Tarih: 02.12.2021 10:32

DOLARA İSTİFA ETKİSİ: YENİDEN UÇUŞA GEÇTİ

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan dün gece yarısı görevinden istifa etti. Elvan'ın yerine Berat Albayrak'a yakın isimlerden biri olarak gösterilen Nureddin Nebati atandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' politikasını da da destekleyen Nebati'nin ilk açıklaması, 'Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır' şeklinde oldu.
DOLAR 13,5'U ZORLUYOR
Bakanlık görevindeki bu değişimin ardından gözler piyasalara çevrildi. Dolar/TL 13,49 seviyesinden başlarken euro/TL ise 15,25-15,30 aralığında işlem görüyor.
Asya borsaları ise dalgalı işlemler görülürken Çin gayrimenkul hisselerindeki kazanımlardan destek alarak yükseldi. FED Başkanı Jerome Powell'ın FED'in tahvil alımlarını azaltma programının takvimini öne çekmeyi değerlendireceğine yönelik işaret vermesi;  faiz artırımlarının öngörülenden daha erken gerçekleşeceğinin sinyali olarak değerlendirildi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,25 yükselen Çin lokomotif endeksi ve yüzde 0,2 yükselen Hong Kong Hang Seng endeksinin desteğiyle yüzde 0,2 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0,6 geriledi.
MERKEZ BANKASI YATIRIMCILARLA GÖRÜŞECEK
Öte yandan bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yatırımcılarla yapacağı toplantı da önem taşıyor. Yerli yatırımcılarla yapılacak toplantının saat 11:00'de, yabancı yatırımcılarla yapılacak toplantının 16:00'de gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistiklerinin haftalık verileri de bugün yayımlanacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —