DAVUTOĞLU;YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI LAMKATA GEÇ KALINDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime, yeniden devam edilmesi kararını değerlendirdi. Yüz yüze eğitim kararı almakta geç kalındığını belirten Davutoğlu, "Tam 7 ay geçti. 7 a

EĞİTİM 7.10.2020 09:07:21 0
DAVUTOĞLU;YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI LAMKATA GEÇ KALINDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime, yeniden devam edilmesi kararını değerlendirdi. Yüz yüze eğitim kararı almakta geç kalındığını belirten Davutoğlu, 'Tam 7 ay geçti. 7 aydır boş laf etmekten başka bir şey yapmadınız ve eğitimi muallakta bıraktınız. Milli Eğitim Bakanı okulların açılmadığı, öğrencilerin okullarda olmadığı dönemlerde bile milli eğitimi bir sonraki döneme hazırlamayı beceremedi' dedi.
Partisinin Çanakkale İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, pandemi şartları nedeniyle eğitimde yapılan yeni düzenlemelere ilişkin, 'Bırakın internet ve bilgisayar sorununu çözmeyi, okulların nasıl ve ne zaman açılacağına dair vaktinde bir plan bile yapamadınız, bugünlere kadar beklediniz. Öğrencileri de velileri de muallakta bıraktınız. Bu nasıl bir yönetim krizidir, bu nasıl bir ciddiyetsizliktir' diye konuştu.
Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
DEMOKRASİYİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ: 2023’te veya daha erken Türkiye’de mutlaka halkın huzuruna sandıklar gelecektir. 1946 olayının veya benzerinin bir daha yaşanmasına izin verilmeyecek ve demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız. Ülkemizdeki demokrasi krizi her geçen gün biraz daha derinleşiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkemizde fiilen ve hukuki olarak demokratik bir düzenin imkanı ortadan kalkmıştır. Bu koalisyon hükümetinin iktidarda kaldığı her günde daha da gerilere doğru gidiyoruz.
BU SİSTEM İLE DEMOKRASİ İŞLEMEYECEK: Bu hükümet sistemi var olduğu sürece, kişi başına gelirimiz hızla azalmaya devam edecektir. İşte bakın iki yılda her bir vatandaşımız 2 bin dolardan fazla fakirleşti. İşsizlik artmaya devam edecektir. İşte bakın iki yılda geniş işsizlik, genç işsizliği yüzde 30’a ulaştı. Hayat pahalılığı artacaktır. İşte bakın iki yılda zamlar çılgınca yağdı. Bakın daha dün, yani Perşembe günü elektriğe bir daha zam geldi. Allah aşkına siz son bir yıl içerisinde iki kez yüzde 15 zaten zam yapmıştınız. Bu nasıl şahlanan ekonomi. Bu hükümet sistemi var olduğu sürece demokrasinin en temel kurumları işlemeyecektir.
7 AYDIR BOŞ LAF EDİYORSUNUZ: Nihayet dün milyonlarca öğrencimizin eğitimi ile ilgili eksikte olsa bazı kararlar alabildiler, Cumhurbaşkanı açıkladı. 25 milyondan fazla öğrenci, haftalardır ne olacağı belli olmaksızın tek bir kişinin kararını beklemek zorunda kaldık. Nereye gitti bu yaz ayları. Bu alınan kararlar esasında doğrudur. Ancak pandemi şartları son birkaç haftadır değişmediğine, hatta daha da olumsuz seyrettiğine göre yüz yüze eğitim kararları için niye bu kadar geciktiniz. Yaz boyu alternatif senaryolara göre hazırlıklar niye tamamlanmadı. Tam 7 ay geçti. 7 aydır boş laf etmekten başka bir şey yapmadınız ve eğitimi muallakta bıraktınız. Milli Eğitim Bakanı okulların açılmadığı, öğrencilerin okullarda olmadığı dönemlerde bile milli eğitimi bir sonraki döneme hazırlamayı beceremedi.
CİDDİYETSİZLİK: Bırakın internet ve bilgisayar sorununu çözmeyi, okulların nasıl ve ne zaman açılacağına dair vaktinde bir plan bile yapamadınız, bugünlere kadar beklediniz. Öğrencileri de velileri de muallakta bıraktınız. Bu nasıl bir yönetim krizidir, bu nasıl bir ciddiyetsizliktir.
SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ: Yüz yüze eğitim yapılan yerlerde sağlık şartlarının sağlanması, hijyenin sosyal mesafenin korunması ve uzaktan eğitime tabi öğrencilere gerekli internet ve tablet desteğinin sağlanmasının takipçisi olacağız.
ÖĞRENCİDEN DEZENFEKTAN PARASI İSTENİYOR: Bize gelen bazı bilgiler yüz yüze eğitimin yapıldığı illerde velilerden dezenfektan parası istendiği yönündedir. Bu asla kabul edilmez, velilerimize sesleniyorum. Okullarımızda hijyen ve sosyal mesafe şartlarının eksiksiz uygulanması talebinde bulununuz. Ve bunun için asla herhangi bir ödeme yapmayınız. Çünkü, ücretsiz eğitim anayasal bir haktır ve bunun istisnası olamaz. Madem ücretsiz bir eğitim anayasal bir haktır, o zaman uzaktan eğitime tabi öğrenciler için de iki temel unsurun temin edilmesi, devletin ve bu ülkeyi yönetenlerin vatandaşımıza borcudur. Hükümet her geçen dakika fakir çocukların eğitim hakkını gasp etmektedir. Erdoğan, şahlanan ekonomi çağ atlayan Türkiye her gün bol hamasetle olmuyor, bunları temin etmekle oluyor.
 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

Yükleniyor


YUSUF TEKİN, ZORUNLU EĞİTİMİN LİSE DÜZEYİNDEKİ SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ VERDİ…

ERASMUS PROJESİ İLE GELECEĞE STEAM DOKUNUŞU!

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

ÖĞRETMEN ATAMALARINDAKİ SÖZLÜ SINAV ADALETSİZLİĞİNE MAHKEMEDEN MÜDAHALE

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KPSS ŞARTI KALDIRILDI

  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Perşembe 36 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2