MKÜ ve İskenderun Ticaret Borsası Protokol İmzaladı

İskenderun Ticaret Borsası, üyelerinin tarım ürünleri analizleri konusunda Mustafa Kemal Üniversitesi ile Laboratuvar hizmet alımı konusunda protokol imzalandı.

EĞİTİM 17.04.2018 11:08:18 0
MKÜ ve İskenderun Ticaret Borsası Protokol İmzaladı

Mustafa Kemal Üniversitesinin Antakya’daki Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya ve İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu katıldı.
 
Üniversitenin laboratuvarlarından hizmet alımı için harekete geçen İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, üyelerinin müşterileri arasındaki tarımsal ürünlerin anında analiz sonuçlarını almak için bu protokolü gerçekleştirdiklerini belirterek “İskenderun Ticaret Borsası olarak bugüne kadar her zaman üniversitemizin yanında yer aldık, her türlü projeye gücümüzün yettiğince katkı sağlamaya çalıştık. Özellikle tarım alanında bölgede çok önemli katkılar sunduğunu bildiğimiz ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Bitki Sağlığı Kliniği’nin kurulmasına yönelik projeye büyük özveriyle vermiş olduğumuz katkıdan İTB olarak büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.
 
Bu protokolle gerçekleştirmiş oldukları projeleri kalıcı bir iş birliğine dönüştürmüş olduklarını vurgulayan Vayısoğlu “Sayın Rektörümün kişisel olarak faaliyetlerine çok önem verdiğini bildiğim Teknoloji ve Ar-Ge uygulama-araştırma merkezi Laboratuvarları yatırımının yarattığı faydayı bir adım ileriye taşıyarak Türkiye’de Ticaret Borsaları olarak bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. Ticaret Borsaları olarak görevlerimiz arasında üyelerimizin tarım ürünleri ile ilgili teknik analiz ihtiyaçlarını karşılama önemli bir faaliyet olarak yer almaktadır. Türkiye’de Ticaret Borsaları bu ihtiyacı kendi bünyelerinde oluşturdukları laboratuvarlar ile karşılamaya çalışmaktadırlar. Bu Laboratuvarların yatırım maliyetleri çok büyük rakamlar tutmakta ve ithal edilen cihazlar ile milli sermayenin yurt dışına aktarımına sebep olmaktadır. Yapılan bu yatırımların geri dönüşü de yapılan analizlerle mümkün olmamaktadır” diye konuştu.


Bu protokol ile hem üniversitenin yapmış olduğu yatırımın değeri artmış olacağını ifade eden Vayısoğlu şunları kaydetti: “Hem de Borsamız maliyeti yüksek ve Borsamız bütçesini aşan bu yatırımı yapmayarak milli sermayenin daha etkin kullanımına vesile olacaktır. Hem de Borsamız maliyeti yüksek Ve Borsamız bütçesini aşan bu yatırımı yapmayarak milli sermayenin daha etkin kullanımına vesile olacaktır. Ayrıca laboratuvar yatırımı yapmayı düşünen Ticaret Borsaları için önemli bir örnek teşkil edecek projemiz, aynı zamanda İTB nin Kalite Yönetim Sistemini tamamlayıp ACREDİTE bir Borsa olma yolunda önemli bir faaliyeti gerçekleştirmesini sağlayacak ve hizmet seviyesini arttıracaktır. Başta Sayın Prof. Dr. Hasan Kaya olmak üzere Protokolün gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum…”
 
Laboratuvarda analiz protokol imzasının arından Doç. Dr. Fatih Sakin ve Yardımcı Doç Dr. Cemil Kürekci Hatay’da bulunan bu laboratuvarın ne kadar önemli olduğunu ve bu laboratuvarlarda her türlü analizlerin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek “Üniversite de bulunan hocalar bölgede tam donanımlı bir laboratuvar var. Burada insan gücümüzde var burayı tüm bölgeni kullanmasını istiyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


ERASMUS PROJESİ İLE GELECEĞE STEAM DOKUNUŞU!

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

ÖĞRETMEN ATAMALARINDAKİ SÖZLÜ SINAV ADALETSİZLİĞİNE MAHKEMEDEN MÜDAHALE

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KPSS ŞARTI KALDIRILDI

ATAKAŞ 6'NCI OKUL İÇİN İMZA ATTI

CHP’Lİ KARA: SORU ÖNERGELERİNİN CEVAPLANMAMASI KABUL EDİLEMEZ

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50