İSKENDERUN KÖRFEZİNİN KALKINMASI İÇİN LOJİSTİK EKO SİSTEM ŞART 

LimakPort İskenderun Limanı’nın  girişimleri, Deniz Ticaret Odası İskenderun şubesi ve İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği’nin katkıları ile düzenlenen panelde İskenderun körfezinde lojistik sektörünün son 20 yılı masaya yatır?

EKONOMİ 31.08.2020 13:02:51 0
İSKENDERUN KÖRFEZİNİN KALKINMASI İÇİN LOJİSTİK EKO SİSTEM ŞART 

Deniz Ticaret Odasında gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer, son 20 yıllık veriler ışığında Türkiye’nin konteyner taşımacılığında yıllık artışı ile Doğu Akdenizdeki artışın pareler olarak % 11 lik bir seviye ile büyüdüğüne dikkat çekti. Esmer sunumunda Türkiye’nin ve Dünyanın lojistik sektörü ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Konteyner taşımacılığında Türkiye genelinde yaşanan % 11 lik artışın İskenderun körfezinde % 28 lik bir rakamla büyümeye devam ettiğini belirterek Akdenizdeki limanların Dünya limanlarına ulaşma yüzdesinin oldukça başarılı olduğunu söyledi.  Prof. Dr. Soner Esmer Türkiye’nin kendi lokal yüklerinin %22 sinin ve transit konteynırın ise % 16 sının bu bölgede Doğu Akdeniz’de işlem gördüğüne dikkat çekerek bu rakamların çok önemli olduğunu söyledi.  
İSKENDERUN KÖRFEZİNİN LOJİSTİKTE GELENEKSEL ALT YAPISI GEMİ ACENTELERİDİR 
 Liman Kenti olan İskenderun’da Lojistik sektörünün geliştirilmesi, yeni lojistik firmalarının kurulması  ve bu alanda istihdamın arttırılması için yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen panelde konuşan LimakPort İskenderun Limanı Genel Md. Yrd. Mehmet Ünlü İskenderun körfezinin lojistikte geleneksel alt yapısının gemi acenteleri olduğuna dikkat çekerek gemi acentelerinin konteyner taşımacılığı alanına mutlaka girmeleri gerektiğin vurgu yaptı.

 LimakPort İskenderun Limanı’nın köklü bir lojistik geçmişi olan İskenderun körfezinde bu sektörün ana omurgasını oluşturan yerel Gemi acentelerinin Konteyner lojistiği işinde yer almaları için  destek  vereceklerini yineleyen Mehmet Ünlü “Bölgemizde denizyolu taşımacılığında trend konteyner taşımacılığına kayıyor bu alanda örnek vermek gerekir ise bölgemizdeki Demir Çelik daha önce üretimini yapıp ihracatının tamamını genel kargo gemileri ile yaparken bugün ihracatını tek seferde yüksek tonajlı gemilerle direk toptancıya değil daha fazla müşteriye ulaşmak için ihracatının önemli bir kısmını konteyner ile yapmaktadır. Sadece toptancı ile muhatap olmayıp parakende alıcısına kadar konteyner taşımacılığı sayesinde ulaşabilmektedir.

Dolayısı ile İskenderun körfezinde de trend normal konvansiyonel kargo türünden konteyner taşımacılığına dönmektedir. Bizim burada vurgulamak istediğimiz İskenderun limanına 30 tane daha antrepo yatırımı yapılsa yüzlerce lojistik Şirketi kurulsa geleceği vardır, muhakkak kazanacaktır anlamına gelir. Biz oransal anlamda sektörün geleceğini hesaplıyoruz Limanın kapasitesini 3 Milyon Teu/yıla kadar yani Mersin limanından daha büyük iş yapacak kadar büyütmeyi planlıyoruz bu kapsamda Bugün 300 tane daha Gümrük müşavirliği hizmet şirketi kurulsa iş yapacaktır. Bizim Limakport olarak sizlere önerimiz ve desteğimiz gemi acenteliği faaliyetlerinizi yürütürken ilave olarak konteyner lojistik hizmetleri sunan bir yapıya dönüşmenizdir. Burada büyük bir fırsat ve iş alanı var ve biz LimakPort olarak sizleri desteklemeye hazırız” 
İSKENDERUN KÖRFEZİNİN KALKINMASI İÇİN LOJİSTİK EKO SİSTEM ŞART 
LimakPort İskenderun Limanı Genel Müdürü Gündüz Arısoy ise panelin soru cevap kısmında acente yetkililerinden gelen soruları cevaplandırdı. Arısoy yaptığı konuşmada Türkiye’de konteyner taşımacılığının son 20 yıl verilerinin çok önem arz ettiğini belirterek İskenderun körfezinde konteyner taşımacılığındaki hedeflenen büyüme rakamının 2020 yılı için %32 gibi bir oranda olmasını ön gördüğünü söyledi.  Arısoy İskenderun’un geliştiğini büyüdüğünü ancak Lojistik eko sistem oluşturulamaz ise büyümenin sınırlı kalacağını söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,96% 0,06
  • EURO

    48,63% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5400,51% 1,90
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

Yükleniyor


FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

EKONOMİDE YENİ ROTA: 2026’DA BÜYÜME YÜZDE 3,8, GELİR 77 TRİLYON TL!

TÜİK VE ENAG VERİLERİ ARASINDAKİ UÇURUM ALIM GÜCÜ KAYBINI BÜYÜTTÜ: FARK BİNLERCE LİRA!

ASGARİ ÜCRETTE MÜSİAD’DAN HÜKÜMETE MESAJ: “GERÇEK VERİLERLE HESAP YAPILSIN”

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4