Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek yurt açılış töreni öncesinde alınan güvenlik ve organizasyon önlemleri, kampüs işleyişinde önemli değişikliklere yol açtı. Üniversite yönetimi tarafından akademik ve idari personele ile öğrencilere gönderilen bilgilendirme mesajında, tören nedeniyle Güney Kampüs’te eğitim ve çalışma faaliyetlerinin belirli bir süre boyunca çevrimiçi yürütüleceği duyuruldu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı yönündeki iddialar ise kamuoyunda tartışma yarattı.
Üniversite yönetiminin yaptığı duyuruya göre, 13 Şubat 2026 tarihinde Güney Kampüs’te gerçekleştirileceği belirtilen “Erkek ve Kız Yurtları Açılış Töreni” kapsamında kampüste olağan işleyişin geçici olarak değiştirileceği ifade edildi. Bu kapsamda söz konusu tarihte kampüs içerisinde yapılması planlanan akademik faaliyetlerin uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirileceği bildirildi. Aynı şekilde idari çalışmaların da çevrimiçi ortamda sürdürüleceği belirtildi.
Yapılan bilgilendirmede, tören günü Güney Kampüs’e girişlerin sınırlandırılacağı kaydedildi. Kampüse yalnızca organizasyonda görevli personelin ve kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin girişine izin verileceği, diğer öğrenci ve personelin kampüse alınmayacağı ifade edildi. Üniversite yönetimi, alınan tedbirlerin etkinlik organizasyonu ve güvenlik planlaması kapsamında gerçekleştirildiğini duyurdu.

Öte yandan tören kapsamında üniversite içerisinde “Vizyon Toplantısı” adı altında ayrı bir organizasyon hazırlığı yapıldığı da iddialar arasında yer aldı. Kampüs içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin etkinlik süresince kapalı olacağı öne sürülürken, Hisarüstü bölgesinde bulunan işletmelerden çalışan personel listelerinin talep edildiği ve güvenlik kontrollerinin artırıldığı iddia edildi.
Alınan önlemlerle ilgili ortaya atılan diğer iddialar arasında, kampüs ulaşımında kullanılan shuttle servislerinin belirli süre boyunca hizmet vermeyeceği ve Hisarüstü bölgesinde belirli saat aralıklarında elektrik kesintisi uygulanacağı bilgisi de yer aldı. Söz konusu iddialar hakkında resmi bir doğrulama yapılmazken, güvenlik planlaması çerçevesinde çeşitli teknik düzenlemelerin gerçekleştirildiği öne sürüldü.
Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek açılış töreni ve alınan tedbirler, üniversite çevrelerinde ve kamuoyunda farklı değerlendirmelere neden olurken, etkinliğin güvenlik ve organizasyon planı kapsamında yürütüldüğü belirtiliyor. Üniversite yönetiminin, kampüs işleyişinin etkinlik sonrasında normal düzenine dönmesi için gerekli planlamaları yaptığı öğrenildi.
17113,65%2,49
43,65% 0,03
51,90% 0,17
6937,14% -2,78
11731,12% -0,15