Tarih: 19.09.2020 22:01

ENGİNYURT’TAN BAKAN SOYLU'YA TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Soylu yeni bir açıklama daha yaptı ve söylediklerinin arkasında durarak tepki gösterenlere çok sert ifadelerle yüklendi. Soylu'ya tepki MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt tepki gösterdi ve 'Sayın Soylu lafın nereye gittiğine dikkat et' dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlenen Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu açılış töreninde yaptığı konuşma çok tartışıldı.Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) “Şehirlerarası karayollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez” hükmünü iptal etmesine yönelik kararını eleştirmiş ve AYM Başkanı Zühtü Arslan’a seslenmişti.

Bakan Soylu, “Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?” ifadelerini kullanmıştı.Soylu’nun bu sözleri tepki çekmiş, yargı bağımsızlığı tartışması başlamıştı.

YENİ AÇIKLAMA: ÇOK HOŞUMA GİTTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yeni bir açıklama yaptı. Soylu şunları kaydetti:“Geçen gün Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir söz söyledim. Çok hoşuma gitti. Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördüm. Bu devlete 'katil' diyenler ve Anayasa Mahkemesi tarafından 'siz katil deme hürriyetine sahipsiniz' diyenler, yıllardan beri bu ülkenin değerlerini yermek isteyenler hepsi bir cephe oldular, hepsini Allah bir fotoğrafta göstermek nasip etti.”Soylu ayrıca, 'Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bütün kurumları sabahtan akşama kadar eleştirilirken, anayasa mahkemesinin aldığı kararları eleştirilemez diye bir şeyi söz konusu değildir' diye de ekledi.

MHP'DEN İHRAÇ EDİLEN VEKİLDEN TEPKİ: LAFIN NEREYE GİTTİĞİNE DİKKAT ET

AKP'yi eleştirdiği için MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Soylu'nun bu açıklamasına tepki gösterdi.Enginyurt şu ifadeleri kullandı:Anayasa Mahkemesini savunanlar arasında bende varım. Sayın  @suleymansoylu lafın nereye gittiğine dikkat et!'Anayasa Mahkemesini savunanları Devlete katil diyenlerle aynı cephede görmek hoşuma gitti' diyorsun. Katillerle bir olan şerefsizdir.Anayasa Mahkemesine sahip çıkmak ŞEREFTİR.
İşte o paylaşım:


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —