ERDOĞAN'DAN AYASOFYA AÇIKLAMASI

ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin "Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine baka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman şehirlerini birbirine bağlayacak olan Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, törendeki konuşmasında Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin 'Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık. Bunların anlamadıkları artık o eski Türkiye’nin geride kaldığıdır' dedi.
Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi gündemini belirleyen bir ülke konumuna geldiğini ifade ederek 'Kuklalarla kuklacılarla muhatap olduğumuz bir döneme girdik' dedi. Türkiye'nin uluslararası arenada çifte standarta maruz kaldığını söyleyen Erdoğan 'İstiyorlar ki Türkiye kendisine sunulanla yetinsin. Hakkını aramasın. Bunların anlamadıkları artık o eski Türkiye’nin geride kaldığıdır' diye konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasında şunları söyledi:
'Türkiye'nin karayolu uzunluğu iktidara geldiğimizde 6 bin 100 kilometreydi, biz bunu 27 bin 300 kilometreye taşıdık. Biliyorduk ki, yol medeniyettir, su medeniyettir ve dolayısıyla buna devam etmemiz gerekiyor. Yapımı biraz uzunca sürse de sonunda bölgemizi ve şehirlerimizi birbirine bağlayan köprümüzü tamamladık.

Türkiye'nin kararlı yürüyüşü birilerini rahatsız ediyor. Gerek içeride gerek dışarıda saldırıların artması bu rahatsızlığın tezahürü. İstiyorlar ki Türkiye kendisine sunulanla yetinsin. Hakkını aramasın. Bunların anlamadıkları artık o eski Türkiye’nin geride kaldığıdır.  Kimseye eyvallah etmeden kendi gündemini belirleyen bir Türkiye vardır. Kuklalarla kuklacılarla muhatap olduğumuz bir döneme girdik. Hedeflerimize ulaşana kadar mücadele etmeye üretmeye devam edeceğiz.
 
Ülkemiz egemenlik haklarının kullanımı konusunda da sürekli çifte standarda maruz kalıyor. Bizi sahillerimize hapsedecek anlaşmaların peşinde koşanlar Türkiye’nin meşru anlaşmalarına karşı çıkıyor. Ülkelerinde İslam düşmanlığını önlemek için adım atmayanlar Türkiye’nin egemenlik hakkını kullanmasına karşı çıkıyor.
 
Türkiye hangi konuda taviz verdiyse zararlı çıkmıştır. Hangi konuda ilkeli, onurlu, kararlı, onurlu duruş sergilediyse evet bedelini ödemiştir ama sonunda kazanmıştır. Ayasofya'nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi işte bu kararlığın bir sonucudur. Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık. Tıpkı Suriye'de, Libya'da yaptığımız gibi kaklı yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz.'