YERİN ALTINDA ÜSTÜNDE DİRENİŞ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çanakkale’nin Yenice ilçesinde 140 metre derinlikteki maden ocağına kendilerini kapatarak direnişe geçen işçilere destek verdi. Ancak DİSK’in madenci ziyaretine jandarma engel oldu. Çerkezoğlu Jandar

EKONOMİ 3.03.2020 19:53:54 0
 YERİN ALTINDA ÜSTÜNDE DİRENİŞ

Aylardır ödenmeyen ücretlerini ve ihbar-kıdem tazminatlarını alabilmek, Dev Maden-Sen’e üye oldukları için işten çıkarılan 11 arkadaşlarının işe iadesi için 26 Şubat günü kendilerini maden ocağına kapatan 40 işçinin direnişi sürüyor.7 gündür kendilerini maden ocağına kapatan işçilerin yakınları da yer üstünde eylemlerini sürdürüyor.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Yenice’ye giderek maden işçilerinin ve yakınlarının eylemlerine destek verdi. Çerkezoğlu, Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün ve köylüler ile birlikte madene gidip ocağın önünde açıklama yapmak istedi. Madene doğru yürüyenlerin önü jandarma tarafından kesildi. Jandarma, maden önünde yapılması planlanan açıklamanın “mülki amir emri” gerekçesiyle yapılmasını engelledi.

Basın açıklaması jandarma barikatının önünde yapıldı. Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, işten atılan işçiler, yeraltındaki maden işçilerinin eşleri, çocukları söz alarak verdikleri mücadeleyi anlattı.DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, burada yaptığı konuşmada, 'Yerin yedi kat altında direnen işçilerin çığlığını duymayanlar, işçilerin hakkını gasp edenler, bu barikatları kurup bizim madene gitmemizi engelleyenler her şeyden önce bu çocukların gözlerinin içine baksınlar' dedi.

Çerkezoğlu, şöyle devam etti:'Yerin 140 metre altında işi, ekmeği, onuru için direnen DİSK Maden-Sen üyesi direnişçi işçilerin yanındayız. İnsanca yaşam ve sendikal mücadele veren işçi arkadaşlarımıza destek için biraya geldik ama yolumuza barikat kurdular. Biz burada madenci arkadaşlarımızın hakkı için bulunuyoruz. Patron, sömürünün derinleştiği madencilikte işçinin sendikal mücadeleyi keşfetmesinden korkmaktadır. Şu anda yer altında direnen 40 maden işçisi yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır.”

Sömürünün madencilik sektöründe her geçen gün daha da derinleştiğini ifade eden Çerkezoğlu, işçilerin 'Ya sendika ya da iş' tehdidiyle istifaya zorlandığını ancak buna karşı koyduklarını söyledi. İşverenin ücretsiz izin ve toplu işten çıkarma girişimlerinin “Çalışma Yasası'ndan bihaber olduklarının göstergesi” diye niteleyen Ceylan, “Eğer böyle değilse işveren, arkalarında var olan bir iradeye güvenmektedir. Bugün önümüze barikat kurdurdular ama bizim örgütlü gücümüzü bilmiyorlar. Sadece Çanakkale’deki, bölgedeki işcileri değil, tüm Türkiyeyi buraya yığarım.  Emeğimizi hakkımızı kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

Bu arada işçi temsilcileri ile Maden Ocağını işleten NESKO Madencilik yetkilileri arasında dün bir görüşme yapıldı. Şirket yetkililerinin işçilerin tüm alacaklarını ödemeyi kabul etmemesi üzerine ocaktaki işçilerin, eylemden vazgeçmediği öğrenildi.Sendika ve işçi temsilcileriyle yapılan görüşmenin hemen arkasından Yenice Kaymakamı Ahmet Başer de ocağa inerek işçilerle görüştü.Ancak İşçilerin “direnişe son verdikleri anda şirketin borçlarını ödemekten vazgeçeceğini belirterek “Haklarımızın tamamını almadan buradan çıkmayacağız. Haklarımızı almadan, buradan ancak ölümüz çıkar” dedikleri belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,27% -0,05
  • EURO

    48,99% 0,81
  • GRAM ALTIN

    4896,55% 0,25
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yükleniyor


SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ZAM GELEN YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: 2 AYLIK ENFLASYON FARKI AÇIKLANDI!

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!

BENZİN ZAMMI SONRASI İSYAN: VATANDAŞ EŞEKLİ ÇÖZÜM BULDU!

BRENT PETROL VE DÖVİZ DALGALANDI: AKARYAKIT FİYATLARI YÜKSELİYOR

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0