DÜNYA İÇİN ÇOK TEHLİKELİ BİR HAMLE 

DÜNYA İÇİN ÇOK TEHLİKELİ BİR HAMLE 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, ABD Başkanı Donald Trump‘ın talimatı ile İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin değerlendirmede bulun

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, “ABD’nin, Bağdat Havalimanı’na düzenlediği hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Tehran’dan yükselen ‘intikam’ açıklamaları ile yerini ‘misilleme ne olur’ sorularına bıraktı. İran’ın nüfuz sahibi komutanlarından biri olan Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ardından yapılan en üst düzey açıklama, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’den geldi. Hamaney, İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, ABD’yi “ağır bir misillemenin beklediğini” söyledi. İranlı dini lider ayrıca ülkede üç gün yas ilan etti.
Son saldırının, bölge ve hatta dünya için tehlikeli bir sürecin başlangıcı olabileceğine dikkat çeken Atay, “ABD, Süleymani’yi öldürerek, Pandora’nın kutusunu açmış olabilir. Bölge ve hatta dünya için çok tehlikeli bir hamle. İktidarlarını korumak için her türlü deliliği yapabilen liderler çağındayız” dedi.