TÜRKİYE ÜZERİNDEN KAÇTI

Nissan ve Renault'nun eski genel müdürü Carlos Ghosn, hakkındaki dava devam ederken dün sürpriz bir kararla Japonya'dan Lübnan'a kaçtı. Ghosn'un Türkiye aktarmalı bir uçakla Lübnan'a sığındığı belirtildi.

DÜNYA 31.12.2019 12:38:03 0
TÜRKİYE ÜZERİNDEN KAÇTI

Bu yılın en büyük skandallarından biri Nissan Motor Co. ve Renault’un eski CEO’su Carlos Ghosn’un usulsüzlük iddialarıyla hakim karşısına çıkmasıydı. Japonya’da yargılanmasına devam edilen Lübnan doğumlu iş insanı Ghosn’un davasında sıcak bir gelişme yaşandı. Uluslararası haber ajansları ve medya kuruluşları Ghosn’un çok sevildiği Lübnan’a kaçtığını aktardı. Uluslararası ajans ve gazeteler, 2017 yılında Ghosn’un fotoğraflarının Lübnan’da pullara basıldığını hatırlattı. Çok kısa bir süre önce otomotiv sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Ghosn 7 ay hapis cezası almış fakat yargı süreci devam etmekteydi.
Ghosn dün gece bir açıklama yaparak resmen kaçak durumuna düştüğünü doğruladı. Ghosn, “Ben şu an Lübnan’dayım ve Japonya’nın kirli adalet sisteminin esiri değilim. Adaletten kaçmadım, adaletsizlikten ve siyasi yargıdan kaçtım” açıklamasını yaptı.

 

ÖZEL JETLE PAZAR GECESİ GİTTİ
 

Gözaltından çıkarıldıktan sonra Tokyo’daki bir evde yaşamına devam eden Ghosn’un gelecek yıl yapılması planlanan duruşma sebebiyle ülkede kalması zorunluydu. Wall Street Journal, Ghosn’un Japonya’dan nasıl çıktığının henüz net olarak bilinmediğini aktarırken, “Konuyla ilgisi olan bir kişi Ghosn’un Lübnan’a Türkiye üzerinden gittiğini söyledi. Lübnan, mahkumların iadesini kabul etmiyor, dolayısıyla Ghosn’un da Japonya’ya dönmesi gerekmeyecek” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, Ghosn’un Pazar akşamı Beyrut’a indiğini aktarırken, ünlü iş insanının özel bir jet ile ülkeye giriş yaptığını okurlarına duyurdu.

 

13.8 MİLYON DOLAR
 

Üç farklı suçlama ile 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ghosn’un çalıştığı şirketin bütçesini kendi çıkarları ve lüks yaşam standartları için kullandığı iddiasıyla açılan davada, ünlü iş insanını destekleyenler bir kumpas olduğunu öne sürmüştü.
19 Kasım 2018’de gözaltına alınan Ghosn, 4 ay boyunca hapiste kalmış ve 25 Nisan 2019’da kefaletle serbest bırakılmıştı. Japon makamlar Ghosn’un ülkeden kaçma riskinin olduğunu söyleyerek karara itiraz etse de ünlü iş insanı Tokyo’da yaşamaya devam etmişti. Tokyo’da gözetim altında tutulan Ghosn’u ziyaret edenler Wall Street Journal’a iş insanının orada nasıl yaşadığına dair bilgiler verdi. Ghosn’un yaşadıklarını anlatanlar, ünlü iş insanının avukatının ofisine gittiğini çünkü orada bilgisayara ve internete erişimi olduğunu söylerken, “Sık sık spor salonuna gidiyor ve Netflix izliyordu” yorumunu yaptı.
Nisan ayında hakim karşısına çıkması beklenen Ghosn’un hapis cezası almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Zira resmi rakamlara göre ülkede suç işlediği kanıtlananların yüzde 99’u hapis cezası alıyor. Ülkeden kaçması ile birlikte Ghosn, 1.5 milyar Japon Yen’i yani yaklaşık 13.8 milyon dolarlık kefaleti de yakmış oldu.

 

EN SON GEÇEN HAFTA KONUŞTUM
 

Öte yandan yaşananların ardından Ghosn’un avukatı bir açıklama yaptı. Avukat, Ghosn’un firarını televizyondan öğrendiğini belirtirken, “Bunu televizyondan öğrendim. Ghosn’un yaptığı kabul edilebilir değil. Elimizde onun 3 pasaportu da var. Başka bir pasaport kullanmış olması gerek çünkü bunlar halen bizde” ifadesini kullandı.
Müvekkiliyle en son geçen hafta salı günü konuştuğunu söyleyen avukat, “Ghosn’un yaptığı kabul edilemez” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


7. TRUMP’TAN NATO VE GRÖNLAND ÇIKIŞI: “BİZ OLMASAK KİMSE GÜVENDE DEĞİL”

NÜKLEER GERİLİM TIRMANIYOR: KUZEY KORE’DEN ABD VE DÜNYAYA YENİ FÜZE MESAJI

ABD’DEN YENİ CEPHE SİNYALİ: KÜBA VE İRAN UYARILDI

PEZEŞKİYAN’DAN PROTESTOLAR İÇİN EZBER BOZAN ÇIKIŞ: “SORUMLULUK BİZİM, SUÇLUYU BAŞKA YERDE ARAMAYIN”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

MISIR’DA “ŞARM EL-ŞEYH BARIŞ ZİRVESİ”: TRUMP “3 BİN YILLIK SAVAŞI BİTİRDİK” DEDİ

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9