İTSO da Deniz Otobüs projesi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Kent Konseyi işbirliğiyle Deniz Otobüs seferleri projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

EKONOMİ 2.02.2018 12:21:41 0
İTSO da Deniz Otobüs projesi

Hatay’ın Samandağı ve İskenderun’dan Mersin, Kıbrıs, Gazimagusa ve Beyrut seferleri ile ilgili başlatılacak olan Deniz Otobüsü seferleri ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, proje en yetkili kişiler tarafından hazırlanan görsellerle anlatıldı.Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO adına yönetim kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ilk olarak söz aldı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptığı konuşmasında; “Sözlerime başlamadan önce, Afrin’de hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Ülkemiz tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın zaferle neticelenmesini diliyor, kahraman askerlerimizin sağ salim ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Değerli Misafirlerimiz, Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 2 yıldır Hatay Deniz Otobüsü projesiyle ilgili araştırma ve çalışmaların yapıldığını yerel basından takip etmekteyiz. Proje kapsamında, sefer fizibilite raporları ve gemi iskelesi çalışmalarının yapıldığını duymaktayız. Bugünkü toplantımızda, söz konusu projenin detayları, Hatay Büyükşehir Belediyemizin değerli yetkilileri tarafından bizlere aktarılacaktır. Ben bizlerle paylaşacakları bilgilerden dolayı kendilerine şimdiden teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.Ardından söz alan Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, yaptığı kısa konuşmasında, projenin Deniz şehri Hatay için önemli olduğuna vurgu yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, (HADO) Deniz Otobüsü projesi hakkında detaylı bilgiler vererek şöyle konuştu: “2 yıl önce başlanan proje Hatay için hayati önem taşımaktadır. Deniz şehri olan İskenderun, Samandağı sahillerinden yapılacak olan bu deniz seferlerinin şehrin turizminin ve deniz ulaşımının gelişmesi için çok önemli katkı vereceğine inanıyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce bu projeye başladık. Bir ay öncesinde de izinler başta olmak üzere sefer fizibilitesi, gemi iskelesi gibi çalışmalarımızı da tamamladık. İskenderun Türkiye’nin en önemli liman şehirlerinden biri, bu bakımdan Deniz taşımacılığının bir önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı, Kıyı ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile Deniz otobüsü projesi konularında görüşmelerimiz oldu. Bakanlık yetkilileri de Hatay’da böyle bir projenin olması gerektiğini belirterek bizleri daha da cesaretlendirdiler. Geç kalınmış bir projeyi hayata geçirmek için çalışmaktayız. Projeyi halkımıza anlatıyoruz ve olumlu tepkiler alıyoruz” dedi. 23 Nisan 2018 tarihinde İskenderun Limak Port İskelesinden Mersin’e ilk seferin yapılacağı belirtilen toplantıda ayrıca, İskenderun ve Hatay halkının deniz otobüs seferleri ile ilgili hazırlanan röportajlar da yer aldı. Bilgilendirme toplantı soru cevap şeklinde son buldu.İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyesi Bülent Seküçoğlu, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Erten, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert. HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, Esnaf Oda Başkanları, İTSO Meclis üyeleri ve davetliler katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

Yükleniyor


SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

ERDOĞAN, GEZİ'Yİ BİR KEZ DAHA EKONOMİK SORUNLARDAN VE ÇÖKÜŞTEN SORUMLU TUTTU

TCMB, KISA VADELİ TL BORÇLARA ZORUNLU KARŞILIK ORANINI ARTIRDI

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

SİNOP’LU VATANDAŞLAR, EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİLİZ…

BORSADAKİ KAYIP 40 GÜNDE 1,5 TRİLYON LİRA OLDU

  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Perşembe 36 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2