ELEŞTİRİLERE HAK VERDİ

ELEŞTİRİLERE HAK VERDİ

Kent merkezindeki yolların durumu ile ilgili yapılan eleştirilere hak verdiğini söyleyen Savaş, “Hemşehrilerimiz eleştirilerinde haklı ancak altyapı çalışmalarımız devam ediyor… Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin İsken

 İlçedeki en büyük yatırımı İskenderun’a yaptıklarını belirten Savaş, “Hatay’ın 15 ilçesi bütündür. Biz bütünleşerek güçlü oluruz. 115 milyon liralık battı çıktı yaptık. EXPO’nun bir alanını İskenderun’a yaptık. Limanın olması, demir-çelik ve filtre sanayilerinin burada yer alması tabi ki vergi ödemede İskenderun’u öne çıkartacak…İsale hatlarında ve şehir şebekesinde yüzde 70-80 civarında su kaybımız vardı. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini değiştiriyoruz. Göreve başladığımızda sadece 2 arıtma tesisi vardı. Şu anda yaptıklarımızla birlikte bu sayı 12’ye çıkacak. 33 yeni depo yaptık ve 55 tane daha yapacağız” diyerek Antakya ve Defne’deki altyapı çalışmalarını 4 ayda tamamlayacaklarını ve ardından yol yapım çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. 

“Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin İskenderun’da hizmet yapmadığı eleştirilerine yanıt verdi. İlçedeki en büyük yatırımı İskenderun’a yaptıklarını belirten Savaş, “Hatay’ın 15 ilçesi bütündür. Biz bütünleşerek güçlü oluruz. 115 milyon liralık battı çıktı yaptık. EXPO’nun bir alanını İskenderun’a yaptık. Limanın olması, demir-çelik ve filtre sanayilerinin burada yer alması tabi ki vergi ödemede İskenderun’u öne çıkartacak. İskenderun’da yatırım yapan birçok farklı şehir ve ülkeden gelen yatırımcı var. Onlar burada yaptığı yatırımların vergisini kendi şehri ve ülkesine mi gönderiyor. Hatay Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanetidir ve biz bu emanete sahip çıkıyoruz. Burayı Antakya ve İskenderun diye ayırırsanız insanlar size nereden geldiğinizi sorarlar” dedi.


Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kimsenin yerinde gözünün olmadığını da söyleyen Savaş, “Bu şehrin belediye başkanı olmaktan onur duyuyorum. Arkamda Hak ve halk var. Bu şehri yönetecek kişinin kültür ve tarih birikimi olması gerekir. Hatay halkı bana sahip çıktı ve kazandık. Bir daha aday olursam da kazanma ihtimalimiz yüksek” diyerek hakkında çıkacak parti değiştirecek iddialarına cevap vermiş oldu.