UMUDUNUZU, CESARETİNİZİ, İNANCINIZI DİRİ TUTUN!

İskenderun Kaymakamı  Recep SOYTÜRK;Değerli İskenderunlu Hemşehrilerim, Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoru

EĞİTİM 18.01.2018 15:22:20 0
UMUDUNUZU, CESARETİNİZİ, İNANCINIZI DİRİ TUTUN!

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır.  Önemli olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip topluma hazırlamaktır. Bunun gerçekleştirilmesi adına bütün kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. 

Son yıllarda devletimizin eğitime olan katkıları olağanüstü derecede artmıştır. Bu katkılara hayırsever vatandaşlarımızın da desteği azımsanmayacak derecede büyüktür. Bu manada hayırsever vatandaşlarımızın eğitim başta olmak üzere İlçemizin gelişmesi ve kalkınması bakımından verdiği katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Sevgili Öğrenciler;

Eğitim ve öğretimde başarının temel sırrı, sistemli, planlı çalışma ve disiplindir. Disiplini baskı olarak değil gelecekte sizlerin başarısı ve mutluluğu için okul idaresinin planlaması olarak değerlendirmelisiniz. Sağlığınıza dikkat edin ve okuma alışkanlığınızı geliştirin. Okulunuz ve sınıfınız içindeki tutum ve davranışlarınız eğitim ve öğretim süreciniz ile kişisel benliğiniz açısından çok önemlidir. Sıkıntı ve sorunlarınızı ailenizle, öğretmenlerinizle ve okul idaresiyle paylaşarak aşmaya çalışın. Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı eğitim anlayışımız ve bu anlayış doğrultusunda sizlerin sosyal ortama hazırlanması sürecindeki gayretlerimiz birçok problemin aşılmasında önemli rol oynayacaktır. Bu bilim yuvasını dolduran siz öğrencilerimizde var olan enerji ve heyecan, bizi geleceğe taşıyacak en önemli kaynaktır.
    
Sevgili Öğrenciler, notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu dönemi iyi değerlendirin. 

En Değerli Varlıklarını Bizlere Emanet Eden Saygıdeğer Veliler;
    
Eğitim ve öğretimdeki hedefimize yürürken, çocuklarımıza ihtiyaç duyacakları istikrarlı ve güvenli okul ortamı sağlamak amacıyla anne-baba, öğretmen ve okul idaresi arasında ortak paylaşıma dayalı yakın ve sıcak bir ilişki kurulmasının gerekliliği kaçınılmazdır. Çocuklarınızı çok seviyor ve önemsiyoruz. Onların iyi bir eğitim alması için her türlü imkânı seferber etmekteyiz. 

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı; sorgulayıcı, araştırmacı, dengeli, iletişime açık, ilgi alanları belirlenerek desteklenmiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık, kendi başına karar verebilen, olumlu benlik algısına sahip bireyler olarak yetiştirmemiz gerekmektedir.

Modern hayatın gereği olarak çocuklarımızın yetişmesi ve şekillenmesine artık ev ortamından çok çevre şartları, okul, sokak, arkadaş çevresi, televizyon, internet ve değişik basın-yayın araçları etkili olmaktadır. Bu süreçte değerli Velilerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarınızı dolaylı olarak denetleyin. İdari uygulamaların çocuklarınızın eğitimi için olduğunu unutmayın. Onlara sevgiyle yaklaşarak destekleyin. Konuşarak onlara ve fikirlerine değer verdiğinizi gösterin. Başarı ve başarısızlıklarında hep yanlarında olun ve onları girişimlerinde destekleyin.

Değerli Velilerimiz,  çocuklarımız karnelerini alacaklar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi de sorgulayarak, okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma gayretiyle hareket ediniz.
     
Kıymetli Öğretmenler, 

İnsan yetiştirmek kutsal bir görevdir ve bu onurlu görevi ifa eden öğretmenler, hiç şüphesiz saygıya ve övgüye fazlasıyla layıktırlar. Eğitim ordusunun yurdun dört bir yanına dağılmış neferleri olan öğretmenlerimizin aydınlık yüzleri, yetiştirdikleri binlerce çocuğun ruhuna ışık saçmaktadır. Eğitim adına yapılan her çalışma, devletimizin ve milletimizin kaderini doğrudan ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyorum.

Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin.
 
Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve gayretlerinin devamını temenni ediyor,  her öğrencimizle ilçemizin ve ülkemizin kalkınacağını ve her öğrencimizin ilçemizin ve ülkemizin güvencesi olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.  Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gayretlerinden ve fedakârlıklarından dolayı bir kez daha kutluyor, huzur dolu bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni ediyorum.

                 
                                                                                                    
                                                                                            


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,27% -0,05
  • EURO

    48,99% 0,81
  • GRAM ALTIN

    4896,55% 0,25
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yükleniyor


ADANA’DAN UZAYA: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ROKET TAKIMI TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ REKOR DOLDURDU, VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ÇAKILDI

DİYANET ÖNCÜLÜĞÜNDE E-OKULA ENTEGRE DİNİ KREŞ: MEB ASLİ GÖREVİNİ TERK EDİYOR

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KARİYER REHBERLİĞİ

BAKAN TEKİN’DEN NET MESAJ: “LGS İPTAL EDİLMEYECEK!

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0