KOBİ TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Stratejik ürün Destek programı ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yoğ

EKONOMİ 20.12.2017 14:58:34 0
KOBİ TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik katılımcılara sine vizyon destekli olarak detaylı bilgiler verdiler.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;“Bilindiği üzere KOSGEB; KOBİ vasıfları taşıyan işletmelere maddi destek sağlayan  oldukça önemli bir kurumumuzdur. Kuruluşundan bu yana, hizmetlerini en iyi şekilde sürdüren KOSGEB’in; KOBİ’lerin iş dünyasındaki etkinliğini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere birçok destek programı bulunmaktadır. Bugünkü toplantımızda ise, Stratejik Ürün Destek Programı ve KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı/ hakkında bilgiler verilecektir. KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı; Araştırma-Geliştirme ve yenilik çalışmaları neticesinde ortaya çıkan yeni ürünlerin ticarileştirilmesi  ve ülke ekonomisine kazandırılması ayrıca ülkemizin teknolojik ürün ihracatının artırılması ile işletmeler tarafından yapılacak teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi amacıyla oluşturulmuş bir destek programıdır. Bu destek programının yatırım projesi süresi 36 ay olup geri ödemeli veya geri ödemesiz destek üst limiti ise, 5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Stratejik Ürün Geliştirme Programı ise, yurtdışından ithal edilen ara ürünlerin, ülkemizdeki milli kaynaklarla üretilmesini desteklemek amacıyla oluşturulmuş olup, söz konusu program kapsamında,  işletme başına %70’lik bölümü geri ödemesiz olmak üzere, 5 milyon liraya kadar destek sağlanacağı ifade edilmektedir.” dedi. 
KOSGEB Hatay İl Müdürü  Hayrettin Çevik, Stratejik ürün Destek programı  ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün  Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgiler vererek, KOBİ Tekno yatırım destek programı, yatırım projesi sonrasında  verilen destekleri,  Makine Techizat  ve yazılım giderleri  desteği, personel giderleri, enerji giderleri hakkında bilgiler verdi. Çevik açıklamasında, ayrıca Yatırım için alınacak makine teçhizatlarının desteklerini de anlattı. KOBİ Tekno yatırımları hakkında da detaylı bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü Çevik, “KOBİ Tekno yatırım destek programı kapsamında yatırım proje süresi 36 ay olup, kurul kararı ile 6 aya  kader ek süre verilebilir. Yatırım programı sonrası ise 12 ay desteklenir. Destek program kapsamında verilecek desteklerin üst limiti 5 milyon TL. dir.  Bakanlık Kalkınma planları ve yıllık programlarda belirlenen hedefler ile  stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji düzeyleri ve özel hedef gruplarını dikkate alarak iki katını geçmemek üzere destek üst limitini arttırabilir” dedi.
KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay’da bilgilendirme toplantısında katılımcılara yatırım destek programı ile ilgili bilgiler vererek, yatırım yapmak isteyen müteşebbis girişimcilerin sorularını cevaplandırdı.  Bilgilendirme toplantısı sonrasında ise KOSGEB girişimcilik kurslarına katılanlara İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Muhasip üye Necat Özkaya tarafından Sertifikaları verildi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da günün anısına KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik’e kahve ve fincandan oluşan plaketi takdim etti.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, girişimciler ve İTSO üyeleri katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


ERDOĞAN İMZAYI ATTI, ÖTV ARTTI: ARAÇ FİYATLARI TIRMANIYOR!

MEHMET ŞİMŞEK'İN YENİ İŞ BULDUĞUNU AÇIKLADI…

FED TUTANAKLARI YAYIMLAYACAK: FAİZ İNDİRİMİ Mİ GELİYOR?

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

ÇATIŞMALARDA 9. GÜN: İSRAİL'İN SALDIRDIĞI İRAN'DA CAN KAYBI 430'A YÜKSELDİ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2