Tarih: 06.12.2020 02:02

 ERDOĞAN’DAN TANK- PALET ÇIKIŞI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin tank- palet fabrikasının Katarlılar’a satıldığıyla ilgili eleştirilerine “İşlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir” yanıtını verdi. Erdoğan, Fransa’ya yüklenerek, “Fransa şayet Ermenileri bu kadar seviyorsa kendi topraklarından Marsilya'yı onlara verebilir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni'ne ve Sarıkamış - Karakurt - Horasan Yolu Açılış Töreni’ne video konferans yöntemiyle katıldı.
Erdoğan, muhalefetin Sakarya Arifiye’deki tank palet fabrikasını Katarlılara satıldığına yönelik eleştirilerine şu yanıtı verdi:

“Birileri, Arifiye'deki tank palet fabrikası üzerinden ülkemizi baltalamaya çalışsada biz hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Her şeyden önce Arifiye'deki fabrika arazisi, binası, makinaları dahil 250 milyon doları bulan bir tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen ya ömründe hiç fabrika görmemiştir ya da 20 milyar liranın ne anlama geldiğini bilmiyordur. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir.”

Erdoğan savunma sanayinde Türkiye’nin birçok ülke ile iş birliği yaptığını vurgulayarak, “Savunma sanayi projelerimizde Amerikalılarla İngilizlerle Almanlarla diğer pek çok ülkeyle ortaklık yaptığımızda ne oluyorsa, ne bir eksiği ne bir fazlasıyla Katarlı yatırımcılarla da aynısı olmaktadır. Biz Arifiye'deki fabrika üzerinden TSK ve kahraman askerlerimize yöneltilen saldırıların asıl sebebini biliyoruz. Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk hisse devrinde sergilenen yatırım düşmanlığı ve yatırımcıları menşeine göre ayrımcılığa tabi tutma zihniyeti burada da kendini göstermiştir” diye konuştu.
'MARSİLYA’YI VERİN'
Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Dağlık Karabağ'ın ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının özgürlüğüne kavuşmasına katkıda bulunduk' dedi. Erdoğan, Fransa’ya da “Fransa şayet Ermenileri bu kadar seviyorsa kendi topraklarından Marsilya'yı onlara verebilir. Fransa bu kararla sorunun parçası olduğunu ispatladı” eleştirisini yöneltti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —