ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE BÜYÜK ŞOK!

ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerinde zam yapılmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerinde zam yapılmayacağını açıkladı. Erdoğan, 'Emekli ikramiyesi Bakan Bilgin'in dediği gibi bin 100 lira olacak' dedi.
SIĞINMACI AÇIKLAMASI
Erdoğan sığınmacılara ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına ilişkin 'Süleyman beyin dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitmesiyle birlikte oraya dönüşünü sağlayacağız ve kendileri de oraya gönüllü olarak dönecektir' dedi.
EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMINDA ERDOĞAN KAPILARI KAPATTI: ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN NE DEDİYSE DOĞRUDUR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in dün yaptığı açıklamayla kapıları kapattığı emekliye bayram ikramiyesi hakkında da açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, 'Çalışma Bakanı Bilgin ne dediyse doğrudur' ifadelerini kullandı. 
Bakan Bilgin, 'Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum.' demişti. 
CHP KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ: ASGARİ ÜCRET KADAR OLSUN
CHP geçen hafta, emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 liradan 4 bin 253 liralık net asgari ücret tutarına yükseltilmesini isteyen bir kanun teklifinde bulunmuştu. Yasa teklifinde, bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olanlara da bayram ikramiyesi verilmesini önerilmişti.
Öte yandan, emekli bayram ikramiyelerinin son 5 yılda sadece yüzde 10 arttığına vurgu yapan DİSK-AR ise emeklinin enflasyona göre 5 yıllık ikramiye kaybını gidermek için bu bayramda 4 bin 500 TL ikramiye ödenmesi gerektiğini vurgulamıştı.