Acil tedbirler alınmalı

İTSO Başkanı Yılmaz; “İş Dünyası olarak ekonomik anlamda Acil tedbirler alınmasını istiyoruz”

EKONOMİ 26.07.2018 12:06:50 0
Acil tedbirler alınmalı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis toplantısında, ülke ve bölgemizde yaşanan son ekonomik ve siyasi gelişmeler ele alındı.
İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen Toplantıda söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “24 Haziran seçimlerinin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimiz tarafından yetkileri artırılarak yeniden göreve getirilmiş, sonrasında ise 16 bakanımızın bulunduğu yeni kabinemiz oluşturulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza ve Sayın Milletvekillerimize görevlerinde başarılar diliyoruz. Ticaret Bakanımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiasından seçilmesi ise, bizleri ayrıca sevindirmiştir. Sayın Bakanımızı tebrik ediyor, bir kez daha görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.
Seçimlerin ardından siyasi belirsizlikler de Ortadan Kalkmış oldu
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerin ardından, ülkemizdeki birtakım siyasi belirsizlikler de ortadan kalkmış oldu. İş dünyası olarak bizler, ekonomi alanında acil önlemler alınması gerektiğine inanıyoruz. Faiz, kur ve enflasyon rakamlarının kontrol altına alınması ve Katma Değer Vergisi’ne indirim uygulanması, hükümetimizden beklenen en önemli konuların başında gelmektedir. Korumacı politikaların ve ticaret çatışmalarının yoğun olarak yaşandığı dünya genelinde serbest ticaret anlaşmalarının imzalanmasının da ihracatçılarımız açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere göre; 2018 yılının ocak-mayıs döneminde ülkemiz tarafından 69 milyar dolarlık ihracat yapılırken, ülkemize de 104 milyar dolarlık ithalat yapılmıştır. Bu durumda 2018 yılının ilk 5 aylık döneminde ülkemizdeki dış ticaret açığı 35 milyar dolar olmuştur. Dış Ticaret açığını kapatmanın en etkin yolu ise, ihracat yapabilme potansiyeli olan KOBİ’lerimizin desteklenmesi ve ihracat yapabilecek düzeye getirilmesidir. Mevcut ihracatçılarımızı koruyucu önlemlerin yanı sıra büyüme potansiyeli olan KOBİ’lerimizin kurumsal kapasitelerinin artırılmasının da, bu anlamda önemli olduğuna inanıyoruz.
Değerli Arkadaşlarım, önemli olduğunu düşündüğüm bir veriyi de sizlerle paylaşmak isterim.
Ticaret Bakanlığı’ndan alınan verilere göre; 2018 yılı itibariyle ülkemizde 58.250 adet ihracatçı bulunmaktadır. Hatay ise; 1.008 adet ihracatçısıyla ülke genelinde 9. sırada yer almaktadır. İhracatçı sayımızın 1.008 olmasına rağmen bölgemizde ilerleyen ve büyüyen firma sayısının sadece birkaç tane olduğunun bilinmesini istiyoruz.  Ancak;  yalnızca  birkaç firmanın güçlenmesinin, bölgemizin potansiyelinin hayata geçirilmesi için yeterli olmadığının da bilinmesini istiyoruz.
İskenderun’da da durumun benzer olduğunu söyleyebiliriz. Birkaç büyük firma dışında, yatırımlarını genişleten, kurumsal kapasitesini yükselten ve net satışlarını ciddi oranda artıran firma sayısının düşük olduğunu bilmekteyiz. İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan 2017 yılı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesine, İskenderun-Payas bölgesinden giren 13 adet firma bulunuyor. Bu firmalarımıza bölgemize sağladıkları katma değer için çok teşekkür ediyoruz. Ancak KOBİ’lerimizin de desteklenerek güçlendirilmesinin, bölgemize katacağı ekonomik değer açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
Özetle; eşit ve adaletli gelir dağılımının sağlanmasının ve ülkemizdeki her bireyin ekonomik gücünün artmasının; hep birlikte zenginleşip büyüyebilmemiz açısından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” Yapılan konuşmaların ardından gündemdeki maddeler görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,29% 0,14
  • EURO

    48,99% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4880,50% -0,24
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

SİYASETİN GÖBEĞİNDE ŞANTAJ İDDİASI: ELAZIĞ İL BAŞKANI KONUŞTU

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ’NDE CİMER ŞİKAYETİ OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

BORSA OPERASYONUNDA SÜRPRİZ İSİM: ERDOĞAN’IN KİTABINI YAZMIŞTI

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: YOLCU GARANTİSİ HALKIN SIRTINDA YÜK OLDU: BU MODEL MİLLETİN SOYULMASIDIR…

TCMB’DEN FAİZ DÜZENLEMESİ: %41,25 VE %42,25

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

Yükleniyor


TCMB’DEN FAİZ DÜZENLEMESİ: %41,25 VE %42,25

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ZAM GELEN YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: 2 AYLIK ENFLASYON FARKI AÇIKLANDI!

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!

BENZİN ZAMMI SONRASI İSYAN: VATANDAŞ EŞEKLİ ÇÖZÜM BULDU!

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0