ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nin feshi ve silah bırakma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 15.05.2025 22:39:00 0
ERDOĞAN: TÜRK

Sık sık 'kardeşlik' vurgusu yapan Erdoğan, "Malazgirt; Kürt, Türk, Arap'ın ortak zaferidir" dedi. 'Terörsüz Türkiye' için "En büyük eserimizi inşa ediyoruz" diyen Erdoğan, sürecin tamamlanmasıyla Türkiye'nin demokrasisinin güçleneceğini, huzurunun artacağını öne sürdü.AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Kongre Merkezi'ndeki Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu'nda konuştu.

Erdoğan açıklamalarında, PKK'nin silah bırakma ve fesih sürecine değindi. Erdoğan süreci MİT'in takip edeceğini ve artık Türkiye'de 'şiddet ve terör' ortamının sona ereceğini söyledi.

Sık Sık 'Türk, Kürt, Arap kardeşliğinden' bahseden Erdoğan, şunları söyledi:

"Nereye gittiğimizi biliyoruz. Bizim muhalefetten en büyük farkımız budur. Davamız büyük. Türk, Kürt, Arap, birlikte var olmuş, birlikte savaşmış, galibiyeti de mağlubiyeti de birlikte yaşamıştır. Coğrafya ve tarih Kürt, Türk ve Arap'ı çözülmez şekilde sıkı sıkıya bağlamıştır. Malazgirt; Kürt, Türk, Arap'ın ortak zaferidir. Çaldıran, Kürt, Türk, Arap'ın ortak zaferidir. Biz bu coğrafyada ittifak yapınca güçlendik, cihana hükmettik. Ancak hep beraber fetreti yaşadık. Birbirimze düştüğümüzde zayıfladık, bunu dış güçler çok iyi biliyor. Bizi birbirimize düşürmek için her yola başvuruyorlar.

'TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN ZAYIFLAR'

Maalesef zaman zaman kurdukları tuzaklarda başarılı oldular. Yaşanan onca acıya rağmen bizi birbirimizden ayırmak isteyenlerin oyununa gelenler, tuzağına düşenler oldu. Bugün bile gözünü kin bürüyenler olduğunu görüyoruz. Birlikteliğimize, dayanışmamıza engel olmak için her yolu deniyorlar. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Türk'ü Kürt'ten ayırırsan, Arap'tan ayırırsan yalnız kalır zayıflar. Başkaları ne yaparsa yapsın biz inadına kardeşliği savunacağız."

'TEMKİNLİ VE İYİMSERİZ'

Sürece ilişkin umutlu olduklarını ifade eden Erdoğan, Cumhur İttifakı'na da özel vurgu yaptı:
"Bölücü terör örgütü geçtiğimiz günlerde artık kendisini feshedeceğini açıkladı. Bunu, milletimizin başına musallat olan 40 yıllık müsibetten kurtulmak adına müspet karşıladık. Bu sürecin MİT ve güvenlik teşkilatlarımız açısından titizlikle incelenecek. Biz terörü, şiddeti terk edene suhuletle yaklaşırız. Cumhur İttifakı ile çok yakın ve eş güdüm halindeyiz. Temkinliyiz, sabırlıyız, iyimseriz, umutluyuz."

Erdoğan, kedisini dinleyenlere "'Bu ülkenin aleyhine olacak her girişimin önünde Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli durur' diyeceksiniz. Kimsenin zihninde şüphe, soru işareti kalmayacak şekilde 'terörsüz Türkiye'yi hep birlikte anlatacağız" diyerek seslendi.

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

"Kimsenin kaygısı, şüphesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gündemine hakimdir. Biz 22 yıldır neredeysek bugün de aynı yerdeyiz. Bugün her bakımdan çok daha güçlüyüz. Ne Irak'ta ne Suriye'de sınırımızda terör örgütlerine tahammülümüz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bölgemizde terörün süresi bitti. Yabancı aktörlere bel bağlama dönemi kapanmıştır.

Dünyamız kabuk değiştirmekte, eski düzen çatırdamaktadır. Türkiye kutup başı olarak yeni dönemde hak ettiği yere hızla geliyor. Türkiye'nin önü aydınlanıyor. Terörsüz Türkiye ile en büyük eserimizi inşa ediyoruz. Terör meselesini de geride bırakınca Türkiye, bambaşka bir Türkiye olacak. O zaman huzur artacak, kardeşlik pekişecek, demokrasi güçlenecek. Yarım asırdır Türkiye'nin ayağına vurulan bir prangayı söküp atacağız, o zaman menzile daha hızlı yürüyeceğiz."

Anahtar Kelimeler: ERDOĞAN: ' ' AYIRIRSAN ' AYIRIRSAN YALNIZ KALIR
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,59% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4887,31% 0,06
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

Yükleniyor


CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0