DOLARI BIRAKIN, TL'YE GEÇİN

DOLARI BIRAKIN, TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki toparlanma sürecinin devam ettiğini belirterek, vatandaşlara doları bırakıp TL'ye dönme çağrısı yaptı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'nin örneğine ancak savaş durumunda rastlanabilecek sertlikte bir ambargo ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Erdoğan, bir kez daha vatandaşlara doları bırakıp Türk Lirası'na dönme çağrısında bulundu. Erdoğan, 'Tüm milletime sesleniyorum, bırakın doları, paramıza dönelim, Türk Lirası'na dönelim. Türk Lirası kaybettirmiyor. Milliliğimizi, yerliliğimizi burada da gösterelim' dedi.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 'Ekonomide toparlanma süreci devam ediyor. Açıklanan her veri bu gerçeği doğruluyor. Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 arttı. Borsa 106 bin puanın üzerine çıkarak 18 ayın zirvesini gördü. Ben bununla tatmin olmuyorum. Biz geldiğimizde borsa 11 bin falandı. Başbakanlığım döneminde 135 bine çıktık, şimdi düşmüştük tekrar toparlanmaya başladık. Allah'ın izni ile bunu yine yakalayacağız. Şimdi 106 bin-107 bin.
'TÜRK LİRASI'NA DÖNELİM'
Tüm milletime sesleniyorum, bırakın doları, paramıza dönelim, Türk Lirası'na dönelim. Türk Lirası kaybettirmiyor. Milliliğimizi, yerliliğimizi burada da gösterelim.
Son dönemde bölgemizdeki kimi ülkelerde ülkemizi menşeili ürünlere yönelik sinsi bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. Yeni bir adım daha atacağız. Tarım Kredi Kooperatifimiz yoğun bir şekilde Türkiye genelinde ilk etapta 500 noktada muhteşem diyebileceğimiz kendi satış mağazalarını açacak, bu sayıyı daha sonra artırmaya devam edecek. Gerek fiyatlardaki ucuzluk, istikrar tarım kredi Kooperatiflerinin bu mağazalarında halkım için çok önemli bir adım olacak'