20 ESKİ AKP’Lİ REKTÖR YAPILDI

Boğaziçi’ne yapılan atama ilk değil. AKP’li Prof. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilmesi, bilimsel özerkliği hiçe sayan eski atamaları hatırlattı.

EĞİTİM 4.01.2021 13:04:57 0
20 ESKİ AKP’Lİ REKTÖR YAPILDI

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP adayı Prof. Melih Bulu'nun atanmasıyla birlikte, üniversitelerde AKP ağırlığı belirginleşti.
Sözcü'de yer alan habere göre; 9 eski AKP'li vekil rektör oldu. Bunun yanı sıra, milletvekili ve belediye başkan aday adayı da rektör olarak atandı.
Boğaziçi'nin önceki rektörü de AKP'li vekil Emine Nur Günay'ın kardeşi Mehmed Özkan'dı. 2017'de Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne AKP eski vekil Prof. Necdet Budak atanmıştı.
Aynı yıl, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne ise AKP Terme belediye başkanı adayı Mustafa Alişarlı getirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne AKP eski Milletvekili Cevdet Erdöl atanmıştı.
AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise halen 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunuyor.
KARDEŞLER VE EŞLER
2018'de Yalova Üniversitesi Rektörü olan Suat Cebeci, AKP Sakarya Milletvekili aday adayıydı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü'ne AKP Milletvekilli ise Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Bay Karabulut atandı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Cem Zorlu da AKP Konya eski milletvekiliydi. Kars Kafkas Üniversitesi atanan Hüsnü Kapu da AKP'den Kars milletvekili aday adayı olmuştu.
AKP eski Milletvekili Vural Kavuncu halen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürüyor. 2019'da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Hamdullah Şevli de, AKP vekil adayıydı. AKP eski Milletvekili Necdet Ünüvar, 2020'de Ankara Üniversitesi rektörlüğüne atandı. 
AKP Kayseri eski Milletvekili Havva Talay Çalış'ın eşi Mustafa Çalış da 2018'de Kayseri Erciyes Üniversitesi rektörü olmuştu. AKP Ankara eski Milletvekili Aşkın Asan, Avrasya Üniversitesi'ne, AKP Şanlıurfa eski Milletvekili Mazhar Bağlı Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde rektör oldu. 2007'de AKP'nin Milletvekili aday adayı Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi'nde rektörlük görevine devam ediyor.
KAVALA'NIN EŞİNE 'SAYGI' SUNMASI TARTIŞMA YARATTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan, 2015'te AKP'den 1.bölge milletvekili aday adayı olmasıyla tartışmaların odağındaki Prof. Dr. Melih Bulu ilk yazılı açıklamasını yaptı. Bulu gelen tepkiler üzerine “Boğaziçi'nin taraf olmadığı problemlere malzeme yapılması en çok Boğaziçi'ne zarar verir. Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz” görüşünü savundu.
Bulu, mektubunda kendisini atayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Bulu akademisyenleri de unutmadı ve “Bir Boğaziçili olarak üzerimde emeği olan başta Güven Alpay, Deniz Gökçe, Muzaffer Bodur, Hayat Kabasakal, Mustafa Diler, Özer Ertuna, Refik Erzan, Ayşe Buğra, Ayşegül Toker, Cem Bahar ve Taner Bilgiç olmak üzere bugünlere gelmemde emeği olan bütün hocalarımı da saygıyla selamlıyorum” ifadesini kullandı. Bu listede tutuklu bulunan insan hakları savunucusu Osman Kavala'nın, Boğaziçi'nde akademisyen olan eşi Ayşe Buğra'nın olması tartışma yarattı. Tarihçi-çevirmen Saadet Özen, Erdoğan'ın atadığı ve ilk açıklamasında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra'ya teşekkür eden Prof. Dr. Melih Bulu'ya, “Mektubunuzda teşekkür ettiğiniz Ayşe Buğra'nın eşi Osman Kavala'nın durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.
MANİDAR SORU
Özen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hani aynı gemideyiz, demişsiniz ya, Ayşe Buğra'ya da bunu söyleyebilecek misiniz?” düşüncesini dile getirdi. Bu paylaşım binlerce kişi tarafından beğenildi. Bilim insanı Ergin Koçyıldırım ise Twitter'dan, Melih Bulu'nun yazısı için “Merhaba poğaçacı” diye yazdı ve yeni rektörün açıklamasını paylaştı. AKP'li Melih Bulu'nun üniversiteye rektör olarak atanması birçok kesim tarafından eleştirildi…
BOĞAZİÇİLİ AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLER ATAMAYA BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ: KABUL ETMİYORUZ
AKP'den milletvekili adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasına, üniversitenin öğretim üyelerinden, öğrencilerinden ve büyük bir kesimden tepki geldi.
Boğaziçi akademisyenleri, “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “1980'lerin askeri vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından bir rektör atanmıştır. Bu durum 2016'dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır” dedi. İlkelerini ise şöyle sıraladı: “Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan,  bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir.” Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de rektör atamasını bugün Güney Kampüs önünde protesto edecek. ODTÜ'lü öğrenciler de atamaya tepkili.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9173,33%1,05
  • DOLAR

    38,55% 0,28
  • EURO

    43,80% 0,57
  • GRAM ALTIN

    4044,57% 1,03
  • Ç. ALTIN

    6547,39% 0,99

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

Yükleniyor


ERASMUS PROJESİ İLE GELECEĞE STEAM DOKUNUŞU!

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

ÖĞRETMEN ATAMALARINDAKİ SÖZLÜ SINAV ADALETSİZLİĞİNE MAHKEMEDEN MÜDAHALE

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KPSS ŞARTI KALDIRILDI

ATAKAŞ 6'NCI OKUL İÇİN İMZA ATTI

CHP’Lİ KARA: SORU ÖNERGELERİNİN CEVAPLANMAMASI KABUL EDİLEMEZ

  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.5 ° / 11.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50