Dörtyol'lu Günal son yolculuğuna uğurlandı...

Dörtyol

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde annesiyle birlikte yaşamını sürdüren, 46 yıllık yaşamının 35 yılını, başına taktığı şapkası, gönüllü hemzemin geçiş noktalarının kontrolörü gibi geçiren down sendromlu Ramazan Günal son yolcul

Dörtyol'da hemzemin geçitte tren kazaları olmasın, insanlar ölmesin diye uğraş veren, tam 35 yıl karşılıksız şekilde hizmet eden Ramazan Günal 46 yaşında bu sabah yaşama veda etti.

Yeni Yurt Mahallesi'nde her gün sabahın ilk ışıklarıyla tıraşını olup memur gibi giyinerek başına taktığı şapkasıyla evinin bulunduğu yerden hemzemin geçide kadar bir kilometre yürüyen Ramazan Günal, burada kendi yöntemleriyle araçların kontrollü geçiş yapmalarına yardımcı olmaya çalışırdı. Günal, Dörtyol Belediyesince yazın güneşten, kışın ise soğuktan korunması için yaptırılan kulübede kendince nöbet tutardı.

Hemzemin geçitten geçen şoförlere ve trenlere şapkasını çıkararak güler yüzle selam veren Günal, sürücülerin verdiği harçlıklarla da geçimini sağlardı. Yaşamını 81 yaşındaki annesi Sultan Günal ile sürdüren Ramazan Günal, çevresinde de çok sevilirdi. Ramazan Günal'ın cenazesi saat 11.00’de Yeni yurt Mahallesindeki mezarlıkta Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ile yakınları, sevenlerinin katılımıyla toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.