ERDOĞAN: TEDBİRLERLE SALGININ HIZINI KESTİK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgının h?

GÜNDEM 12.12.2020 20:52:01 0
ERDOĞAN: TEDBİRLERLE SALGININ HIZINI KESTİK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yapılan Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.
Erdoğan, 'Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgını hızını kestik. Vaka ve ağır hasta sayısının hedeflediğimiz seviyenin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız'  dedi. Aşı çalışmalarında gelinen Erdoğan, Seviye itibarıyla inşallah önümüzdeki döneme çok daha umutlu bakıyoruz. Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık.' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin yaşadığı kuraklığa dikkat çeken Erdoğan tasarruf çağrında bulunarak, 'Oldukça kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor' dedi.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz.
“KİRALARDA DÜZENLEMEYE GİDECEĞİZ”
Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, normalleşme desteği adı altında 45 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak milletimizin emrine sunduk.
Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Bunun yanında kiralarda düzenlemeye gideceğiz. Onları da kısa zamanda, büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız.
Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir krizi herhangi bir yıkıma sebep olmadan bugüne kadar getirdik. Yerli aşının devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını tamamladık.
Çıkış yolunun yatırım, üretim ve ihracat olduğunun inancıyla ülkemizi yeniden yapılandırmayı hedefliyoruz. Birliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak, inşallah hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız.
HEP BİRLİKTE TASARRUFA GİTMELİYİZ
Ülkemiz zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için mevcut imkanlarımızı en verimli şekilde kullanmalıyız. Oldukça kurak bir yıl geçiriyoruz. Hep birlikte su tasarrufuna önem vermeliyiz.
Hem etkili hem de tasarruflu bir su yönetimine ihtiyaç duyuyoruz. Son 18 yılda inşa ettiğimiz 585 baraj, 584 hidroelektrik santrali, 1312 sulama tesisi, 5 bine yakın taşkın koruma tesisiyle bu alanda adeta destan yazdık. Barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz.
Hizmete açtığımız ilk etap yıllık yüz milyon metreküp suyu aktarma kapasitesine sahiptir. Bu rakam 174 milyon metreküpe çıkacak. Doğanpınar projesi bereket kaynağı bir projedir. Maliyeti 660 milyon lira olan bu baraj, ülkemize yılda 51 milyon lira katkı sağlayacaktır.  İlk etapta 18 bin hektarlık kısmı önümüzdeki sulama mevsimine yetiştireceğiz, kalanları da peyderpey tamamlayacağız.
AVRUPA BİRLİĞİ ELEŞTİRİSİ
Erdoğan, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni’ne de Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise Avrupa Birliği’ni eleştirdi.
Erdoğan, “Köklü Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır. AB, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rumları tarafından kasıtlı olarak içine çekildiği cendereden bir an önce kurtulmalıdır. Alınan yanlı ve taraflı kararlara takılıp kalmadan hedeflerimize doğru kararlı yürüyeceğiz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16327,47%-0,49
  • DOLAR

    43,61% 0,18
  • EURO

    51,46% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6862,06% 1,94
  • Ç. ALTIN

    11560,28% -0,72

ANKARA’DA GÖKÇEK DOSYASI YENİDEN AÇILDI: ABB’DEN ARINÇ HAMLESİ

Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

YÜZYILIN FELAKETİ UNUTULMADI: İSKENDERUN’DA DUYGU DOLU ANMA YÜRÜYÜŞÜ

BABA-OĞUL TARTIŞMASI CİNAYETLE SONUÇLANDI: HATAY’I SARSAN OLAY

DRİFT, YARIŞ, AKROBASİ… TRAFİKTE KURALLARI ÇİĞNEYENE AĞIR YAPTIRIM

GÜNDEMİ SARSAN DAVADA TAHLİYE KARARI: 4 İSİM İÇİN TUTUKLULUK DEVAM

ALÇI’NIN DEPREMZEDE YORUMU KRİZ YARATTI: SİYASET VE MEDYA KARŞI KARŞIYA

SİYASİ DAVADA TARTIŞMA YARATAN DELİL: YAPAY ZEKÂ ÇEVİRİSİ İDDİANAMEYE GİRDİ

ARAMA TRAFİĞİ ÇÖKTÜ, WASHINGTON POST TARİHİNİN EN BÜYÜK KÜÇÜLMESİNİ YAŞIYOR

AKTAŞ DAVASINDA AKPOLAT SAVUNMA YAPTI: “İTİRAFÇI OLMAM İSTENDİ”

İMAMOĞLU, YANARDAĞ VE ÖZKAN HAKKINDA “SİYASAL CASUSLUK” DAVASI AÇILDI

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DAN DUYURDU: “İMAMOĞLU BURAYA CUMHURBAŞKANI OLARAK GELECEK”

MHP’Lİ FETİ YILDIZ DUYURDU: UMUT HAKKI KONUSUNDA UZLAŞI SAĞLANDI

NAGEHAN ALÇI’NIN “DEPREMZEDE REHAVETİ OLUŞMUŞ” SÖZLERİ SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA YARATTI

MARAŞ’TA TARİHİ HESAPLAŞMA: "ORDUYU KIŞLADA TUTANLAR 35 BİN CANIN VEBALİNDEDİR!"

İSKENDERUN’DA GENÇ KADIN SOSYAL MEDYADA KANDIRILDI, TECAVÜZE UĞRADI

ŞİMŞEK’İN 20’LER MASALI TUTMADI: YIL ENFLASYONLA AÇILDI

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI: İLK DURUŞMADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI, TUTUKLULUKLAR İÇİN KRİTİK SÜREÇ

ESP’YE ŞAFAK OPERASYONU: EŞ GENEL BAŞKAN MURAT ÇEPNİ VE GAZETECİLER DAHİL ÇOK SAYIDA GÖZALTI

SİYASETTE YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ: ÖCALAN, DEMİRTAŞ, SURİYE VE TÜRKİYE

SİYASETTE YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ: ÖCALAN, DEMİRTAŞ, SURİYE VE TÜRKİYE

TOPUK SELAMIYLA GİRDİ, 26 GÜNDE ERDOĞAN’I RAHATSIZ ETTİ

EPSTEIN BELGELERİNDE TÜRK MEDYA PATRONU: “YARAMAZ AHMET” YAZIŞMALARI

İRAN GERİLİMİ DÜŞTÜ, MOTORİN ZAMMI RAFA KALKTI

KALE SİYASETİ BİTTİ: ÇORUM’DAN İKTİDARA TARİHİ MEYDAN OKUMA

 EMEKLİYE “İSVİÇRE’DE YAŞAMIYORSUN” DİYEN VEKİL, AYNI EMEKLİLER İÇİN 7 KEZ İMZA ATMIŞ

İMAMOĞLU İLE AYNI DOSYADAYDI: SORBONNE DİPLOMA İPTALİNİ KABUL ETMEDİ

ABD ADALETİ EPSTEIN DOSYALARINI AÇTI: TRUMP JÜRİ KOLTUĞUNDA GÖRÜLDÜ

MHP’Lİ İSİMDEN EMEKLİ ÇIKIŞI: “ANAM BİLE İSYAN EDİYOR”

Yükleniyor


ANKARA’DA GÖKÇEK DOSYASI YENİDEN AÇILDI: ABB’DEN ARINÇ HAMLESİ

DRİFT, YARIŞ, AKROBASİ… TRAFİKTE KURALLARI ÇİĞNEYENE AĞIR YAPTIRIM

GÜNDEMİ SARSAN DAVADA TAHLİYE KARARI: 4 İSİM İÇİN TUTUKLULUK DEVAM

ALÇI’NIN DEPREMZEDE YORUMU KRİZ YARATTI: SİYASET VE MEDYA KARŞI KARŞIYA

SİYASİ DAVADA TARTIŞMA YARATAN DELİL: YAPAY ZEKÂ ÇEVİRİSİ İDDİANAMEYE GİRDİ

ARAMA TRAFİĞİ ÇÖKTÜ, WASHINGTON POST TARİHİNİN EN BÜYÜK KÜÇÜLMESİNİ YAŞIYOR

AKTAŞ DAVASINDA AKPOLAT SAVUNMA YAPTI: “İTİRAFÇI OLMAM İSTENDİ”

  • Cumartesi 10.7 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.6 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9