İSTE’YE SİMÜLASYON MERKEZİ

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ‘Simülasyon Merkezi’nin Resmi Açılışı, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran’

EĞİTİM 11.11.2019 14:32:46 0
İSTE’YE SİMÜLASYON MERKEZİ

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ‘Simülasyon Merkezi’nin Resmi Açılışı, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, törende yapmış olduğu konuşmasında; “İMEAK DTO ve yine İMEAK DTO İskenderun Şubesi’nin destekleri ile kurulan Simülasyon Merkezi’mizin öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve denizcilik sektörüne faydalı olmasını diliyorum. Destekleri için, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran’a, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’ya teşekkür ediyoruz. Bakanlığımıza da bize duydukları güven için müteşekkiriz. İskenderun Deniz Nakliyeciler Derneği’ne ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Uyar’a da Yangın Eğitim Merkezi’mize verdikleri destekler için minnettarız. Çok yakında Yangın Eğitim Merkezi’mizin de açılışını inşallah yaparız. Burada şunu belirtmek isterim ki, biz genelde kendi yağı ile kavrulmaya çalışan, kimseye yük olmamaya çalışan, ülkemizin yerli ve milli sanayi hamlesine katkıda bulunmaya çalışan, üretmeye çalışan yaklaşıma sahip bir kurumuz. Simülatör Merkezimizin önemli yazılımlarını da geliştirmeye başladık ve bu yazılımları %100 yerlileştirerek tüm simülasyon merkezlerinde kullanılabilir olması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.


Törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, denizcilik eğitiminin uluslararası standartlarına dikkat çekerek, bu eğitimin özelliği sebebiyle laboratuar, simülatör gibi pahalı yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Ülkemizde, denizcilik alanında 17 fakültede eğitim verildiğini belirten Tamer Kıran, “Kimilerinde deniz ulaştırma işletme mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği var, kimisinde de denizcilik işletme bölümü var. Bunun haricinde bir de meslek yüksekokullarımız, onun haricinde denizcilik meslek liselerimiz var. Sayısal olarak baktığımızda hakikaten arzu ettiğimiz yeterli seviyeye ulaştığımız kanaatindeyiz. Bundan sonra yapmamız gereken bu eğitimlerin nitelik olarak da iyileştirilmesi. Simülatör konusuna da yatırım yapmamız, bunu da yerli ve milli bir yazılım haline getirmemiz gerekiyor, ama bu kolay değil, ciddi yatırımlar gerekiyor. Özellikle simülatör konusunda bir başka sıkıntımız daha var. O da tedarikçi sayısının az olması. Bununla ilgili de ülke olarak yatırım yapmamız gerekiyor. Bunu da yerli ve milli bir yazılım haline getirmemiz gerekiyor. Çünkü bu; yazılım ve donanımdan oluşuyor. Donanım zaten bilgisayar. Onu her yerden alabilirsiniz ama iş yazılımda. Yazılımı işini de çözmemiz gerekiyor. Yoksa ciddi anlamda bir kaynak israfı söz konusu” dedi.


İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ise konuşmasında; “İskenderun 1500’lü yıllardan itibaren bir liman şehri olarak anılıyor. 1700’lerde düzenli taşımacılık yapılan bir liman şehrine dönüşüyor. Yaklaşık 23-24 limana sahip. Deniz ticaretinin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışırken, işimizin aynı zamanda sosyal bir yanı olması gerektiğini de düşünüyoruz. Denizlerimiz bizim için bu kadar önemliyken artan kirlilik ile ilgili Üniversitemizden ve tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Bilinçlendirilerek denizlere hem zarar verilmemesini sağlamayı hem de verilen zararın etkisini azaltmayı sağlayacak çalışmalar yapmalıyız. Denizcilik ile ilgili İskenderun’da iki okulumuz bulunmaktadır. Biri İSTE Denizcilik Fakültesi diğeri ise Sefa Atakaş Denizcilik Lisesidir. İkisine de gereken önemi vermeliyiz. Bugün burada bulunan ve bizlere destek veren değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü yetkilisi Uzman Esat Güzel; “Denizcilikte zabitlere ve gemi adamlarına çok ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde şu anda eğitim veren 15 Fakülte ve Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Yetkili eğitim kurumları ile toplam rakama bakıldığında 180’e yakın kurumumuz bulunmaktadır. Burada fark oluşturan kurum eğitimde öne geçecektir. Eğitim için kurulan merkezler aslında tek başlarına yeteri değildir. Eğitim formatları ve hocaların bu simülasyonları etkin şekilde kullanması eğitimde kaliteyi artıracaktır. Simülasyonlarla eğitim öğrencileri gerçek gemi hayatına hazırlamaktadır. Denizlerde deniz adamlarına duyulan ihtiyaç hem ülkemizde hem de dünyada hala kapatılamamıştır. Türkiye olarak bu büyük pastadan nasıl daha çok pay olabiliriz buna bakmalıyız” şeklinde konuştu.


Açılış konuşmalarının sona ermesi ve plaket takdimlerinin ardından, İSTE Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü 1.inci Sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Uzakyol Kaptanı Eşref Can Demirci’nin yönetiminde yeminlerini ettiler. Yemin töreninin ardından İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Simülasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini kesen protokol Simülasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu ve Köprü Üstü odasında cihazların başına geçerek dümen salladı. Tören, öğrencilerin ve velilerin de katıldığı kokteyl ise son buldu.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

HBB’DEN ÜCRETSİZ ONLİNE EĞİTİM DESTEĞİNE DEVAM

MURAT EMİR’DEN BAKAN TEKİN’E SERT CEVAP…

YÜKSELİŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE YAZ OKULUNDA DİL VE KÜLTÜRLE BULUŞUYOR

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDE UNUTULMAZ MEZUNİYET GECESİ!

YUSUF TEKİN, ZORUNLU EĞİTİMİN LİSE DÜZEYİNDEKİ SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ VERDİ…

ERASMUS PROJESİ İLE GELECEĞE STEAM DOKUNUŞU!

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2