ELAZIĞ'DA FAY HATTININ GEÇTİĞİ YERLERE ÇOK KATLI BİNALAR YAPILMASI TEPKİ ÇEKTİ

CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, Elazığ’da 24 Ocak 2020 yılında 6,8 büyüklüğünde meydana gelen Sivrice merkezli depremin ardından fay hatlarının geçtiği ilçede 5 katlı binaların yapıldığını belirtti.

GÜNDEM 5.08.2023 22:19:00 0
ELAZIĞ

CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, Elazığ’da 24 Ocak 2020 yılında 6,8 büyüklüğünde meydana gelen Sivrice merkezli depremin ardından fay hatlarının geçtiği ilçede 5 katlı binaların yapıldığını belirtti.Sivrice merkezli Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında depremin merkezi olan Sivrice ilçesinde çok katlı binaların yapılması tepki çekiyor.

İlçeden fay hattı geçmesine rağmen 5 katlı binaların yapımlarına devam edildiğini belirten CHP İlçe Başkanı Erim Öztürk, olası bir depremde büyük bir felaketin yaşanılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek yetkilileri çok katlı binaların yapılmaması konusunda uyardı.

“FAY HATTININ GEÇTİĞİ YERLERDE 5 KATLI BİNALAR YAPILIYOR”

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, depremin ardından konut yapımlarında ilçenin deprem sorunu dikkate alınmadan konut çalışmalarının yapıldığını belirten CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, şunları söyledi:
* “24 Ocak 2020 yılında merkez üssü Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde bir deprem yaşamıştık. Depremde birçok konutun ağır hasarlı hale gelmesinin ardından ilçe merkezi kentsel dönüşüme sokuldu. Gölbaşı Mahallesinden başlayarak 305 konut, 2 cami, 80 üzerinden dükkan yapıldı ve teslim edildi. Şimdi ikinci etap olarak Kültür Mahallesinde konut çalışmalarına başlandı.  Ancak bu ilçede bir fay gerçeği varken ve mahallenin temeli sulak olmasından dolayı binaların en fazla iki katlı olması gerekirken 5 katlı binalar yapılıyor. Yüksek binaların deprem bölgesinde ne kadar riskli olduğunu bilmeyen yok.
* Bizim ilçemiz depremle yaşamaya mecbur olan bir ilçe. Bu ilçede 5 katlı binaların yapılması sonrasında yarın öbür gün Kahramanmaraş gibi bir depremin yaşanması durumunda o binaların içerisinde yaşayanlar ne yapacak? Bu binalarda her blokta 16 daire var ve evler birbirine o kadar yakın ki depremde bir binanın yıkılması durumunda insanların kaçacak yeri yok. TOKİ, AFAD veya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hangisi bu işe bakıyorsa bu duruma dikkat etmeleri gerekirken fay hattını gerçeğini dikkate almadan çok katlı binalar yapılmaya devam ediliyor.”

“AKP'DE MEVZU RANT OLUNCA GÜVENLİ YAŞAM GERİ PLANDA KALIYOR”
İlçede birçok bölgenin riskli alan ilan edildiğini belirten Öztürk, şu ifadeleri kullandı:
* “Sivrice'nin her tarafı arsa olmasına rağmen iç içe geçmiş yapıları inşa ederek ilçenin görüntüsünü bozuyorlar. Bu kadar tehlikeye rağmen 5 katlı binaların yapımında ısrar edilmesinin altında rant olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Sivrice gölünün olduğu ilçemiz ülkemizin dikkat çeken güzide yerlerinden birisi ve turist çeken bir bölge. TOKİ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önemli yerleri riskli bölge olarak göstererek boşaltıyor.

* O arsaların üzerinde  ilerleyen süreçlerde farklı planların hayata geçirileceğini düşünüyorum. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanının yatay mimari uyarıları dikkate alınmadığını ve dikey mimari de ısrar edildiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı dikey mimariyle mücadele ettiklerini yatay mimariyi savunduklarını belirtmesine karşın bizim ilçemizde dikey mimari çalışmalarına devam ediliyor.
* Cumhurbaşkanının sözünü yetkililer nedense dikkate almıyor. AKP'de mevzu rant olunca güvenli yaşam, sağlam konut gibi konular geri planda kalıyor. Allah ömür verir de görürsek 5-6 sene sonra riskli alan olarak gösterilen arsalarda nelerin yapılacağını hepimiz göreceğiz.”

 

  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9