EMSAL ATAKAN’IN DAVASI ERTELENDİ

EMSAL ATAKAN’IN DAVASI ERTELENDİ

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle ‘Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı’ iddiasıyla hakkında dava açılan Gezi Parkı eylemlerinde oğlu Ahmet Atakan’ı kaybeden anne Emsal Atakan, o

Hatay’da Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında Dilek Doğan’ın ölüm yıl dönümünde yaptığı paylaşım nedeniyle “Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı” iddiasıyla hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması Hatay 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Atakan ile Avukatı Hatice Can katılırken, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, yine Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Hataylı Ali İsmail Korkmaz’ın anne ve babası ile siyasi parti ve insan hakları örgüt temsilcileri katıldı.

Duruşmada savunma yapan Atakan, suçlamayı reddederek, oğlu için 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini ancak kendisine dava açıldığını vurguladı. Atakan, paylaşımında kolluk kuvvetlerine bir hakaret ve kasıt içermediğini, katillere katil dediğini ifade ederek beraatını talep etti. Duruşmada savunma yapan Atakan’ın Avukatı Hatice Can, yapılan paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, müvekkilinin beraatını talep etti. Mahkeme dosyadaki eksiklerin giderilmesi için bir sonraki celseyi 26 Mart’a erteledi.

Duruşma sonrası Hatay Adliyesi önünde açıklama yapan Emsal Atakan, oğlunun katillerinin yargılanması için 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini aktardı. Atakan, “Oğlumun davasını açmadılar. Benim hakkımda dava açtılar. Sırf katillere katil dediğim için hakkımda dava açıldı. Herkesin bütün Türkiye’nin gözü önünde Dilek Doğan’ın evinde nasıl katledildiğini herkes gördü” dedi.