ERDOĞAN, ÖZEL VE BAHÇELİ KIBRIS’TA BULUŞTU: FEDERAL ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı, KKTC’de törenlerle kutlanıyor.

GÜNDEM 20.07.2024 12:46:00 0
ERDOĞAN, ÖZEL VE BAHÇELİ KIBRIS’TA BULUŞTU: FEDERAL ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ve MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı nedeniyle KKTC‘de buluştu. Erdoğan “Federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. Kıbrıs’ta kalıcı barışı sağlamaya hazırız” dedi.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı, KKTC’de törenlerle kutlanıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sabah saatlerinde adaya geldi. Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Erdoğan, Anıt Özel Defteri’ni imzaladı. CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda vekil daha sonra Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlama Töreni’ne geçti.
Törende konuşan Erdoğan “Kıbrıs Türk halkı, zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle kararlı bir şekilde sürdürmekte, geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır” ifadelerini kullandı ve özetle şunları söyledi:

‘SIRT SIRTAYIZ’
Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarları olan Bülent Ecevit’i, Necmettin Erbakan’ı, Alparslan Türkeş ile devlet ve siyaset adamlarımızı rahmetle anıyorum. Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesinin önderlerine, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’a Allah’tan rahmet diliyorum. Kuzey Kıbrıs’ın hürriyeti için ‘Allah allah’ nidalarıyla omuz omuza çarpışan mehmetçikleri ve mücahitleri de burada bir kez daha yadediyorum. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımızı tebrik ediyorum. Bugün yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz. Anavatan Türkiye ve KKTC olarak sırt sırtayız. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan bugün burada olmamız Türk milletinin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir.

‘YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI AKLA ZİYAN AÇIKLAMALAR YAPTI’
Adanın güneyinde maalesef kendilerini Kıbrıs adasının tek hakimi olarak gören şımarık bir zihniyet var. Rum lider, EOKA teröristlerini anma törenlerine katılıyor. Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimiz güneye geçtiğinde saldırıya uğruyor, güneydeki camiler kundaklanıyor. İşte geçenlerde maalesef, Yunanistan Savunma Bakanı yine akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis’le bir araya geldik ve kendilerine, ‘Ayın 20’sinde biz Kuzey Kıbrıs’tayız, duydum ki sen de güneydesin, herhalde bize sataşma yapmazsın…’ Böyle bir şey düşünmediğini söyledi.

‘FEDERAL ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL’
Bölgede devam eden çatışmalar karşısında tüm adanın güvenliğini tehdit etme riski olan son derece sorumsuz adımlar atılıyor. Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs’ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. Müzakerelere yıllar önce İsviçre’de bıraktığımız yerden devam edelim demenin kimseye faydası yoktur. Kıbrıs’ta kalıcı barışı sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada da bırakmayız. Adanın garantör ülkelerinin liderlerinin her iki devleti de beraberce ziyaret edecekleri günleri göreceğimizi ümit ediyorum.

‘İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VİZYONU ÇOK KIYMETLİ’
Cumhurbaşkanı Tatar’ın 2021’de Cenevre’de ortaya koyduğu iki devletli çözüm vizyonu, çok kıymetlidir. Kıbrıs Türk tarafı, Rum tarafıyla her alanda eşit olarak müzakere masasına oturmalıdır. O yüzden çözüm istiyorsanız, ‘Kıbrıs Türk’ünün haklarını tescil edin’ diyoruz. Kıbrıs Türkünü baskı altına alarak hedeflerine ulaşacaklarını zannedenler yanılgı içindedir. Ne biz oldu bittilere izin veririz, ne de Kıbrıs Türk halkı tehditlere boyun eğer. Kıbrıs Türklerinin yok sayılması mümkün değildir. KKTC’nin tanınması ve iki devletli çözümün hayata geçmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. İzolasyonun kırılması ve ambargonun kaldırılması için çabalarımız daha da artacak.”

 

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2