU VE YANARDAĞ KARARINA TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

POLİSLER EYLEM KARARI ALDI! TELEFONLARIMIZA BU UYGULAMAYI YÜKLEMEYECEĞİZ!

İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMADA SERT ÇIKIŞ:CASUSLUK HAYATIMA HAKARETTİR!

CHP MİTİNGİNDE ‘NADİR ELEMENT’ MESAJI: “ESKİŞEHİR’İN REZERVLERİ TÜRKİYE’NİN UMUDU!

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM MEYDANA GELDİ

İMAMOĞLU VE YANARDAĞ ADLİYEDE! “ÇAĞLAYAN’DA HALKIN DESTEĞİ VAR”

PKK’NIN ÇEKİLME KARARINA AKP’DEN İLK AÇIKLAMA:SOMUT SONUÇLAR ALIYORUZ

AKP’DE “EL KOYMA” DEPREMİ: YENİ ŞAFAK VE TAYYAR, BAKANLIĞI HEDEF ALDI!

BABACAN: AKP’NİN KURULUŞ DEĞERLERİNİN ALTINA HÂLÂ İMZAMI ATARIM

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

PKK: TÜRKİYE’DEKİ GÜÇLERİN TAMAMINI ÇEKİYORUZ

İMAMOĞLU CASUSLUK SORUŞTURMASINDA İFADE VERİYOR: CHP ÇAĞLAYAN’DA TOPLANDI

YENİ ŞAFAK YAZARI TELE1’İN BAŞINA KAYYUM OLARAK OTURDU!

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

GÖZALTINDAKİ MERDAN YANARDAĞ'DAN MESAJ! "HİÇBİR YALAN GERÇEKTEN GÜÇLÜ OLAMAZ"

GELECEK PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDEN İSİMLERDEN BİRİ ROZET TAKMAYA HAZIRLANIYOR...

MEDYA’DAN İLETİŞİME: ŞAHİN TÜRK TELEKOM’UN CEO’SU

ESKİ CUMHURBAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

Yükleniyor


PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

EUROFİGHTER ANLAŞMASI İMZALANDI: TÜRKİYE, KATAR, UMMAN VE İNGİLTERE’DEN 44 SAVAŞ UÇAĞI ALIYOR!

İSTANBUL SENİN SORUŞTURMASINDA 6 TUTUKLAMA

  • Salı 26 ° / 15.1 ° false
  • Çarşamba 26.3 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Perşembe 27.2 ° / 13.9 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
6.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
14.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4