Tarih: 23.10.2020 16:11

ERDOĞAN'DAN S-400 AÇIKLAMASI: RUSYA'YA AİT BİR SİLAH OLMASI DEMEK Kİ BU BEYEFENDİLERİ RAHATSIZ EDİYOR 

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’dan alınan S-400’lerin Sinop’ta test edildiğini doğrularken, “Testlerin yapıldığı doğru, yapıldı. Halen yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Bunu da kalkıp Amerika'ya soracak değiliz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu?” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazının ardından açıklama yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
S-400'LERİN TEST EDİLMESİ: Sinop'taki testlerin yapıldığı doğru, yapıldı, halen yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Elimizdeki bu imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Bunu da kalkıp Amerika'ya soracak değiliz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu? Yok. Burada özellikle Rusya'ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza da aynı şekilde devam edeceğiz.
ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR: Rusya burada ne kadar çözüm için, barış için yer almayı düşünüyorsa, Türkiye de en az Rusya kadar barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum. Azerbaycan diyor ki eğer Ermenistan Rusya'yı teklif ediyorsa biz de Türkiye'yi teklif ediyoruz. Bu barış görüşmelerinde Türkiye, Rusya ile beraber bulunmalı diyor. Aslında bu konuda Rusya'nın olumsuz bir yaklaşımı şu ana kadar benim kulağıma gelmedi.
LİBYA'DA ATEŞKES: Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil. Daha alt düzeyde bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek. Güvenilirliği bana göre çok da olabilecek gibi değil.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —