EMNİYET'TE BÜYÜK TASFİYEYE TAM GAZ DEVAM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki Süleyman Soylu’ya yakın 40 amiri görevden aldı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşa ve itiraflarında Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın adı geçiyordu.

GÜNDEM 28.08.2023 23:30:00 0
EMNİYET

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2 Ağustos günü yayımlanan kararnameyle Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alındı. Servet Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla biliniyor ve ismi Birleşik Arap Emirlikleri'nde 'dijital tecrit' altında tutulduğu belirtilen suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatlarında geçiyordu. 

HalkTV’den Seyhan Avşar’ın aktardığı habere göre, Yılmaz’ın görevden alınmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde büyük değişikliklerin yapılacağı iddiası gerçek oldu. Önceki gün yayınlanan atama kararında Servet Yılmaz’ın Ankara Emniyeti’nde oluşturduğu ekip tasfiye edildi. 

EKİP TASFİYE EDİLDİ, SORUŞTURMA BAŞLATILACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 40’a yakın isim Polis Akademisi Başkanlığı’nda görevlendirilerek kızak göreve çekildi. Ayrıca Yılmaz’ın ekibinde yer alan ve suça bulaştığı iddia edilen önemli isimler hakkında ise Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılacağı öğrenildi. 

Öte yandan bu atamalar emniyet teşkilatında, “Yerlikaya’nın Soylu ekibini tasfiye etme konusunda kararlılığını gösteriyor” şeklinde değerlendirildi.Çankaya Emniyet Müdürü Zafer Kalkan, Polatlı Emniyet Müdürü Cemil Karakaya, Sincan ve Etimesgut ve Kahramankazan ilçelerinden sorumlu Erkut Er, Yeni Mahalle Emniyet Müdürü Şerif Ali İlker, Özel Güvenlik Şube Müdürü Mümin Topaktaş kızağa çekilen isimlerden bazıları.

PEKER 'BENİM EKİBİMDENDİ' DEMİŞTİ

Sedat Peker, Servet Yılmaz için şunları söylemişti:
“Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Artık benden her kötülüğü bekle. Ulan benim Mersin’de hangi yakınım var da, ona uyuşturucu takibi yapıp, benim ismimi o dosyaya karıştıracaksın? Size yazıklar olsun. Ulan Devletin namusunu kirlettiniz. Geçmişte bana yapılan suç örgütü operasyonunda, bana yakınsın diye seni sürgüne yollamadılar mı? Ulan siz nasıl adamsınız arkadaş ya? Saygı duyduğum akrabanı arattırıp, ‘olaylarda benim adımı geçirtmesin’ diye, alttan alttan da Süslü Sülü’nün emri ile bu şerefsizliği yapıyorsun. Bu ülkede namuslu devlet adamları var. Hangi namuzsuzluğu yaparsanız yapın, benim üstüme yapışmaz. Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını tüm dünyaya anlatacağım. Ulan utanmaz, sen ortak dostumuz olan avukata demiyor muydun; ‘iyiki Sedat Peker’in yüzünden geçmişte sürgün yedim. FETÖ’cüler gittikten sonra bu sayede önüm açıldı’ deyip , gülmüyor muydun? Önce benim örgütteydin, şimdi Sülü’nün örgütüne mi geçtin? Kahpesiniz ulan siz.“

TOLGA ŞARDAN YAZDI..

T24 yazarı Tolga Şardan, Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki tayinleri yazdı. “Emniyet teşkilatını 7 yılı aşkın süre yöneten eski İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve ekibinin izleri, yavaş yavaş silinmeye başlandı. Eski ekibin, teşkilat içinde bıraktığı mirasın ve tepki çeken çalışma yaklaşımlarının etkisinin ortadan kaldırılması çerçevesinde arka arkaya tayinler ve kadro değişimleri başlatıldı” diyen Şardan, Yılmaz’ın, Soylu’nun emniyetteki sağ kolu olarak tanımlanması nedeniyle, Ankara Emniyeti’ndeki özellikle müdür kadrosunda yapılacak değişiklikler önem kazandığına dikkat çekti.

Şardan yazısının devamında şunları kaleme aldı:

"Yılmaz’ın görevden alınmasıyla Ankara’nın yeni Emniyet Müdürü olarak işe başlayan Engin Dinç’in yaptığı yeni düzenlemeler çerçevesinde, eski dönemde görev yapan 34 üst düzey polis polis müdürünün tayini çıkarıldı.Tayinleri çıkarılan polis müdürlerinin bir bölümü, “Yılmaz’ın A takımı” olarak tanımlanabilecek isimlerden oluştu. İstihbarat, Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele gibi operasyonel birimlerin başında gerek sorumlu müdür yardımcısı gerekse şube müdürü düzeyinde görev alan polis müdürleri, Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine tayin edildi.

Ayrıca, günlük yaşamda önemli rolü olan ve kentin büyük merkez ilçelerinden Çankaya, Altındağ, Yenimahalle, Mamak’ın yanı sıra dış ilçelerde görev yapan bazı polis müdürlerinin de Polis Akademisi’ne tayinleri gerçekleştirildi.Tayini çıkanlar arasında Yılmaz’ın “kara kutusu” olarak tanımlanan ve Özel Kalem Müdürü olarak görev verdiği Afşin Burkay Özgür de yer aldı.

ÖNEMLİ GÖREVLENDİRME

Bu arada Dinç’in imza koyduğu atamalar arasında önemli bir görevlendirme dikkati çekti.Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi soruşturmasında görev alan dönemin Asayiş Şubesi Müdür Yardımcısı Kerem Öner, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak atandı.
Öner, suikastın hemen ardından “cinayet şüphelisi” olarak tespit edilen Tolgahan Demirbaş’ı, olayın olduğu dönemde MHP Mersin Milletvekili olan Olcay Kılavuz’un bulunduğu evden gözaltına alınmasını gerçekleştiren polis ekibinin amiriydi.

Kılavuz’la yakın dostluğu bulunan Yılmaz’ı zor durumda bırakan gözaltı işlemi sırasında MHP milletvekilinin polis ekibine yönelik, “siz gidin sahibiniz gelsin” şeklindeki sözleri kamuoyuna yansımış ve tepki çekmişti.Dinç, Öner’i getirdiği yeni görevde aynı zamanda kimi çevrelere de mesaj vermiş oldu. Öner, bundan sonra Ankara’daki mafya gruplarıyla mücadelede sınav verecek.

SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASINDA YENİ EKİP GÖREVDE

Aynı atamalar kapsamında Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında Ankara Adliyesi ile görev yapacak soruşturma ekibi de değişti. Dinç’in asayişten sorumlu yardımcısı Hakan Tandoğan ile Asayiş Şube Müdürü Osman Ferhat Aksoy, yeni ekibin sorumlusu oldu."

 

Anahtar Kelimeler: EMNİYET' BÜYÜK TASFİYEYE DEVAM
  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2