KDV Düzenlemesi Meclis'te

Hükümet, milyonlarca esnaf, yatırımcı, üretici ve ihracatçının gelirine doğrudan yansıyacak KDV paketini Meclis'e gönderdi. Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, reel sektörün 140 milyar lirayı aşan alacağının

EKONOMİ 28.02.2018 13:23:26 0
KDV Düzenlemesi Meclis


Hükümet, milyonlarca esnaf, yatırımcı, üretici ve ihracatçının gelirine doğrudan yansıyacak KDV paketini Meclis'e gönderdi. Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, reel sektörün 140 milyar lirayı aşan alacağının ödeneceği paketin ayrıntılarını anlattı.



KDV ALACAKLISINA SON: Tek bir mükellefin bile Maliye'de biriken KDV alacağı kalmayacak. Devreden KDV'ler belirli bir program dâhilinde iade edilecek. Mevcut uygulamada, işletmeler yaptıkları yatırımlar ve ödedikleri vergiler nedeniyle yeterli KDV miktarına ulaşamazlarsa alacakları tutar sonraki dönemlere devrediyor, devletten iade olarak talep edilemiyor. Devreden KDV'nin 12 ay içerisinde indirilememesi halinde mükellefe iadesi sağlanıyor. Bu süre 3 aya kadar indirilebilecek.

BEYAN SİSTEMİ: İşletme esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek erbabı, aylık KDV dahil hasılatları üzerinden alışları nedeniyle yüklendikleri KDV'nin tutarına bakmaksızın belirlenen bir oranda KDV beyanında bulunacak. Böylelikle küçük işletmeler kolayca KDV yükümlülüklerini yerine getirecek.

ESNAFA 2 AY ERTELEME: İşletme hesabı esasına göre defter tutan küçük işletmelere, aylık KDV beyannamelerine göre tahakkuk eden vergiyi, normal vade tarihini takip eden ikinci ayın sonuna kadar ödeme imkanı getiriliyor.

GECİKİRSE FAİZ ÖDENECEK: KDV iadeleri gecikirse üç ay sonra faiz ödenecek.

İNŞAATA DA DESTEK: Arsasını müteahhide verenler, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya işyerleri için KDV ödeyecek.

HÂSILAT ESASLI VERGİLEME: Küçük esnafın, işletmelerin yükü hafifliyor. Hâsılat esaslı vergi sistemi uygulanacak. Küçük işletmeler satış hâsılatları üzerinden makul bir KDV ödeyecek. Hâsılatı belli tutarın altındaki işletmeler için Maliye Bakanlığı'na yetki verilecek.

HAYIR YAPANA İSTİSNA: Hayırseverlere KDV muafiyeti geliyor. Okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, ibadethane inşasında satın alınan mal ve hizmetler KDV'den istisna tutulacak.

SMM'YE GÖREV: KDV iadeleri için özel birim kurulacak. Serbest Mali Müşavirler (SMM) de KDV raporu düzenleyebilecek.

GÜMRÜKSÜZ SATIŞ: Gümrüksüz satış mağazalarına ve bunların depolarına yapılan teslimler KDV ve özel tüketim vergisinden istisna tutulmak suretiyle, yerli işletmeler aleyhine oluşan rekabet eşitsizliği gideriliyor.

SAĞLIK TURİZMİNE DESTEK: Yabancılara Türkiye'de sunulan sağlık hizmetleri için KDV istisnası sağlanıyor.

YERLİ ÜRETİCİYE TEŞVİK: Dâhili işleme rejimi kapsamında yurtdışından KDV'siz getirilen malların yurtiçinde üretimi teşvik edilecek. Yerli üreticinin cezalandırılması önlenecek. Özel okulların, üniversite ve yüksekokulların verdiği bedelsiz eğitim-öğretim hizmetleri indirim ve iadeye konu edilebilecek.

İSTİSNALARIN KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR: Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine ve teçhizat alımları, teknoloji geliştirme bölgesinde üretilen oyun yazılımlarına KDV istisnası sağlanıyor. Gümrüklü sahalarda verilen ardiye, depolama ve terminal hizmetleri tam istisna kapsamına alınıyor. Konfeksiyon kırpıntılarının teslimleri katma değer vergisinden istisna tutuluyor.

İHRACATÇIYA HIZLI İADE: Mevcut sistemde ihracat işlemlerinde sadece ihraç edilen malın bünyesine giren yüklenilen KDV iade edilebiliyor. Artık yüklenilen KDV dışında olan diğer KDV de iade edilebilecek.İhracatçının KDV muafiyet kapsamı genişletiliyor. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

BENZİN, MOTORİN, HAYAT… HEPSİ YOKUŞ AŞAĞI: ZAMLAR DURMUYOR!

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9