DOLANDIRICI, YAPAY ZEKA KULLANARAK ERDOĞAN'IN SESİYLE SPK BAŞKANINDAN 1 MİLYON DOLAR İSTEDİ

Fatih Emre Hülagü, yapay zekâdan yararlanarak Erdoğan’ın sesini taklit etti ve aradığı birçok kişiden para istedi.

GÜNDEM 24.10.2023 20:11:00 0
DOLANDIRICI, YAPAY ZEKA KULLANARAK ERDOĞAN

Aradıklarının arasında SPK başkanı İbrahim Ömer Gönül de bulunan Hülagü’nün “Bugün saat 20:00’ye kadar Suriye'de bir operasyon için para gönderilmesi lazım. Bunu kripto ile gönderelim” dediği öğrenildi.

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü’nün oğlu Fatih Emre Hülagü (25) geçen 17 Ağustos günü, dikkat çeken bir soruşturma kapsamında tutuklandı. 
HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Hülagü, yapay zekâdan yararlanarak Erdoğan’ın sesini taklit etti ve aradığı birçok kişiden para istedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın ayrıntılarına ulaşıldı. 

Edinilen belgelere göre Hülagü, aradığı kişilere, kendisini ‘Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’ olarak tanıttı. Durumdan haberdar olan ofis, Hülagü’nün telefon aramalarını yaptığı 13 Ağustos 2023 günü savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ARADIĞI KİŞİLER İFADEYE ÇAĞRILDI

İstanbul’daki adresinde yakalanan Hülagü tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, Hülagü’nün aradığı tüm numaralara ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan bilgi istedi. BTK’dan savcılığa gelen yazı sonrası, aranan kişiler tek tek ifadeye çağrıldı.

SPK BAŞKANINI DA ARADI

Mağdur sıfatı ile 2 Ekim’de ifadesi alınan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) İbrahim Ömer Gönül, arayan kişinin kendisini ‘Taha’ olarak tanıttığını belirterek “Bana, Cumhurbaşkanımızın benim ile görüşmek istediğini iletti. Bana, Cumhurbaşkanımızın sesi ile ‘başvurular olduğunu CİMER’den şikâyet geldiği’ şeklinde ifade edildi” diye konuştu.

“BİR KRİPTO PARA İŞİ VAR HALLEDİN”

Gönül, ikinci kez arandığında ise Dr. Ali Taha Koç olduğunu düşündüğü kişi ile CİMER şikâyetleri ile ilgili uzun bir görüşme yaptıklarını söyledi. Gönül, aynı gün 3’üncü kez arandığını belirterek “Cumhurbaşkanımızın sesi ile bana ‘Ömer bir kripto işi var. Bunu Taha Bey ile görüşün halledin’ dedi. Taha Bey bana, yurtdışında bulunan bir yere kripto olarak para göndermemiz gerektiğini söyledi. Ben de kendisine ‘Olur, pazartesi Külliye’ye gelirim. Olayı size anlatırım’ dedim” dedi.

“OPERASYON İÇİN PARA LAZIM”

Ertesi gün saat 17.00 gibi bir kez daha arandığını anlatan SPK Başkanı Gönül “Arayan kişi bana, ‘Cumhurbaşkanımıza bağlıyorum’ dedi. Cumhurbaşkanımızın sesi ile bana ‘bugün saat 20:00’ye kadar Suriye'de bir operasyon için para gönderilmesi lazım. Bunu kripto ile gönderelim’ dedi. Ben ‘nasıl?’ diye sordum. Şaşırdım ve ‘böyle bir şeyin olmayacağını’ söyledim” ifadelerini kullandı.

“COİN İSTEYENE KADAR ŞÜPHELENMEDİM”

İfadesinin devamında, aynı gün birkaç kez daha arandığını parayı gönderemeyeceğini söyleyince, kendisini ‘Taha’ olarak tanıtan kişinin “Cumhurbaşkanımız çok sinirli. 1 milyon dolar parayı kripto ile gönderelim” dediğini anlattı. Aranmaya devam edildiğini söyleyen Gönül “Şahıs tekrar aradı. ‘Cumhurbaşkanımıza bağlıyorum’ dedi. Cumhurbaşkanımızın sesi ile ‘Ya Ömer bugün bu işi halletmemiz lazım. Bunun neyini anlamıyorsunuz, al bunu hattan’ dedi. Sonrasında Taha ile konuşmaya başladık” dedi. Gönül ifadesinin sonunda ise “Ben, Cumhurbaşkanımızın sesini, hitap şeklini tamamen kendisine benzettim. Coin (kripto para) isteyene kadar hiç şüphelenmedim” dedi.

AYNI GÜN HACI SABANCIYI DA ARAMIŞ

İfadesi alınan bir diğer isim ise Densa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Sabancı (36) oldu. Sabancı ifadesinde “13 Ağustos 2023 tarihinde 0531 614 52 XX numaralı hattan arandığım doğrudur. Bu aranma neticesinde bulunduğum yerde telefonum iyi çekmemesi sebebi ile aramızda bir görüşme gerçekleşmedi. Zaten herhangi bir görüşmede gerçeklemediği için kim olduğunu da bilmiyorum. Sonrasında şahsı engellemiş olabilirim” ifadelerini kullandı.

Fatih Emre Hülagü’nün, aradığı bir diğer isim ise Ankaralı Estep Bilişim şirketinin sahibi Ferhat Ayarcı oldu. Ailesine ait olan ve satışa çıkardığı arsa ile ilgili aranan Ayarcı’nın, kimlik bilgileri, vatandaşlık numarası ile Almanya’da doğduğu bilgisi dahi kendisi ile paylaşıldı.
 

  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,23% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5963,84% 0,93
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.1 ° / 8.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9