DÖNMEZ, 10 YILLIK SÜREDE HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, son 15 gün içerisinde, Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir ve İskenderun Belediyesi ekiplerinin şehrimizde yaptığı alt yapı çalışmaları hakkında düzenlediği basın toplantısı düzenledi
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, son 15 gün içerisinde, Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir ve İskenderun Belediyesi ekiplerinin şehrimizde yaptığı alt yapı çalışmaları hakkında düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyunu bilgilendirdi.
Dönmez,Doğan Restaurant’ta Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile birlikte yaptığı açıklamada öncelikli olarak Deprem nedeni ile İskenderun’un alt yapısı çöktüğü iddialarının büyük bir hikaye olduğuna vurgu yaptı. Mehmet Dönmez “HATSU ekiplerinin İskenderun’da Deprem sonrası alt yapının tamamen çöktüğü ve alt yapının düzeltilmesi için Devletin elinden geleni yapması yönündeki söylemlerinden yola çıkarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk ile toplantı yaptık ve memleketi acil çözüm önerileri ile hızlıca İskenderun’u lağımdan kurtarmak için bir fikir birliği ile başlangıç yaptık. Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile yaptığımız saha çalışmalarında Hatay Büyükşehir Belediyesini geçtiğimiz 10 yıl yöneten Lütfü Savaş başkanlığındaki ekibin, İskenderun’un alt yapısının bakımına dair 10 yıllık süre zarfında hiç bir çalışmanın yapılmadığını ve kent genelindeki kanalizasyon ve atık su kanallarının tamamen tıkalı olduğunu gördük. Bu bir iddia değil Gaziantep, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ve İskenderun Belediyesi ekiplerinin tespitidir. Şehir merkezindeki pek çok noktada, 10 yıl boyunca bakım yapılmadığı için tıkanan kanalizasyon şebekesi nedeniyle, lağım suları evlerin bodrumlarını doldurup, yollara sızmaya başlamıştı.
Üç Büyükşehir belediyesinin ekipleri, günde 17-18 saat çalışarak tıkalı olan kanalları açıp, gerekli onarımları yaptılar İskenderun Belediyesinden işi bilen arkadaşlarımız da aynı gayretle bu çalışmalara katıldılar ve bu kahramanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 15 gün içerisinde 13 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin temizliği yapıldı. Eğer her yıl periyodik olarak bu kanalların temizliği yapılmış olsaydı, bu sorunları hiç yaşamazdık. Lütfü Savaş, HATSU bünyesinde işini bilen ve yapan değil, seçim kazanmaya yönelik kadrolarla HATSU’da çalışmaların yapıldığını gösteriyor.
Pompanın olmadığı söyleniyordu 75 tane pompa tespit ettik Başkan Dönmez HATSU Deprem sonrası elimizde pompa yok açıklaması yapmıştı 75 tane pompa olduğunu tespit ettik ve bunların bazılarının kablosu kopmuş bazılarının bilyesinde arıza var biz 15 bin TL masrafla 6 tane pompayı tamir ettik, 6 pompanın değeri yaklaşık 10 Milyon TL ve biz 15 Bin TL masrafla bunları çalışır hale getirdik. Vurdum duymazlıkla yönetilen bir şehir mucize yaşamış İskenderun. Tüm bu beceriksizliğin arkasında deprem oldu kurtulduk demişler adeta.
İlçe belediyesinden Büyükşehire geçtiği andan itibaren HBB HATSU Lütfü Savaş döneminde kaç km alt yapı yaptı cevabını biliyorsunuz sıfır. 10 Yıldır Lütfü Savaş yönetiminde olan İskenderun’da kaç km içme suyu şebekesi yenilendi yok. Bu soruları sormamız lazım bugün canla başla canları pahasına bu çalışmaları yapan ailelerinden uzak çalışan 18-24-36 saat çalışan Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu ekipler buraya gelmek için bizimi beklediler hayır depremde bu ekipler buradaydılar ama HATSU tarafından muhatap bulamadılar yapılacak bir şey yok alt yapı çöktü cevabını aldılar. Mehmet Öntürk başkanımız HATSU’da yeniden kadro kuruyor kısa sürede Hatay’ın her köşesinde güçlü adımlar atılacağına inanıyoruz. Büyükşehirle el ele vereceğiz
Başkan Dönmez konuşmasının sonunda “İskenderun’da durum vahimdi ama şimdi umut var. 25 yılda bir planlanan alt yapı çalışmalarında vebalimiz var. Hasar tespit çalışmalarını A’dan Z’ye raporlayarak değişmesi gereken yerleri değiştirerek değişmeyecek gereken yerleri sabit bırakarak alt yapıdaki sorunları çözeceğiz. Devlet HBB’ye 373 Milyon Euro kaynak buldu bunun 33 Milyon Euro’su İskenderun’da ve biz bu bütçeyi doğru kullanarak dağ ile Deniz arasında sıkışan kentimizde alt yapı sorununu doğru tespitlerle çözeceğiz.”
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
İlgili Haberler
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
TUTUKLANAN MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK CHP’DEN İSTİFA ETTİ
DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI’DAN ÇERÇEVE YASA MESAJI: “BU SÜREÇ UCUZ PAZARLIKLARA DAYALI BİR AL VER SÜRECİ DEĞİLDİR”
RESMÎ GAZETE’DE EMNİYET DÜZENLEMESİ: BİNLERCE YENİ KADRO
YENİ PARTİ’DE ÇERÇEVE YASA TOPLANTISI: “HAYIR” OYU VE KATILMAMA GÜNDEMDE
Yükleniyor
YILLARCA KAPILARI KAPATANLAR ŞİMDİ BİRLİKTEN SÖZ EDİYOR
İSKENDERUN LİMANI'NDA İŞ KAZASI: 2 ÇOCUK BABASI İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İSKENDERUN 11 ŞERİTLİ MODERN ŞEHİR GİRİŞİNE KAVUŞUYOR
İSKENDERUN YAYLALARINA 90 BİN METREKARELİK YOL YATIRIMI! KALEDİBİ VE AKÇAY'DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
15 TEMMUZ PROGRAMI İSKENDERUN'DA ŞEHİTLİK ZİYARETİYLE BAŞLADI
İSKENDERUN’DA KORKUTAN YANGIN! BOYACILAR ÇARŞISI’NDA İŞ YERLERİ ZARAR GÖRDÜ
"İSKENDERUN 2. OSB YÖNETİM KURULU BİR ARAYA GELDİ: BÖLGESEL GELİŞİM VE ÇALIŞMALAR MASADA!"
- Cumartesi 33.5 ° / 22.6 ° Güneşli
- Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




