ERDOĞAN GÜNLER SONRA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

ERDOĞAN GÜNLER SONRA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart'tan bu yana ilk görüntüsünü verdi. Erdoğan’ın Fransa, Almanya ve İngiltere liderleriyle video konferansla görüştüğü açıklandı.

Görüşmede koronavirüse karşı ortak mücadele, Suriye krizinin çözümü, sığınmacı akını, İdlip’e insanı yardım, Libya’daki gelişmeler ve AB’nin durumu ele alındı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftaki grup toplantısından bugüne kameralar karşısına geçmemişti. Günler sonra Erdoğan’ın ilk görüntüsü  Erdoğan’ın Fransa, Almanya ve İngiltere liderleriyle yaptığı video konferans oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, attığı twitle Erdoğan’ın görüşmesini duyurdu ve görüşmede koronavirüse karşı ortak mücadele,  Suriye krizinin çözümü,  İdlib’e insani yardım, sığınmacı akını, Libya’daki gelişmeler, Avrupa Birliği’nin (AB)’nin durumu ve AB’yle Türkiye ilişkilerinin ele alındığını belirtti.

Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Brüksel'e yaptığı ziyaret sırasında İstanbul'da yapılması planlanan görüşme, Koronavirüs nedeniyle telekonferans yöntemiyle gerçekleşti.  Erdoğan, 12 Mart günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Koronavirüs’e (Kovid-19) karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya başkanlık etmişti.