Tarih: 15.10.2020 21:21

ERDOĞAN ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA YANIT VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak, “Çıkıyorlar 'erken seçim'... Ne erken seçimi ya? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında seçime gidilir? Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir” yorumunu yaptı.

2020-2021 Akademik Yıl Açılış Töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üzerinden yaşanan tartışmaların ülke sorunlarının çözümüne katkısı olmadığını söyleyerek 'Bu tür çıkışların ve polemiklerin takdirini milletimize bırakıyorum' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:
'Çıkıyorlar 'erken seçim'... Ne erken seçimi ya? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında seçime gidilir? Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir. Bakarsınız üç ayda bir altı ayda bir senede bir seçime giderler. Gelişmiş, gelişmekte olan bir ülkede böyle bir şey göremezsiniz. Türkiye artık eski Türkiye değil.

Yeni Türkiye’de belirlenen zaman neyse şimdi de 2023’ün Haziranı'dır. 2023'ün Haziran'ında seçim yapılacaktır. Bunu öne almak söz konusu değildir. Bunu bilmeleri lazım. Siyasi ve ekonomik bakımdan küresel bir yeniden yapılanma sürecinde olduğumuz şu dönemde hep birlikte gücümüzün tamamını hedeflerimize ulaşmak için kullanmalıyız.
TATSIZ TARTIŞMALAR
Siyaset dışı aktörlerin siyaseti yönlendirme gayretine girişmeleri gibi eski devir alışkanlıklarına milletimizin hiç tahammülü yoktur. Son günlerde bu çerçevede çıkan tatsız tartışmaları üzüntüyle karşılıyorum. Ülkemizin sorunlarının çözümüne hiçbir katkısı olmayan bu tür çıkışların ve polemiklerin takdirini milletimize bırakıyorum.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —